ממרח כבד טבעוני

ממרח טעים שמגוון את הכריך ואת שולחן השבת, טבעוני וכמובן קל להכנה. תנסו!

ממרח עדשים שחורות בטעם כבד

שילוב טעמים שמזכיר את אלה של הכבד הקצוץ. וגם בלי להשוות – זה ממרח מזין, קל להכנה וטעים מאד!

מצרכים:

  • כוס עד כוס ורבע של עדשים שחורות, מושרות לשעתיים-שלוש, מבושלות לריכוך במים ללא מלח
  • 1 בצל גדול, פרוס גס
  • 1/2 כוס אגוזי מלך
  • 1/4 צרור פטרוזיליה, קצוצה גס
  • 2 גבעולי בצל ירוק (החלק הירוק בלבד), קצוצים דק
  • שמן זית
  • שן שום
  • מיץ לימון סחוט – לפי הטעם
  • מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי

הכנה:

  1. מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל במשך 5-8 דקות, עד לריכוך והזהבה. מסירים מהאש.
  2. מניחים במיכל של מעבד מזון את העדשים המבושלות, הבצל המטוגן, השום, האגוזים והפטרוזיליה.
  3. יוצקים מעט שמן זית ומעבדים לקבלת משחה גסה או חלקה (ניתן להוסיף מעט מים למרקם חלק יותר).
  4. מוציאים לקערה, מוסיפים את הבצל הירוק ומתבלים במלח ובפלפל, מיץ לימון.
  5. טועמים ומתקנים תיבול.
  6. לשמור במקרר  3-4 ימים (ולא מומלץ להקפיא…)

אהבת?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest

כתבי תגובה

2 תגובות

  1. ממרח מעולה!
    אם לא חשוב הטעם כבד, אפשר להחליף את העלים הירוקים בעלי נענע. נותן טוויסט אחר לממרח.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן