פלפלים ממולאים דלי פחמימה
ממולאים זו מנה יפה, חגיגית, בייתית מאד ו-
בכלל לא כזו מושקעת ומסובכת!
ועדיין נראית מעולה!
וגם – מתאימה לירידה במשקל!
איך להכין כאלו ממולאים דלי פחמימה נהדרים ובקלות?
משתפת אותך כאן במתכון
שהבסיס שלו הוא מתכון של סבתא נחמה שלי, זכרונה לברכה.
שהייתה מכינה קציצות וממולאים מופלאים.
וכאן בגרסה קצת אחרת אבל עדיין עם הטעמים של סבתא,
שעבורי הם טעמים בלתי נשכחים,
טעמים של בית ומשפחה.
פלפלים ממולאים דלי פחמימה:
מצרכים:
(7-8 מנות)
- 7-8 פלפלים בינוניים-קטנים, מוצקים (בכל צבע שאוהבים)
למילוי:
- 1 בצל גדול או 2 קטנים
- 4 שיני שום קלופות
- עגבניה גדולה קלופה וקצוצה
- 4-5 גבעולי כוסברה עם העלים קצוצים
- 4-5 גבעולי שמיר – רק העלים! קצוצים
- מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כורכום, חוויג וראס אל חנות
- 500 גרם בשר טחון
- 2 וחצי כוסות פרחי כרובית טריים
- 4 כפות שמן זית
לרוטב:
- 2 כפות שמן זית
- בצל לבן קצוץ לקוביות קטנות
- 4-5 שיני שום קצוצות
- 1 פחית עגבניות מרוסקות (כמו MUTTI למשל)
- 3 כפות רסק עגבניות
- תיבול: מלח, פלפל, פפריקה, כורכום ומעט קינמון (לשים רק בסוף)
הכנה:
המילוי דל הפחמימה:
- לחמם את השמן במחבת רחבה ולהזהיב את הבצלים, כ 10 דקות
- להוסיף את השום לערבוב קצרצר שלא יישרף ולהוסיף את העגבניה לעוד כ 3 דקות במחבת
(אפשר גם לגרר את העגבניה למחבת בפומפיה ללא הקליפה) - לתבל היטב כולל מלח ולהוסיף את השמיר הקצוץ, לערבב ולהסיר מהאש.
ולהמתין מעט שיתקרר. - בנתיים לקצוץ את פרחי הכרובית בפולסים במעבד מזון
עד לפרורים דקים (בגודל של גרגרי אורז) - להעביר לקערה את תוכן המחבת יחד עם הבשר הטחון הטרי ופרורי הכרובית,
ולאחד היטב בלישה
הפלפלים והבישול ברוטב:
- לחתוך את החלק העליון שיהיה כמכסה, לרוקן ולנקות מגרעינים
- לחורר מעט, עם מזלג, את בסיס הפלפלים ואת הצדדים (כדי שהרוטב יכנס לתוכם בבישול)
- למלא כל פלפל בתערובת ולכסות ב"מכסה" שלו
- בסיר סוטאז עמוק ורחב (שיש לו גם מכסה) לחמם מעט את שמן הזית ולהזהיב בו את הבצל הקצוץ
- להוסיף את שיני השום לערבוב קצר ולשפוך פנימה את העגבניות הקצוצות, להוסיף את רסק העגבניות ולערבב
- לתבל ולהביא לרתיחה (אם נשאר מילוי אפשר להוסיף אותו לרוטב) ולהנמיך את האש.
- להכניס לסיר את הפלפלים, הרוטב צריך לכסות כ 3/4 מהפלפל. אז אם צריך להוסיף עוד מים לרוטב.
- לצקת כף מהרוטב החם לתוך כל פלפל ולכסות ב"מכסה" שלו, לכסות את הסיר במכסה ולבשל כשעה על אש בינונית-נמוכה
- אם חסרים מים – להוסיף. ולקראת סוף הבישול להוסיף מעט קינמון.
לסגור את האש, להוסיף מעט כוסברה קצוצה ולהשאיר במכסה סגור.
המלצות:
- המנה טעימה הרבה יותר יום אחרי ההכנה!
בכל מקרה להמתין כחצי שעה אחרי תום הבישול ועד ההגשה
כדי שהפלפלים לא יתפרקו - אפשר וטעים לבשל את הפלפלים כ 40 דקות ואז להעביר לעוד כשעה של אפייה בתנור.
- אפשר לשלב בסיר קציצות (כמו בתמונה) וקישואים
_____________________________
רוצה לרדת במשקל בלי לרעוב
ובלי לוותר על אוכל טעים?
מוזמנת להצטרף אלינו
לתוכנית "בריאה" הקרובה
תוכנית ליווי דיגיטאלית להרזיה בריאה
לנשים ואמהות עסוקות.
• תצליחי לאכול מאוזן ונכון,
• להפסיק ליפול על אוכל מפתה
• לנצח את החשק למתוק ופחמימות
• לרדת במשקל ולהרגיש טוב, עם הגוף שלך –
בלי להיות רעבה ובלי לבזבז שעות במטבח,
עם מתכונים מעולים וקלים
ועם ליווי מקצועי עוטף ותמיכה מלאה בקבוצה
והכל מהבית שלך, בנוחות ובזמן שלך.
כל הפרטים כאן:
תוכנית "בריאה" הקרובה