סלט קינואה ירוק
סלט – שהוא בעצם כמעט ארוחה מלאה.
סלט – שהוא פצצת חלבון קלה לעיכול ולהכנה.
סלט – שהוא מקור גם לעוד שפע מינרלים וויטמינים חיוניים.
סלט – ש… קדימה לרוץ ולהכין! עכשיו!
סלט קינואה ירוק
מצרכים:
- כוס וחצי קינואה לבנה – שטופה היטב ורצוי גם מושרית לחצי שעה במים (ואח"כ שוב לשטוף)
- חופן גדול של כוסברה
- חופן עלי וגבעולי פטרוזיליה
- קומץ עלי נענע רעננים
- פיסת כרישה נדיבה או 2 גבעולי בצל ירוק
- 3 גבעולי סלרי עם העלים – לבחור את הרכים והעדינים יותר
- קישוא גדול
- פלפל ירוק (לא חריף) בשרני
- תיבול: 2 כף שמן זית, כף בלסמי (לא חובה), מיץ מחצי לימון, מעט פלפל שחור ומלח, ואפשר להוסיף גם כפית דבש.
- עדשים ירוקות מונבטות (לא חובה אבל מוסיף המון – בטעם ובערך התזונתי). רוצים להנביט ועוד לא יודעים כמה ואיך זה קל? כנסו לכאן:נבטים – עשו זאת בעצמכם
- חופן אגוזים מגוונים: אגוזי מלך, שקדים, פקאן (אפשר גם רק סוג אחד)
- 2 כפות צימוקים או חמוציות (מאד מומלץ שהיו טבעיים וללא סוכר)
הכנה:
- קינואה – אני מכינה כמו פסטה: בסיר די גדול, להרתיח מים בשפע, ולהוסיף את הקינואה השטופה והמושרית יחד עם כף מלח. לבשל כ 10 דקות עד לריכוך (לשים לב שלא תתקבל דייסה…) ולסנן מיד ולשטוף במים קרים. להשאיר במסננת לניקוז הנוזלים.
- לקצוץ את הפלפל לקוביות קטנות
- לקצוץ בסלייסר או ביד (רק חשוב שיהיה קצוץ דק) את כל עשבי התיבול, הקישוא (כן, כן – קישוא חי! טעים, קייצי, מרענן ושומר על הויטמינים שבו).
- לקצוץ בסכין, קיצוץ גס, את האגוזים והשקדים – שישאר מרקם קראנצי בסלט.
- ואם רוצים אפשר לחתוך גם את הצימוקים/חמוציות לפיסות לא ממש קטנות.
- לערבב את כל הירק בקינואה המסוננת.
- לשקשק היטב בצנצנת קטנה את רכיבי התיבול – זה ממזג טעמים ויוצר רוטב יותר הרמוני וטעים. ולשפוך על הסלט, לערבב בעדינות.
- לזרות את האגוזים הקצוצים והחמוציות מעל – ולהגיש בגאווה.
לבריאות!