ירקות מוקרמים
מוקרמים…
נשמע מושחת. עתיר פחמימות, תבולות ברוטב שמנתי עם חוטי גבינה מותכת ונמסה…
ואפשר גם מוקרמים הרבה יותר שפויים ולא פחות טעימים!
אם רק מחליפים את הבסיס הפחמימתי בירקות ירוקים ולבנים
המנה כבר מקבלת קלילות ורעננות.
ואם רק קצת מקצצים באחוזי השומן – אז בכלל יוצאת תבנית קלאסית לארוחה חגיגית
בטעם נהדר!!
תחליף מצויין לתפוחי האדמה הן פרוסות קולורבי.
ובמקום הבטטות אני משתמשת בקישואים, ברוקולי וכרובית.
השמנת יכולה להיות 15% וגבינה צהובה גם יכולה להיות קצת פחות מ 27%
ועדיין להיות טעימה ומקרימה.
כדאי לנסות ולתת לטעמים להפתיע אתכם!
למי שחשקה נפשו בגרסה טבעונית אז יש מתכון למוקרמים כאן
ואת הרוטב הטבעוני והעשיר מהמתכון הזה יכול בהחלט להיות המקרים גם פה.
ירקות מוקרמים
מצרכים:
- חצי חבילת ברוקולי קפוא
- חצי חבילת כרובית קפואה
- 2 זוקיני על קליפתם השטופה / קישואים רגילים כנ"ל
לרוטב:
- כף שמן זית
- בצל לבן, קלוף וקצוץ
- חצי סלסלה של פטריות טריות קצוצות
- מלח, פלפל שחור, מעט אגוז מוסקט
- 2 שיני שום כתושות
- קרטון קטן של שמנת 15% (או 10%)
- חצי עד כוס גבנ"צ/מוצרלה מגורדת
- לקישוט: בצל ירוק קצוץ
הכנה:
- להפשיר מעט את הקפואים ולהפריד לתפרחות בודדות (אפשר לשטוף קלות במים והקרח מיד נמס וניתן להפריד)
- להניח בתבנית חסינת חום בגודל הרצוי ולשבץ בינהן את פרוסות או קוביות הקישואים
- לחמם מחבת עם כף שמן זית ולהוסיף מלח, לערבב ולהזהיב.
- להוסיף שום ופטריות לעוד אידוי של כ-2 דקות.
- לשפוך אל המחבת את מיכל השמנת ולתבל ע"פ הטעם.
- לתת לרוטב להתבשל כ 10 דקות על אש נמוכה במכסה פתוח.
- לצקת את הרוטב מעל הירקות ולפזר מעל את הגבינה הצהובה.
- לאפות על חום של 180-190 מעלות ל 30-35 דקות, עד שהירקות רכים ופני המאפה זהובים.
להגיש חם, מקושט בבצל ירוק קצוץ וכמובן ליד ירקות חיים 🙂
2 תגובות
פשוט וטעים!
תודה, יקרה ואהובה!