לביבות גבינה בריאות

לביבות גבינה בריאות שחר סמיט תזונה בריאה

לביבות גבינה בריאות

זה אחד ממטעמי הילדות שלי. חד משמעית!

אחד המאכלים היחידים כמעט שאני זוכרת שאמא שלי הייתה מכינה.

בקיבוץ של אז, בעידן חדר האוכל, כשהיינו ישנים בבתי הילדים בלינה המשותפת,

לא היו בישולים ביתיים…

היו בעיקר או רק עוגות, עוגיות וכל מיני כאלו מיני-בישולים, כמו לביבות גבינה, מאפים מלוחים, טוסט, דייסה, חביתה…

זה המקסימום שהיה מתבשל במטבחון הקטן שבבית הקיבוצי הקטן שלנו.

את השאר מימלא היינו אוכלים בחדר האוכל או בבית הילדים.

ולכן המעט שאמא כן הכינה נצרב אצלי כמאכל ילדות עם טעם קסום.

ובמיוחד לביבות הגבינה.

שהיה להן טעם מתקתק עדין, והפיצו בבית ריח טיגון קל, ושהיו נזללות בשנייה שהיו יורדות מהמחבת…

 

בגרסא שכאן יש קמח כוסמין (מי שמע על זה אי אז בשנות השמונים? 🙂 )

ושיניתי עוד קצת פרטים מהמתכון המקורי.

וגם – לא מטגנת עם שמן. משתמש במחבת פנקייקים שאין צורך אפילו לא בשימון קל! לא נדבק ולא נשרף
ויוצא מעולה ובלי שמן בכלל!!
אם אין כזו מחבת (אז כדאי מאד לקנות!!! גם פנקייקים אני עושה על כזו) להשתמש במחבת רחבה נון סטיק עבה.

מצרפת אפשרות לוריאציה מלוחה (אני פחות מעדיפה אותה, כי זה ממש לא הטעם המקורי והנוסטלגי…
אבל חצי מחבורת הסועדים שלי דווקא מחבבת יותר את המלוח – אז למענם מכינה אותה באהבה רבה)

לביבות שמתאימות לאחה"צ או לארוחת ערב (הגרסה המלוחה בפרט),
שאפשר להכין ויחזיק גם יום-יומיים בקרור ויהיו נהדרות אחרי חימום קל.
אפשר לתת לילדים כארוחת בוקר קלילה או לשלוח איתם לבית הספר במקום כריך (במיוחד אצל ילדים שצריכים גיוון וריגושים קולינריים)
ומצויין לצידה לדרך לנסיעות, גן שעשועים, טיולים, בריכה…

לביבות גבינה בריאות

מצרכים:
(כ 15 יחידות)

  • 2 ביצה (L)
  • קופסת  גבינה 5% (250 גר')
  • כפית תמצית וניל (אפשר גם יותר)
  • 4 כפות גדושות קמח כוסמין מלא/ קמח מלא אחר
  • כפית אבקת אפיה
  • שדרוג: גרידת לימון/תפוז
  • 1 כף מייפל טבעי או סוכר

 

  • להעשרה: 2 כפות יוגורט פרו סמיך/ריקוטה (לא חובה – מוסיף למרקם ולערך התזונתי)
  • לגרסה יותר מתוקה: להוסיף עוד סוכר
  • לגרסה המלוחה:  במקום סוכר ווניל – לשים כפית גדושה מלח, מעט פלפל שחור ומה שעוד אוהבים.
    למשל: 4-6 כפות פטרוזילה ו/או כוסברה קצוצות דק-דק, בצל ירוק קצוץ, כף או 2 גרגרי תירס, זיתים פרוסים/קצוצים, כף זעתר איכותי, קישוא ו/או גזר מגוררים דק-דק, גבנ"צ מגורדת או פטה מפוררת, שן שום כתושה או לכל תוספת אחרת אהובה.

 

הכנה:

  1. לטרוף היטב את הביצה (במטרפה ידנית)
  2. להוסיף את הגבינה והיוגורט עם תמצית הוניל, הגרידת לימון והסוכר.
    אם רוצים יותר מתוק או את המלוח – אז את התוספות מוסיפים עכשיו.
  3. מוסיפים פנימה את הקמח עם אבקת האפייה ומערבבים טוב אבל לא יותר מידי.
  4. צריכה להתקבל בלילה במקרם של ממרח טחינה סמיך.
  5. לצקת כף גדושה של בלילה למחבת (אם מטגנים במחבת רגילה אז לרסס בשמן או לשים שמן ולחמם היטב לפני שיוצקים את הבלילה). ממליצה לא לגדוש את המחבת בלביבות כדי שיהיה נח להפוך אותן.
  6. האש צריכה להיות בגובה בינוני נמוך. וצריך לפעמים לשחק איתה בהתאם לכיריים עצמם.
  7. לחכות שנהיה מוכן, כדקה וחצי, להפוך לצד השני לעוד דקה בערך – וזהו!
  8. להעביר לצלחת ורצוי לחכות שיתמצקו מעט. רצוי… בפועל, אצלי לפחות, הן נאכלות ישירות מהמחבת כמעט…
    להגיש עם מייפל טבעי/סילאן/פירות יער או תותים ואגוזים קצוצים – או פשוט לאכול ככה.

 

הערה חשובה:

אפשר גם לאפות את הלביבות. בתבנית שקעים, סיליקון, משומנת ולא בתבנית התנור עצמה.

 

לבריאות,

שחר

אהבת?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתבי תגובה

7 תגובות

  1. אסתר מסטורוב הגב

    איך אפשר להכין אותן טבעוניות?

    • שחר סמיט הגב

      שלום אסתר,
      אני לא יודעת.
      אלו לביבות גבינה – כך שהן מלכתחילה ובכוונה לא טבעוניות.
      נסי לחפש לביבות גבינה טבעוניות ברשת.
      מניחה שיש מתכונים עבור זה.

      בהצלחה

  2. דפנה הגב

    משום מה זה יצא ממש שטוח לא התנפח, ונדבק למחבת. אולי חייבים להשאיר במקרר לשעה?

    • שחר סמיט הגב

      שלום דפנה,
      אני לא משאירה במקרר וזה יוצא לי טוב.
      זה לא אמור להתנפח ממש. זו לביבה. היא אמורה להיות סה"כ די דקה.
      והידברות למחבת תלויה ממש במחבת עצמה.
      אני משתמשת במחבת קרפים שטוחה.
      אפילו שמן אין צורך למרוח בה.
      באיזו מחבת ניסת להכין?

  3. מור הגב

    ואו הלביבות ממש ממש טעימות! התחסלו תוך שניה 🙂 תודה!

  4. מור הגב

    ואו הלביבות יצא ממש ממש טעימות! התחסלו תוך שניה:) תודה!

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן