ירושלמי, כרוביות ופטריות – תבשיל קליל של ארטישוק ירושלמי, כרובית ופטריות

ארוחת מחבת מהירה, טעימה, קלילה ובריאה מאד, עשויה משילוב של 3 מהאהובים עליי בגזרת הירקות.
שחר סמיט ארוחת מחבת

ירושלמי, כרוביות ופטריות – תבשיל קליל של ארטישוק ירושלמי, כרובית ופטריות

ארוחת מחבת מהירה, טעימה, קלילה ובריאה

שילוב של 3 מהאהובים עליי בגזרת הירקות:

ארטישוק ירושלמי – הוא מופיע בסתיו ונשאר כמעט עד סוף החורף… וכל זמן שהוא קיים הוא אצלנו במקרר וכאוכל על השולחן! הוא משביע, פחמימתי אבל בעל ערך גליקמי נמוך (כלומר שומר על עלייה מתונה של רמות הסוכר בדם), עשיר בסיבים מצויינים לשמירה על מערכת העיכול ובכל תבשיל, מרק או מאפים – שאליהם הוא מצטרף הוא משתלב נהדר, הוא טעים ומעניין.

כרובית – אחת מתוך משפחה מיוחסת, משפחת המצליבים. כמו אחיה במשפחה, הקולורבי והברוקולי, גם לה מיוחסים שלל יתרונות בריאותיים ותזונתיים. היא נהדרת בכל צורה: חייה (כסלט קוסקוס), אפוייה (בציפויי פרורי לחם או קמח חומוס מתובל) ומוקפצת קלות (לבד עם כל ירק אחר שרק יכול להוסיף לה).

פטריות – הן מעשירות כל תבשיל, נותנות עומק וטעם מיוחד. הן בשרניות, סופגות טעמים ומעניקות ערך תזונתי כמובן. יש בהן חלבון, מגנזיום, מינרלים וויטמינים מגוונים וסיבים תזונתיים.

 

השילוב של 3 אלו עם בצל ומעט מעט תבלינים – יוצר ארוחה טעימה, פשוטה וקלה, קלילה לעיכול ובהחלט משביעה!

ירושלמי, כרוביות ופטריות – תבשיל קליל של ארטישוק ירושלמי, כרובית ופטריות

מצרכים:

  • בצל בינוני קצוץ
  • סלסלת פטריות שמפניון חתוכות
  • ראש כרובית קטן, להפריד את התפרחות מהגבעול המרכזי
  • 3 יחידות ארטישוק ירושלמי, קלופות, פרוסות דק
  • 2 כף שמן זית
  • מלח, פלפל – וזה הכל!

 

הכנה:

  1. את הכרובית והירושלמי חולטים בבישול קצר במים רותחים – למשך כ 10 דקות עד שהם רכים מעט ופריכים, ולשמור שלא יצאו רכרוכיים… כשהם מוכנים – מסננים.
  2. בנתיים כשהיא והוא מתרככים להם…
  3. לחמם במחבת רחבה את השמן ולאדות בו את הבצל, להוסיף מעט מלח והמשיך לאדות עד שמשחים קלות
  4. להוסיף את הפטריות הקצוצות ולערבב היטב. לתת להם עוד כ 2 דקות ביחד במחבת.
  5. להוסיף את הירושלמי והכרוביות, לתבל בפלפל ולערבב בעדינות רבה עם הבצל והפטריות.
  6. לתת קצת זמן במחבת ולערבב שוב בעדינות – ככה למשך כמה דקות טובות.
  7. הכרובית והירושלמי צריכים להיות פריכים לנגיסה ולשמור על המקרם.
  8. לטעום, לתקן תיבול – ולהגיש היישר אל השולחן, עם סלט טרי ואיזו טחינה ירוקה בצד.

 

 

אהבת?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest

כתבי תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן