לביבות כרוב אפויות מעולות

לביבות אפויות על בסיס ירקות, טעימות וקלות
לביבות ירקות אפויות טעימות

לביבות כרוב אפויות מעולות

לביבות אפויות, על בסיס ירקות – פשוטות וממש טעימות!
טעמו של הכרוב בכלל לא מורגש, והן נאכלות על ידי הילדים בהנאה רבה

לביבות כרוב אפויות

מצרכים:

  • 1/2 ראש כרוב נקי, שטוף, קצוץ לרצועות דקות
  • בצל גדול קצוץ דק
  • גזר מגורד
  • 2 כף שמן זית
  • 1 כוס שקדים
  • 1/2 כוס קשיו, בדוקים (אפשר גם כאן לשים שקדים במקום)
  • תבלינים: מלח, פלפל, חוואיג' – או כל מה שלטעמכם
  • כפית שמן זית, כפית מים – לטחינה עם השקדים
  • מעט שמן זית לשימון התבנית

הכנה:

  1. לחמם בחבת את השמן, לאדות את הבצל להזהבה קלה ולהוסיף את הגזר והכרוב, עם מעט מלח
    לתת לירק להתרכך, לערבב קלות מידי פעם
  2. להסיר מהאש ולצנן
  3. בנתיים לטחון את השקדים והקשיו בבלנדר סטיק עם המים והשמן זית – למשחה
  4. להוסיף את הירק המרוכך מהמחבת – ולטחון הכל יחד
  5. לטעום, לתבל, ולתקן תיבול לפי הצורך.
  6. ליצור לביבות יפות, להניח בתבנית התנור, על נייר אפייה משומן קלות, לאפות על 180 מעלות, ל 25 דקות, לערך, להפוך ולאפות עוד 5-10 דקות.
    להוציא ולתת להן טיפה זמן להתייצב – ולאכול!

אהבת?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest

כתבי תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן