כוסמת ירוקה עם ירקות

כוסמת היא מעדן - בתנאי שיודעים איך לבחור אותה ואילך לבשל אותה טעים ונכון. מסבירה את זה כאן. וזה פשוט וקל וטעים וחסכוני בזמן.
כוסמת ירוקה עם ירקות שחר סמיט תזונה טבעית

כוסמת ירוקה עם ירקות

כוסמת ירוקה היא אחד מהדגנים הכי משובחים שתוכלו להכניס לתזונה שלכם.

שלכם ושל הילדים שלכם.

היא עשירה בחלבון, ללא גלוטן, קלה לעיכול ונוחה לבישול.

היא חלק מהתזונה הטבעית והנכונה המומלצת כשגרת חיים בריאה.

 

אני יודעת, להמון יש חוויה לא חיובית ממנה. או אולי מאחותה החומה, הקלויה.

כוסמת זכורה לרבים כמאכל עם טעם מוזר וריח משונה ממש…

אבל זה לא באמת ככה! וזה יכול להשתנות בקלות ובלי בעיה!

הסוד הוא בבחירת הדגן ובהכנה.

דבר ראשון – תמיד תמיד לבחור בכוסמת ירוקה. לא חומה. לא קלויה. אלא טבעית ונקייה. זו הכוסמת המומלצת גם מבחינת ערך תזונתי וגם מבחינת הטעם.

דבר שני – ללמוד איך להכין דגנים מלאים בצורה טובה, טעימה, חסכונית ויעילה.

את הסוד הזה אני מגלה כאן בסרטון הזה: איך לבשל דגנים מלאים שיצאו טובים וטעימים?!

ואני גם מסבירה לך בהוראות ההכנה שנמצאות בהמשך, למטה.

ואם תכיני כוסמת ירוקה, כמו שאני מסבירה, תגלי פתיתים נגיסים וקלילים, טעימים ומזינים,

שגם הילדים שלך יכולים להנות מהם ולהרוויח המון בריאות.

 

כוסמת ירוקה עם ירקות:

מצרכים:

  • 1וחצי כוס כוסמת ירוקה, מבוררת
  • 2 בצלים לבנים, קלופים, פרוסים לחצאי פרוסות
  • 1 בצל סגול, כנ"ל
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים
  • 3-4 פטריות שמפניון/פורטבלו חתוכות לקוביות
  • 2 כף שמן זית
  • 2 קישואים, יפים וטריים, חתוכים לקוביות בינוניות, עם הקליפה
  • גמבה אדומה חתוכה לקוביות
  • גמבה צהובה כנ"ל
  • פלפל ירוק רגיל (לא חריף) כנ"ל
  • חופן נדיב עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 4-5 גבעולי כוסברה טריים קצוצים
  • תיבול: מלח, פלפל שחור
  • 1-2 כף רוטב סויה אמיתי

אפשרויות נוספות: עגבניות שרי (כמו שאני שמתי, בגרסה שבתמונה) ,שומר, עלי תרד, גזר

 

הכנה:

