מוקרם חלבי דל פחמימה
וריאציה על המוקרם הקלאסי של תפוחי האדמה
אבל בגרסת דלת פחמימה
מבוססת על קולורבי שהוא תחליף משובח לתפוא.
מתאים מאד לירידה במשקל.
המראה של המוקרם – מראה של תפוא
הטעם של המוקרם – טעם של כרובית
כי כשאופים קולורבי הוא מקבל טעם כרוביתי מעולה
הכנתי לראשונה בחנוכה
ושחזרתי את המנה המוצלחת לקראת שבועות
כדי קצת להקליל את מנות החג החלביות.
אפשר עם פשטידות על בסיס ירקות
או כזה סוג של מוקרם דל פחמימה טעים ופשוט מאד.
איך להכין?
מראה בסרטון פה:
והכל כתוב גם כאן:
מצרכים:
- 3-4 קולרבים יפים, קולפים
- 1.5 מיכל שמנת לבישול 10%
- 3 כפות קוטג (לא חובה)
- כ 1/2 כוס גבנצ מגורדת (או כמה שרוצה)
- 1 שן שום כתושה או יותר
- מלח, פלפל, מוסקט לפי הטעם (או כל תבלין שאוהבת)
הכנה:
- לפרוס את הקולורבי לפרוסות דקות
- לסדר בתבנית עגולה חסינת חום,
- ובקערה נפרדת: לערבב את חומרי הציפוי יחד
- לשפוך הכל מעל הפרוסות ולצפות היטב שכולן יהיו מכוסות
- לכסות בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום ולאפות במשך כ 40 דקות.
- כשהירק רך להסיר את הכיסוי ולהשחים עוד כ 15 דקות
או יותר לפי הצורך עד לריכוך מלא והזהבה. - אפשר לשמור בקרור ולחמם לפני ההגשה
לבריאות ובתאבון ושתפו כשאתן מכינות
שחר