סלט לוביה צבעוני
לוביה יבשה, הנקראת גם שעועית העין השחורה, שייכת למשפחת הקטניות, והיא שעועית מצויינת ומאד נוחה לעבודה.
קלה לעיכול ביחס לשעועית הלבנה/אדומה או החומוס, והבישול שלה יותר קצר, נובטת בקלות אחרי השרייה כפולה (עם החלפת המים), ומשתלבת מקסים בתבשילי קדירה, מרקים וגם כתוספת מיוחדת בסלט רענן.
מכילה סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון, ובעלת אינדקס גליקמי נמוך (כלומר שמעלה במתינות את רמות הסוכר בדם -שזה דבר מצויין!), ומי שאוכל אותה זוכה גם במינרלים חשובים כמו זרחן, ברזל ואבץ.
סלט חי של לוביה עם מלא ירק ועשיר בצבעים, שמוסיף גם הרבה בריאות וערכים תזונתיים.
סלט לוביה צבעוני
מצרכים:
- כוס לוביה יבשה – להשרות ל-8 שעות או לילה (אם חם לשים להשרייה במקרר). לסנן ולשטוף היטב.
- מלפפון מוצק וטרי
- 3 פלפלים צבעוניים: אדום, צהוב, כתום
- 1-2 גבעולי בצל ירוק
- גבעול סלרי טרי ויפה (רצוי מהאמצע של הצרור)
- חופן יפה של כוסברה ופטרוזיליה, כמה עלי נענע רעננים
- 2 או 3 כפות של גרעיני דלעת קלופים
- בצל סגול קצוץ דק – לאלו שאוהבים
לרוטב:
- כפית דבש
- לימון שלם סחוט
- חצי קליפת לימון מגוררת
- 2 כפיות חומץ בלסמי
- 2 כף שמן זית
- מלח ופלפל שחור (ומומלץ מאד לתבל גם בסומאק – לא חובה, רק מוסיף ומדגיש טעמים)
הכנה:
- מבשלים את הלוביה המושרית למשך כ 20 דקות בסיר מלא מים וללא מלח!
- בודקים שהלוביה התרככה, ולשמור שלא תהפוך לדייסה… – מסננים ושוטפים במים קרים. משאירים לניקוז בצד.
- אל תוך קערה – קוצצים את כל הירק קצוץ וקטן. סלטי קטניות נאכלים היטב כשהירק המתלווה אליהן קצוץ דק-דק, וכמו נמס בפה ממש.
- מאחדים את הלוביה המבושלת עם הירק הקצוץ ומערבבים היטב ובעדינות.
- את כל חומרי הרוטב משקשקים בצנצנת קטנה – ויוצקים על הסלט.
- מערבבים שוב בעדינות – ומומלץ להשהות לכחצי שעה במקרר לספיגת טעמים ולקבלת סלט טעים ומשביע.
לבריאות!