  • אם תכינו כמו שהסברתי בסרטון או כמו שאני מסבירה כאן – יצאו לכם גרגרים "אחד אחד" כמו פתיתים, רק כל כך הרבה יותר בריאים! אז תעקבו ותעשו את כל השלבים:
  • שוטפים במסננת את הכוסמת – עד שהמים יוצאים צלולים.
  • משרים את הגרגרים בקערה עם מים קרים למשך שעה. מסננים ושוטפים שוב.
  • מעבירים אותם לסיר ושופכים מעל כ 5 כוסות מים רותחים! מוסיפים כפית מלח  – וכמו פסטה, מבשלים את הכוסמת למשך כ 15 דקות, על אש בינונית.
  • עד שרואים שהגרגרים תפוחים. אבל לא מתפרקים.
  • טועמים ואם הגרגירים עדיין מעט קשים  – נותנים עוד דקה או שתיים של בישול. אבל – לשים לב שלא נהיית לכם דייסה! הכוסמת צריכה להשאר "אחד אחד", נגיסה ומעט פריכה.
  • מסננים את הכוסמת המבושלת, שוטפים בעדינות במים קרים ומנקזים נוזלים.
  • ובזמן שהכוסמת מתבשלת:
  • לחמם שמן זית במחבת רחבה, להוסיף בצל וסלרי, להמליח מעט, ולאדות קלות על אש נמוכה
  • להוסיף את קוביות הפטריות ולרכך מעט
  • להוסיף עכשיו את  קוביות הירקות, לערבב, לתבל ולערבב שוב – ולרכך מעט (הערה: אני אוהבת ירקות נגיסים ופריכים, בתבשילים ובסלטים חמים. לא אוהבת "להמית,, את הירק בבישול ארוך מידי ולכן מרככת רק מעט. בעיני זה טעים. זה כמובן שומר גם על ערכים תזונתיים. אבל אם אתם רוצים אפשר בהחלט להאריך בישול ולרכך יותר)
  • להוסיף את הכוסמת המבושלת, לערבב בעדינות, להוסיף את רוטב הסויה ולערבב שוב.
  • לתת לכוסמת להתחמם במחבת, למשך כ 7 דקות – ולהזהר שלא לשרוף!
  • לפזר עלי ירק, לטעום, לתקן תיבול – להגיש חם.

לבריאות!!!

אהבת?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתבי תגובה

10 תגובות

  1. שרה אנגל. הגב

    אם בישלת כוסמת ירוקה אז למה בתמונה זה נראה כמו גריסי פנינה?

    • שחר סמיט הגב

      שלום שרה,
      אם בשלת פעם כוסמת ירוקה אז את בטח יודעת שהיא לא באמת ירוקה 🙂
      היא נוטה לירקרק עדין לפני הבישול והיא מתבהרת בבישול.
      לכן זה נראה לבנבן. בתמונה.

      לבריאות.
      וכל טוב שרה

  2. ליאת הגב

    אפשר בלי רוטב סויה?

  3. סופי דורון הגב

    מתכון מעולה, יוצא ממש טעים, תודה!

  4. דליה שמעוני הגב

    פעם ראשונה נכנסתי לאתר ואני מאד מאד מתפעלת ממנו. כל כך הרבה שפע וברכה.
    ניסיתי את הכוסמת עם הירקות, ציינת גם שאפשר לאכול עם חלבון: ביצה, טונה ודג.
    האם אפשר לאכול אותו גם עם עוף?
    תודה רבה רבה על האתר!
    ממש שליחות משמיים!
    חודש טוב ומבורך!

    • שחר סמיט הגב

      תודה רבה, דליה!
      איזו תגובה משמחת ונעימה!
      שמחה שבאת לכאן ושנהנית מהתוכן ומהמתכונים.

      אפשר לאכול את הכוסמת עם מגוון של מזונות,
      לפי מה שנכון ומתאים לך ולצורך שלך.

      לבריאות ותודה על המילים הטובות שלך.
      שחר

  5. אילנה גולד הגב

    שלום שחר,

    האם את קולה את הכוסמת לפני הוספת המים הרותחים?
    והאם משך הבישול משתנה אם אני לא משרה את הכוסמת במים במשך שעה?

    מודה מראש,
    אילנה

    • שחר סמיט הגב

      שלום אילנה.
      אין צורך לקלות את הכוסמת.
      אם את רוצה – תוכלי לקנות כוסמת חומה שזו כוסמת קלויה.
      אני משתמשת בכוסמת הירוקה שהיא איננה קלויה.

      זמן הבישול מתקצר הודות להשריה.
      זה בדיוק חלק מהפטנט שלי לבישול דגנים מלאים,
      מהר ובלי טעמי לוואי.

      לבריאות ובהצלחה.
      שחר

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן