לביבות קינואה קראנצ'יות

מתכון של האחת הנהדרות, מורן רסקין, מהבלוג המקסים vegan high-tech mom. עשיתי בו כמה שינויים קלים, אבל הוא עדיין המתכון שלה, ועדיין קל להכנה וטעים.
לביבות קינואה שחר סמיט

לביבות קינואה קראנציות

מתכון של האחת הנהדרות, מורן רסקין,

מהבלוג המקסים vegan high-tech mom.

עשיתי בו כמה שינויים קלים, אבל הוא עדיין המתכון שלה, ועדיין קל להכנה וטעים.

משמש היטב שאריות של קינואה שנשארו מתבשיל או סלט.

ואפשר גם לכבודו לבשל קינואה במיוחד.

 

לביבות קינואה קראנצ'יות

מצרכים:

  • חצי כוס קינואה  – שטופה היטב ורצוי גם מושרית למשך כשעה.
  • בצל בינוני, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • כף שמן זית לטיגון הבצל
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה + צרור בשרני של כוסברה קצוצה
  • כמה גבעולי סלרי עדינים קצוצים דק
  • קישוא קטן, קלוף ומגורד
  • 3 כפות חמאת שקדים – להדבקה
  • כרבע כוס קמח עדשים כתומות/ שקדים (אפשר לטחון שקדים דק דק בבית)
  • חופן צנוברים  – לא חובה אבל מעניק קראנצ'יות טובה בפנים. ואפשר להחליף באגוזי מלך או גרעיני דלעת. מה שבא.
  • כף וחצי שמן זית – לאפייה/למחבת להכנת הקציצות.
  • מלח ופלפל

 

הכנה:

  1. מבשלים את הקינואה (הכי פשוט זה כמו פסטה, בסיר עם המון מים עד שהקינואה מתנפחת, בערך 15 דקות, והמרכז של הגרגרים נעשה שקוף).
  2. בזמן שהיא מתבשלת… לחמם במחבת את כף שמן הזית, ולטגן קלות את הבצל הקצוץ.
  3. מסננים את הקינואה ומעבירים לקערה, מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה, הסלרי, הקישוא והבצל המטוגן.
  4.  מערבבים לתוך כל אלו את חמאת השקדים, קמח השקדים, הצנוברים, המלח והפלפל, ומתחילים לערבב עם כף תוך כדי ממש מעיכה של הרכיבים אל תוך הקערה. העיסה מוכנה כאשר אפשר להחזיק חלק ממנה ביד ולא נופלים פירורים. אם התערובת פירורית מדי תוסיפו עוד קצת חמאת שקדים.
  5. מחממים מעט שמן זית על מחבת איכותית ולא דביקה, יוצרים לביבה מהודקת בעזרת הידיים, מניחים בעדינות במחבת ומועכים אותה טיפ טיפה. נותנים לה להתמצק על המחבת למשך כ 3-5 דקות (עד שהיא שחומה מלמטה), והופכים צד וכנ"ל.

הערה: אפשר גם לאפות, בתבנית עם נייר אפייה משומן היטב. מניסיון, הלביבות יוצאות יותר יבשות. אז אם אופים אז להקפיד על זמני האפייה – מאד! לא יותר מ 15 דקות, צד אחד, ולהפוך לעוד 5 דקות. לתת ללביבות להצטנן על רשת ולאכול אחרי שיתמצקו. למרות שהן טעימות גם כשהן מתפוררות…

בתאבון!

אהבת?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest

כתבי תגובה

2 תגובות

  1. אין לי סלרי וקישוא. זה קריטי אם אוותר עליהם? ושאלה נוספת : זה לא מלא קלוריות עם החמאת שקדים?

    1. שלום אורית,
      קשה להגיד שקישוא וסלרי הם קריטיים – אבל מצד שני חייב להיות משהו מהירוקים בקציצות על מנת שיתנו ריכוך ונוזלים שלא יצאו יבשות. יכולה להחליף בגזר ובצל מגורד, פטרוזיליה או כוסברה.
      לגבי חמאת השקדים: אני לא סופרת קלוריות ולא מאמינה בלהסתכל על מזון בהיבט הזה. האיכות ויתרונותיו הבריאותיים של מזון הרבה יותר משפיעים וחשובים. בגישה שלי, של התזונה הטבעית, המזון נמדד לפי מה שהוא פועל בגוף.
      חמאת שקדים היא בעלת ערך שומני רב. ועם כל יתרונותיה הבריאותיים נקפיד על צריכה מועטה שלה. את שמה בקציצות ממש מעט ביחס לכמות שיוצאת. ולכן אין בעיני שום בעיה. שומנים הם חלק אינטגאלי ומאד נחוץ בתזונה – מוזמנת לקרוא באתר מאמר על כך. בלשונית המאמרים.

      מתנצלת שאני עונה לך באיחור. בתגובות באתר משום מה לא מגיעות אליי למייל. צריכה לבדוק את זה.
      כל טוב,

      שחר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן