פסטה ברוטב פטריות מוקרם טבעוני
מנה פשוטה להפליא, וטעימה להפליא.
החלפה של השמנת בקרם קוקוס עשיר וטבעי, בשילוב עם פטריות ובצל – שממסכים על טעם קוקוסי שלא כולם אוהבים.
ומתקבל רוטב סמיך וקרמי, בטעם חלבי – שאם לא תגלו גם לא ידעו, שזה בכלל רוטב טבעוני…
ממליצה מאד על פסטה מקמח כוסמין, או לפחות קמח חיטה מלאה.
ואפשר ממש גם לנסות את הרוטב הזה עם פסטות מקמחי קטניות (הכי חביבה עלי זו פסטה מאורז מלא – יש למצוא ברמי לוי, יחד עם עוד פסטות מאותה המשפחה) או עם בטטות ושאר ירקות.
פסטה ברוטב פטריות מוקרם וטבעוני
מצרכים:
- חבילת פסטה איכותית – כאמור,רצוי מאד מקמח כוסמין ואפשר לגוון עם פסטות ללא גלוטן (למשל אטריות אורז מלא)
- כף שמן זית
- 2 בצלים בינוניים קצוצים
- 2 שיני שום כתוש
- 1 חבילת פטריות טריות חתוכות
- מעט כמון ואגוז מוסטק
- 1 חב' קרם קוקוס (250 מ"ל) או שמנת אורז/מי קוקוס
- חצי כוס מים רותחים/חלב צמחי, לא ממותק
- מלח ופלפל על פי הטעם
- 4 כפות שמרי בירה – לא חובה (זו תוספת שמקנה טעם גבינתי ופיקטני)
אופן ההכנה:
- לבשל את הפסטה ע"פ ההוראות שעל גבי אריזתה.
- לסנן היטב.
- לחמם כף שמן זית בסיר
- להוסיף את הבצל הקצוץ וכפית שטוחה מלח ולטגן עד לגוון שקוף-זהוב (המלח מזרז את הוצאת הנוזלים מהבצל)
- להוסיף שום כתוש ופטריות ולערבב
- להוסיף אגוז מוסקט, מלח, פלפל וכמון על פי הטעם ולערבב על אש די גבוהה על מנת לאדות את הנוזלים ולמצות את התבלינים
- לשפוך אל הסיר את הקרם הקוקוס, לערבב היטב ולבשל כ 2 דקות.
- להוסיף חצי כוס מים רותחים או חצי כוס חלב צמחי ו 2 כפות שמרי בירה.
- לערבב ולכסות ולבשל עוד כ-7 דקות
- אם יש צורך- הוסיפו עוד תבלינים ואם הרוטב סמיך מידי – הוסיפו עוד מעט מים/חלב צמחי.
- להסיר מהאש, לצקת על הפסטה ולזרות מעל 2 כפות שמרי בירה הנותרות.
- להגיש עם מעט פטרוזיליה קצוצה/ שמיר קצוץ, לצד סלט ירקות.
לבריאות!
2 תגובות
הכנתי ויצא מושלם
תודה רבה!
וואו, תהילה!
איזה כייף שיצא כטעמך ואיזה כייף שחזרת לפרגן!
תודה רבה!!!
לבריאות!