סלט כרוב ואפונה עדינה
האפונה הירוקה היא פחמימה מצויינת!
עשירה מאד בחלבון קל לעיכול
ירקרקה ומכילה את כל הטוב שהצבע הירוק יודע לתת
היא טעימה
וקלה להכנה שזה – יתרון מחוץ!
השילוב שלה לצד ירקות הוא שילוב מאוזן וטוב
מאפשר יצירת מנה גם משביעה ומזינה
וגם קלה ולא מעייפת או מכבידה
לצד סלט כזה אפשר לשלב מנה עיקרית (טבעונית או פחות טבעונית 😉 )
והרי לנו ארוחה מלאה, מגוונות ובעיקר טעימה וקלה להכנה
מצרכים:
- 1/4 כרוב ירוק
- 1/4 כרוב סגול
- 2 וחצי כוסות אפונה עדינה קפואה
- 3 גבעולי בצל ירוק עדינים
- אפשרות: חופן חמוציות טבעיות או נקטרינה חתוכה לקוביות קטנות
- חופן גרעיני חמנייה ו/או שקדים קצוצים גס ו/או גרעיני דלעת קלופים
- תיבול: מיץ לימון, שמן זית,מלח ופלפל – לפי הטעם, 1-2 כף רוטב סויה טבעי
הכנה:
- לקצוץ את הכרוב לרצועות דקות. להניח בקערה רחבה וגדולה.
- לקצוץ את הבצל הירוק ולהוסיף לכרוב יחד עם החמוציות/קוביות הנקטרינה
- לחלוט את האפונה למשך 5 דקות בלבד, במים רותחים. לסנן ולשטוף במים קרים/קפואים.
- להוסיף את האפונה לקערה.
- להוסיף את הגרעינים/ שקדים (ניתן לקלות ל-2 דקות המחבת ללא שמן)
- לתבל, לטעום ולתקן טעמים.
- להגיש ולאכול לבריאות!