מג'דרה אורז מלא ועדשים שחורות

המנה המוכרת והכל כך טעימה, בגרסה הבריאה. שילוב של דגן וקטנית, שיוצר תבשיל משביע ומזין.
תבשיל אורז מלא עדשים שחורות אוכל בריא

מג'דרה אורז מלא ועדשים שחורות 

המנה המוכרת והכל כך טעימה, בגרסה הבריאה. שילוב של דגן וקטנית, שיוצר תבשיל משביע ומזין.

מצרכים: (3 מנות)

  • 1 כוס אורז מלא – הסבר איך לטפל בו לפני הבישול בהמשך
  • 1/2 כוס עדשים שחורות (לא מבושלות)
  • 2  כפות שמן זית
  • 1  בצל בינוני קצוץ
  • 1 גזר בינוני קלוף ומגורד
  • 1/2  כפית חוו'יג
  • 1 כפית כמון, מלח ופלפל שחור – לפי הטעם
  • 2 ו- 1/4  כוסות מים רותחים

הכנה:

  1. בוררים את האורז, שוטפים היטב במסננת ומעבירים לקערה עם הרבה מים. משרים לשעה-שעתיים. מסננים ושוטפים שוב במים זורמים. משאירים במסננת לניקוז מירבי של הנוזלים.
  2. את העדשים בוררים ומשרים כשעה במים קרים. מסננים.
  3. מחממים שמן בסיר ומטגנים בו את הבצל להזהבה קלה.
  4. מוסיפים את הגזר המגורד, מערבבים ומטגנים לעוד דקה.
  5. מכניסים את האורז ומערבבים היטב כך שכל גרגר מצופה בשמן.
  6. מוסיפים את העדשים ומערבבים שוב.
  7. שופכים מים רותחים ומתבלים  – ומביאים לרתיחה.
  8. מבשלים כ- 40 דקות. עד שכל המים נספגים והאורז רך (אבל לא דייסה…).
  9. מומלץ בחום: לטגן קלות רצועות בצל ולקשט איתן את המנה יחד עם פטרוזיליה קצוצה. להגיש חם עם סלט וטחינה טובה.

לבריאות!!!

אהבת?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest

כתבי תגובה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן