סלט סלק עסיסי
לסלק כל כך הרבה שימושי טעימים ויפים.
כאן הוא סלק מתקתק ומיוחד, בעיקר בזכות אפיית הסלקים בתנור, במקום הבישול הרגיל והמוכר.
בזמן שכל סלק נצלה ומתרכך בחום הוא גם הופך למתוק יותר, עם טעם מרוכז יותר – בדיוק כמו שטעים לאכול.
וכשמוסיפים לו תיבול טוב ועוד קצת תוספות – מתקבל סלט מושקע וטעים ועסיסי מאד!
סלט סלק
מרכיבים:
- 2-3 סלק מוצקים ויפים, בגדלים דומים, שטופים
- 3 כפות גרעיני חמנייה /דלעת/ אגוזי קשיו קצוצים
- חופן נדיב פטרוזיליה
לרוטב:
- 2 כפות דבש
- 4 כפות חומץ בן יין או בלסמי
- 4 כפות שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- מלח ופלפל ומי שאוהב- כמון (שידוך מצויין עם סלק)
הכנה:
- עוטפים כל סלק בנייר אלומיניום ומניחים בתבנית התנור – אופים שעה-שעה וחצי על 200 מעלות.
- יש לאפות עד לריכוך (לנעוץ קיסם ולבדוק)
- לאחר קירור קל, להוריד עטיפה ולקלף את הקליפה (אמורה לרדת בקלות ממש)
- ובזמן שהסלקים נאפים להם…
- לשקשק בצנצנת את כל חומרי הרוטב,
- לקלות במחבת ללא שמן את גרעיני החמנייה או לקצוץ קשיו
- לחתוך סלק לקוביות קטנות, להניח בקערה.
- לערבב את הפטרוזיליה והרוטב עם הקוביות – ולתקן טעמים, אם יש צורך.
- לזרות מעל את הגרעינים – ולהגיש!
2 תגובות
שחר את מדהימה ! שליחת מצוה למען עידוד הבריאות. שאלתי בקשר להכנת סלט הסלק החי שאני
הקדמתי את ההכרה בחשיבותו לפני שנות דור ונהגתי להכין לחניכי כמטפלת חלק מגורר בפומפיה
מטובל בשמן מיץ לימון ומלח. ואף לרסק בבלנדר שלמדתי ממך אני מוסיפה סלק .
המתכון שאת מציעה מתאים לי מאד אלא שעד כמה שידוע לא רצוי להשתמש בניר כסף לחימום אוכל ובודאי
לא לעטיפת ירק לאפיה . אשמח לשמוע את תגובתך.
כרמלה יקרתי,
תודה רבה!!!
את אכן הקדמת את זמנך במובן הזה של התזונה הטבעית והבריאה.
היום כל המחקרים לימינך ותומכים במה שאת כל כך הרבה שנים טענת.
לגבי נייר האלומיניום:
אכן עדיף מאד שלא לעשות בו שימוש.
אם יש צורך אז לעטוף את המזון בנייר אפייה ועל גביו נייר אלומיניום.
ואם רוצים בכלל להמנע – אז במקרה של הסלק: לבשל ולא לאפות.
כל טוב, יקרה! שנתראה רק בטוב!