ממרח עדשים שחורות בטעם כבד
שילוב טעמים שמזכיר את אלה של הכבד הקצוץ. וגם בלי להשוות – זה ממרח מזין, קל להכנה וטעים מאד!
מצרכים:
- כוס עד כוס ורבע של עדשים שחורות, מושרות לשעתיים-שלוש, מבושלות לריכוך במים ללא מלח
- 1 בצל גדול, פרוס גס
- 1/2 כוס אגוזי מלך
- 1/4 צרור פטרוזיליה, קצוצה גס
- 2 גבעולי בצל ירוק (החלק הירוק בלבד), קצוצים דק
- שמן זית
- שן שום
- מיץ לימון סחוט – לפי הטעם
- מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי
הכנה:
- מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל במשך 5-8 דקות, עד לריכוך והזהבה. מסירים מהאש.
- מניחים במיכל של מעבד מזון את העדשים המבושלות, הבצל המטוגן, השום, האגוזים והפטרוזיליה.
- יוצקים מעט שמן זית ומעבדים לקבלת משחה גסה או חלקה (ניתן להוסיף מעט מים למרקם חלק יותר).
- מוציאים לקערה, מוסיפים את הבצל הירוק ומתבלים במלח ובפלפל, מיץ לימון.
- טועמים ומתקנים תיבול.
- לשמור במקרר 3-4 ימים (ולא מומלץ להקפיא…)
2 תגובות
ממרח מעולה!
אם לא חשוב הטעם כבד, אפשר להחליף את העלים הירוקים בעלי נענע. נותן טוויסט אחר לממרח.
תודה רבה, מור! כייף לקרוא!