סלט יווני טבעוני
לפעמים מתכונים טובים נוצרים ממש במקרה… וככה היה עם הסלט הטוב הזה!
טופו במשרה מתובל שהפג תוקף שלו התקרב
עלי רוקט שזעקו לישועה מתוך המקרר
ומישהי אחת (אני…) שהייתה ממש רעבה…
– אז ככה, במקרה, התחברו כולם, ויצא סלט טעים, יפה, מעניין ונפלא!
הערונת לגבי הטופו: הוא תפל. תפל לחלוטין!
ולכן זקוק נואשות לתיבול חזק או לשרות לו במשרה מתובל לפני השימוש, כדי שיספוג טעמים ויהיה ערב לחיך.
שילחו אותו להשתכשך ברוטב ואז השתמשו בו, ככה הוא הרבה יותר משובח!
סלט יווני וטבעוני
מצרכים:
- חצי קוביית/חבילת טופו
- חופן נדיב של עגבניות שרי קטנות ומוצקות / 2 עגבניות תמר (או רגילות) מוצקות
- 2 מלפפונים גדולים וטריים
- גמבות ב 3 צבעים (או לפחות גמבה אדומה) – אחת מכל צבע
- כוסברה, פטרוזילה – כפי אהבת נפשכם (נפשי שלי אוהבת הרבה מהם…) ומעט עלי סלרי
- חופן עלי רוקט/בייבי/חסה רגילה – לא חובה, בעיני זה ממש טעים!
- משרה לטופו: 2 כף שמן זית, 1 שן שום גדולה כתושה, מיץ מ 1/2 לימון, כף רוטב סויה תמרי.
- תיבול לסלט: כף שמן זית, מיץ לימון לפי הטעם, מעט מלח, פלפל שחור (אפשרות: כפית או כף של חומץ בלסמי)
הכנה:
- מכינים את המשרה לטופו: בקופסא עם מכסה מערבבים היטב את רכיבי הרוטב.
- חותכים את הטופו לקוביות קטנות, מעבירים לקופסא ומערבבים לכדי כיסוי של כל הקוביות. מעבירים למקרר (מומלץ לכשעה לפחות, אבל גם חצי שעה תספיק. וכל המרבה הרי זה טעם יותר משובח).
- בקערה: לחתוך את העגבניות, הגמבות הצבעוניות והמלפפונים לגודל החביב עליכם. אני מעדיפה קטן אבל לא מאד. (אגב, אפשר להכניס גם קוביות גזר. אם מתאים לכם) לקצוץ דק את עלי התיבול ולערבב עם הירקות.
- להוציא את הטופו המושרה מהקירור, ולערבב את הקוביות והמשרה עם הסלט שבקערה.
- לתבל ע"פ הטעם. שימו לב שרוטב הסויה (מהמשרה) מלוח ולכן לא צריך עוד הרבה מלח לסלט.
- להגשה: להניח את עלי הרוקט/בייבי/חסה כמצע בתחתית קערה יפה ורחבה. לצקת מעל את סלט.
לאכול בתענוג רב – סלט יווני טבעוני!
גיוונים ואפשרויות:
- ילדים יכולים לחבב אותו ממש אם נוסיף זיתים פרוסים 🙂 , ונוותר על העלים הירוקים… 😉
- אפשר להפוך בקלות לחלבי – להמיר את הטופו בגבינה בולגרית 5%, שכמובן לא צריך להשרות אלא פשוט לפורר או לחתוך לקוביות
- הסלט יכול להפוך לעוד יותר משביע – אם נשלב בו אחת מהתוספות:
- עדשים שחורות מבושלות או מונבטות (ניסיתי! יצא מהמם! וזו גם התמונה שמופיעה כאן)
- פיסות של בטטות אפויות
- פטריות מוקפצות קלות
- פסטה מקמח עדשים כתומות
- כוס של פולי אדממה מבושלים וקלופים
- שעועית ירוקה חלוטה במים רותחים
- ועוד שלל רעיונות לפי מה שאוהבים 🙂