מג'דרה אורז מלא ועדשים שחורות
המנה המוכרת והכל כך טעימה, בגרסה הבריאה. שילוב של דגן וקטנית, שיוצר תבשיל משביע ומזין.
מצרכים: (3 מנות)
- 1 כוס אורז מלא – הסבר איך לטפל בו לפני הבישול בהמשך
- 1/2 כוס עדשים שחורות (לא מבושלות)
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 1 גזר בינוני קלוף ומגורד
- 1/2 כפית חוו'יג
- 1 כפית כמון, מלח ופלפל שחור – לפי הטעם
- 2 ו- 1/4 כוסות מים רותחים
הכנה:
- בוררים את האורז, שוטפים היטב במסננת ומעבירים לקערה עם הרבה מים. משרים לשעה-שעתיים. מסננים ושוטפים שוב במים זורמים. משאירים במסננת לניקוז מירבי של הנוזלים.
- את העדשים בוררים ומשרים כשעה במים קרים. מסננים.
- מחממים שמן בסיר ומטגנים בו את הבצל להזהבה קלה.
- מוסיפים את הגזר המגורד, מערבבים ומטגנים לעוד דקה.
- מכניסים את האורז ומערבבים היטב כך שכל גרגר מצופה בשמן.
- מוסיפים את העדשים ומערבבים שוב.
- שופכים מים רותחים ומתבלים – ומביאים לרתיחה.
- מבשלים כ- 40 דקות. עד שכל המים נספגים והאורז רך (אבל לא דייסה…).
- מומלץ בחום: לטגן קלות רצועות בצל ולקשט איתן את המנה יחד עם פטרוזיליה קצוצה. להגיש חם עם סלט וטחינה טובה.
לבריאות!!!