עוגיות קוקוס ללא גלוטן כשרות לפסח

עוגיות קוקוס ללא גלוטן כשרות לפסח אני אוהבת קוקוס. בכל צורה. אני אוהבת עוגות עם קוקוס ואני אוהבת מאד מאד את עוגיות הקוקוס. במיוחד את אלו של פסח! הרבה שנים...

עוגיות קוקוס כשרות לפסח ללא גלוטן

עוגיות קוקוס ללא גלוטן כשרות לפסח

אני אוהבת קוקוס.
בכל צורה.
אני אוהבת עוגות עם קוקוס ואני אוהבת מאד מאד את עוגיות הקוקוס.
במיוחד את אלו של פסח!
הרבה שנים הייתי קונה אריזות של עוגיות כאלו לכבוד החג.
אבל בזכות התזונה הטבעית ובחירה באכילה בריאה
בשנים האחרונות נגמלתי מהעוגיות הקנויות
ועברתי לגרסה בייתית של עוגיות קוקוס שהיא גם כל כך הרבה יותר טעימה!

נכון יש במתכון סוכר.
אבל זה הסוכר שאני בוחרת!
וכשאני מכינה בבית אני יודעת ששמתי מרכיבים טובים ויודעת בדיוק מה יש בפנים!

זה תמיד עושה את ההבדל המשמעותי בין קנוי ובין בייתי.
כשמכינים בבית יודעים מה טיב וכמויות ויחסי החומרים.
אפשר לשחק עם כמויות הסוכר (אני תמיד מפחיתה כ 1/4 כוס ממתכונים, אם נראה לי שהכמויות מופרזות)
אפשר לבחור את השמן, להמיר חמאה ומרגרינה באלטרנטיבות בריאות יותר
אפשר כמובן לבחור בקמחים המתאימים והמומלצים
ולטעמי, לפחות, תמיד תוצרת בית עדיפה ויותר טעימה!

נכון זו התעסקות וזה דורש זמן,
אבל כשמשהו חשוב לנו, כמו הבריאות והתזונה הבריאה,
אז נשקיע בזה!
גם את הזמן של ההכנה!
ונכין לעצמנו אוכל בריא וגם קצת מתוקים בריאים
שכשנרצה ונאכל – זה באמת יהיה משהו שווה ואיכותי!

עוגיות קוקוס ללא גלוטן כשרות לפסח

מצרכים:

  • 2 חלבונים של ביצים בגודל L
  • 1/4 כוס סוכר (קנים או קוקוס)
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 1 כוסות קוקוס טחון
  • 1/2 כוס פצפוצי שוקולד מריר – רצוי 70% מוצקי קקאו ומעלה

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה מקציפים את חלבוני הביצה עם המלח, כשמתחיל להיווצר קצף לבן מוסיפים בהדרגה את הסוכר והוניל. ממשיכים להקציף עוד 5 דקות.
  2. את הקוקוס הטחון מערבבים התנועות קיפול אל הקצף, וממשיכים לערבב בעדינות עד שהכל מתאחד.
  3. מוסיפים  את נטיפי השוקולד תוך קיפול עדין – לא חובה אבל מוסיף מאד!
  4. עם 2 כפיות יוצרים עוגיות קטנות, ומסדרים ע"ג נייר אפייה. צריך לרווח מעט (3 ס"מ כי הן מתרחבות). יוצאות 2 תבניות של התנור.
  5. לאפות על חום בינוני ל 10-15 דקות, עד הזהבה קלה. זמני האפייה והחום משתנים מתנור לתנור – שימו לב לעוגיות שלא ישרפו ויתקשו.
  6. להוציא ולצנן ע"ג רשת.
  7. לשמור בצנצנת סגורה למשך 4-5 ימים.

הצעה לגיוון:

אפשר להמיס חצי כוס נוספת של נטיפי שוקולד, בבאן מרי (סיר ע"ג סיר מים) או בפולסים במיקרוגל,
ולזגג את העוגיות כשהן קרות, בקישוטי שוקולד מומס או לטבול את התחתית של כל עוגייה בשוקולד – ולהניח להתקשות ע"ג רשת
כשהשוקולד כלפי מעלה.

מאמרים אחרונים

5 הטעויות שאמהות עושות כשרוצות לאכול בריא

אל תקני תוסף ויטמין סי לפני שאת קוראת את המאמר הבא.

3 עצות איך להישאר שבעה בתהליך ההרזיה

סלט כרוב חטוב ואהוב

שתפי אותנו בתוצאות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.