סלט קינואה ירוק

סלט קינואה שהוא ארוחה חלבונית ומזינה, שקל להכין וכייף להכין!
סלט קינואה ירוק
סלט קינואה ירוק

סלט – שהוא בעצם כמעט ארוחה מלאה.

סלט – שהוא פצצת חלבון קלה לעיכול ולהכנה.

סלט – שהוא מקור גם לעוד שפע מינרלים וויטמינים חיוניים.

סלט – ש… קדימה לרוץ ולהכין! עכשיו!

 

סלט קינואה ירוק

 

מצרכים:

  • כוס וחצי קינואה לבנה – שטופה היטב ורצוי גם מושרית לחצי שעה במים (ואח"כ שוב לשטוף)
  • חופן גדול של כוסברה
  • חופן עלי וגבעולי פטרוזיליה
  • קומץ עלי נענע רעננים
  • פיסת כרישה נדיבה או 2 גבעולי בצל ירוק
  • 3 גבעולי סלרי עם העלים – לבחור את הרכים והעדינים יותר
  • קישוא גדול
  • פלפל ירוק (לא חריף) בשרני
  • תיבול: 2 כף שמן זית, כף בלסמי (לא חובה), מיץ מחצי לימון, מעט פלפל שחור ומלח, ואפשר להוסיף גם כפית דבש.
  • עדשים ירוקות מונבטות (לא חובה אבל מוסיף המון – בטעם ובערך התזונתי). רוצים להנביט ועוד לא יודעים כמה ואיך זה קל? כנסו לכאן:נבטים – עשו זאת בעצמכם
  • חופן אגוזים מגוונים: אגוזי מלך, שקדים, פקאן (אפשר גם רק סוג אחד)
  • 2 כפות צימוקים או חמוציות (מאד מומלץ שהיו טבעיים וללא סוכר)

הכנה:

  1. קינואה – אני מכינה כמו פסטה: בסיר די גדול, להרתיח מים בשפע, ולהוסיף את הקינואה השטופה והמושרית יחד עם כף מלח. לבשל כ 10 דקות עד לריכוך (לשים לב שלא תתקבל דייסה…) ולסנן מיד ולשטוף במים קרים. להשאיר במסננת לניקוז הנוזלים.
  2. לקצוץ את הפלפל לקוביות קטנות
  3. לקצוץ בסלייסר או ביד (רק חשוב שיהיה קצוץ דק) את כל עשבי התיבול, הקישוא (כן, כן – קישוא חי! טעים, קייצי, מרענן ושומר על הויטמינים שבו).
  4. לקצוץ בסכין, קיצוץ גס, את האגוזים והשקדים – שישאר מרקם קראנצי בסלט.
  5. ואם רוצים אפשר לחתוך גם את הצימוקים/חמוציות לפיסות לא ממש קטנות.
  6. לערבב את כל הירק בקינואה המסוננת.
  7. לשקשק היטב בצנצנת קטנה את רכיבי התיבול – זה ממזג טעמים ויוצר רוטב יותר הרמוני וטעים. ולשפוך על הסלט, לערבב בעדינות.
  8. לזרות את האגוזים הקצוצים והחמוציות מעל – ולהגיש בגאווה.

לבריאות!

 

 

 

 

אהבת?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest

כתבי תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן