סלט חם של תרד ומאש

סלט חם של תרד ומאש - שילוב מוצלח במיוחד של שנים מהבריאים והמזינים שהטבע מציע! להכין בקלות ולאכול בהנאה!

סלט חם של תרד ומאש

סלט טעים ומשביע, המשלב 2 מזונות מעולים ומזינים במיוחד!

התרד: מצוין לבניין העצמות, למניעת מחלות לב, סרטן המעי הגס, דלקת מפרקים והוא מחזק את מערכת החיסון. התרד מכיל שפע של תרכובות ייחודיות ממשפחת הפלאבונואידים, קארוטנואידים וכן ויטמינים, מינרלים, כלורופיל, חומצה אלפא ליפואית, קוורצטין ולוטאין. לנו זה אולי לא אומר הרבה, אבל לגוף שלנו זה שווה זהב!                                                                                    ויטמין ‭,K‬ שהתרד עשיר בו, מסייע להחדרת סידן לעצמותינו. המינרל מגנזיום, המצוי בתרד יותר מבכל ירק אחר, חיוני לבניית העצם לצד הסידן. והברזל, שגם הוא מפאר בנוכחותו את התרד, חשוב לחוסן ולחוזק הגוף כמו גם ליכולת חשיבה וריכוז.

המאש: עשירה בחלבון, סיבים, ויטמינים מקבוצת B, ברזל ומינרלים אחרים, קלה מאד לבישול (לא מחייבת השרייה מראש עף על פי שכדאי להשרותה כ- 2-3 שעות ואז לסנן ולבשל – על ייתרונות ההשרייה וההנבטה מוזמנים לקרוא כאן: נבטים – עשו זאת בעצמכם). ו… המאש גם קלה לעיכול וטעימה במיוחד!

השידוך בין שני אלא ועם עוד כמה חברים במחבת – מייצר לנו סלט חם וטעים שהוא אפילו ארוחה חלבונית משביעה!

סלט חם של תרד ומאש

רכיבים:

  • 1 כוס שעועית מאש שטופה (רצוי מאד גם מושרית לשעתיים-שלוש,מסוננת ושטופה ממי השרייה)
  • 3 כף שמן זית
  • 1 בצל לבן קלוף וקצוץ
  • 1 בצל סגול קלוף וקצוץ
  • גזר גדול קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 10 עגבניות שרי חצויות
  • 4 כוסות עלי תרד בייבי טריים מאד, שטופים ומיובשים
  • מלח אטלנטי, סומאק, ופלפל שחור – ע"פ הטעם
  • מספר גבעולי כוסברה שטופים וקצוצים

הכנה:

  1. לבשל את המאש בסיר עם לפחות 3 כוסות מים, למשך כ- 20-25 דקות, עד לריכוך (ולהזהר לא לבשל מידי כדי שלא יתחילו להתפורר ולהמעך).
  2. לסנן ולשטוף במים קרים, ולסנן שוב היטב.
  3. לחמם במחבת את השמן ולטגן בו את הבצלים הקצוצים עד הזהבה.
  4. להוסיף את השום וקוביות הגזר ולהמשיך להזהיב.
  5. להוסיף את השעועית המבושלת ולאפשר לה להתחמם קלות במחבת פתוחה.
  6. להוסיף את עלי התרד ולערבב בעדינות כדקה בלבד– התרד לא צריך להיות מבושל.
  7. להוסיף את העגבניות ולתבל – לערבב קלות ולכבות את האש.
  8. להעביר את תוכן המחבת לקערה ולפזר כוסברה קצוצה.
  9. להגיש חם וליהנות מסלט מצויין!

לבריאות!

אהבת?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest

כתבי תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן