מרק ירקות מהיר

מרק ירקות עם פטנט שמקצר זמני הכנה וגם מגניב לילדים ירקות לתוך התזונה
מרק ירקות שחר סמיט תזונה בריאה הרזיה בריאה

מרק ירקות מהיר

מרק ירקות טעים ופשוט. עם פטנט.

המצאתי אותו בנסיונות המתמידים שלי ליצור מתכונים בריאים וקצרים בזמן הכנה.

כי אחד הכללים שלי לתזונה בריאה והרזייה בריאה

זה שיהיו לנו מתכונים קלים, נוחים ופשוטים

שאפשר להכין בזריזות ועדיף שגם יהיו אהובים על כל המשפחה.

_______________________________________

ולכן כאן השגתי 2 ציפורים במכה:

גם פשוט וזריז וגם מאפשר לי להגניב לילדים לצלחת כל מיני ירקות.

בלי שהם יודעים, בלי שהם מרגישים.

בלי פרצופים ובלי מחאות ובלי הוצאת קישואים ואחרים מהצלחת…

 

אני תמיד בעד להציע ולגוון ולנסות לשווק לילדודס כל מיני מאכלים בריאים וטובים.

הבעיה… שהם לא בהכרח משתכנעים ורוצים…

אז לפעמים אין ברירה וצריך להשתמש בפטנטים ושיטות הסוואה.

כמו במרק הזה, לדוגמא:

מרק ירקות מגורדים שפשוט לא מרגישים את הטעם של כל ירק בפני עצמו,

הם כולם מקבלים טעם מרקי אחיד, ואז לילדים אין באמת מושג מה הם אכלו –

העיקר שהם אכלו וזה נהדר!

 

והאמת,

שבין כל היתרונות כשאמא עושה שינוי תזונתי, אוכלת בריא ויורדת במשקל

זה שכל הבית עובר שינוי לטובה!

המון פעמים נשים בתוכנית "בריאה" – התוכנית שלי להרזייה בריאה,

משתפות שהן התחילו בתוכנית והבעל גם ירד במשקל!

או שהילדים אוהבים את הפשטידות שהן מכינות,

את לחמניות הכוסמין או מתלהבים מכדורי אנרגיה ביתיים.

וזה באמת משמח! זה בונוס אמיתי ומשמעותי!

_________________________________________

גם את יכולה להביא את הטוב הזה לחיים שלך!

לאכול בריא, לרזות ולהרגיש נפלא, וגם להכניס בריאות לתזונה המשפחתית כולה!

איך?

תצטרפי לתוכנית "בריאה"! כל הפרטים וכל הטוב שהתוכנית מציעה: כאן!

והנה המתכון,

ומקווה שהפטנט שלי יעבוד גם אצלך ועל הילדים שלך 🙂

 

מרק ירקות מהיר (ומגורד)

מצרכים:

  • בצל לבן גדול קלוף וחתוך לקוביות
  • 2  כף שמן זית
  • 3 קישואים גדולים, על קליפתם המקורצפת היטב (ואפשר גם לקלוף)
  • 5 גזרים נאים וקלופים
  • קולורבי בינוני קלוף (לא חובה. כשמכינים לראשונה לילדים אפשר לוותר עליו)
  • פיסה גדולה של דלעת, ללא קליפה
  • רבע דלורית בינונית, קלופה ונקייה מגרעינים
  • בטטה קטנה, קלופה
  • שורש סלרי קטן , קלוף (לא חובה.  מאד מוסיף!)
  • תבלינים: מלח, פלפל שחור, חוויאג' למרק, כמון
  • 2-3  גבעולי פטרוזיליה/כוסברה (אפשר גם שמיר. לפי הטעם)
  • מים רותחים

אפשרויות הסמכה והעשרה:

  • 3/4 כוס גריסי פנינה, שטופים היטב  או  3/4 כוס עדשים כתומות, שטופות היטב.

הכנה:

  1. מחממים בסיר את שמן הזית ומכניסים את הבצל. מוסיפים מעט מלח ומערבבים
  2. בנתיים כשהוא מזהיב לו: מגרדים (בפומפיה בחורים הגדולים או במעבד מזון) את כל הירקות – לרצועות דקות.
  3. מוסיפים את הירקות המגורדים, מערבבים, מתבלים ונותנים מעט זמן בסיר
    (אני גם טועמת אבל זו בעיה…
    כי זה ממש טעים! ויכולה להתחיל ולאכול את הירקות האלו מהסיר, פשוט ככה…)
  4. שופכים לסיר מים רותחים – שיכסו את התכולה ומעליה כ 5 ס"מ (או יותר אם רוצים מרק פחות סמיך)
  5. מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים לפחות 45 דקות עד שהירקות המגורדים הופכים רכים ונימוחים
  6. מכבים את האש, קוצצים את גבעולי הירק ומפזרים על המרק. מגישים חם ונהנים מכל לגימה!

אם רוצים להוסיף גריסים/עדשים כתומות: להכניס לסיר אחרי הזהבה הבצל. לערבב ולהמשיך לפי המתכון. יש להוסיף כמות יותר נדיבה של מים רותחים. לפי מידת הסמיכות הרצוייה.

לבריאות וחורף חמים ובריא,

שחר

אהבת?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest

כתבי תגובה

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן