לביבות כרוב אפויות מעולות
לביבות אפויות, על בסיס ירקות – פשוטות וממש טעימות!
טעמו של הכרוב בכלל לא מורגש, והן נאכלות על ידי הילדים בהנאה רבה
לביבות כרוב אפויות
מצרכים:
- 1/2 ראש כרוב נקי, שטוף, קצוץ לרצועות דקות
- בצל גדול קצוץ דק
- גזר מגורד
- 2 כף שמן זית
- 1 כוס שקדים
- 1/2 כוס קשיו, בדוקים (אפשר גם כאן לשים שקדים במקום)
- תבלינים: מלח, פלפל, חוואיג' – או כל מה שלטעמכם
- כפית שמן זית, כפית מים – לטחינה עם השקדים
- מעט שמן זית לשימון התבנית
הכנה:
- לחמם בחבת את השמן, לאדות את הבצל להזהבה קלה ולהוסיף את הגזר והכרוב, עם מעט מלח
לתת לירק להתרכך, לערבב קלות מידי פעם - להסיר מהאש ולצנן
- בנתיים לטחון את השקדים והקשיו בבלנדר סטיק עם המים והשמן זית – למשחה
- להוסיף את הירק המרוכך מהמחבת – ולטחון הכל יחד
- לטעום, לתבל, ולתקן תיבול לפי הצורך.
- ליצור לביבות יפות, להניח בתבנית התנור, על נייר אפייה משומן קלות, לאפות על 180 מעלות, ל 25 דקות, לערך, להפוך ולאפות עוד 5-10 דקות.
להוציא ולתת להן טיפה זמן להתייצב – ולאכול!