פשטידות קישואים אישיות פרווה

פשטידות טעימות, משביעות שקל להכין ומעולה לאכול ונח לקחת גם לדרך.
פשטידות קישואים אישיות שחר סמיט תזונה בריאה הרזייה בריאה

פשטידות קישואים אישיות פרווה

פשטידות בכלל ובפרט כאלו אישיות וחמודות, הן חלק בלי נפרד אצלי

מתפריטים של ירידה במשקל ובתוכנית שלי, "בריאה", להרזייה בריאה.

למה?

כי יש בהן את כל היתרונות שצריך כשאת רוצה לאכול בריא ולרזות:

  1. הן מכילות ירקות, מנות שומן איכותי, חלבונים (ביצים! חלבון מושלם!), ודלות בפחמימות (אני לא שמה קמח או שמה מעט מאד)
  2. הן קלות להכנה ובזריזות אפשר להכין פשטידה, לשלוח לתנור – ולקבל יופי של ארוחה
  3. פשטידות הן באמת ארוחה! לצד סלט חי וקצת טחינה עם או בלי עוד תוספת של מרק או תוספת ירקות חמים, זאת יופי של ארוחה והיא משביעה!
  4. נוח לקחת את הפשטידות לדרך, בטח כשהן במנות אישיות
  5. הן יכולות להיות חלביות וגם פרווה ולהשתלב בכל סוגי הארוחות
  6. מחזיקות זמן בקרור ומשמשות לכמה ימים
  7. הן טעימות, קלילות  ואפשר לשחק ולגוון במרכיבים.

נראה לי שאלו מספיק סיבות למה ממש כדאי לחבב ולהכין ולאכול פשטידות 🙂

בטח אם את רוצה לאכול בריא ולרזות!

אז הנה מתכון קל וטעים לפשטידות קישואים אישיות

הגרסה הזו פרווה ואפשר בקלות לשלב בה גם גבינות.

 

פשטידות קישואים אישיות

(כ 10 פשטידות בתבנית שקעים סיליקון)

מצרכים:

  • 2 בצלים לבנים, קלופים, קצוצים
  • 1 בצל סגול, כנ"ל
  • 2 כף שמן זית
  • 4 קישואים בינוניים-גדולים, יפים, טריים, חתוכים לקוביות קטנות, על קליפתם הרחוצה
  • גבעול סלרי יפה וקצוץ – לא חובה
  • 4 ביצים (L)
  • תיבול: מלח, פלפל, מעט כמון, שמיר קצוץ טרי (לא חובה)
  • 1-3 כפות קמח כוסמין מלא 100%  – תלוי אם אוהבים פשטידות רכות יותר או פחות.
  • 2 כפות שומשום – לקישוט

הכנה:

  1. לחמם את שמן הזית במחבת רחבה ולהוסיף את הבצלים הקצוצים.
  2. לערבב ולהוסיף מעט מלח, ו"לטגן" קלות עד הזהבה
  3. להוסיף את קוביות הקישואים והסלרי הקצוץ, לערבב טוב טוב, ולאדות כ7 עד 10 דקות, עד שהקישואים רכים יחסית אל לא מידי
  4. להסיר מהאש ולהמתין עד שיתקרר מעט
  5. לטרוף את הביצים ולהוסיף לירק, ולערבב פנימה גם את הקמח. לערבב ולתבל.
  6. לצקת לתבנית שקעים סיליקון, לקשט עם קצת שומשום מעל  ולאפות על 180 מעלות, כ 35 דקות. החום והזמן משתנים לפי התנור אז לשים לב למצב הפשטידות באפייה. אם צריך יותר זמן בתנור אז לתת עוד עד שהן מתמצקות.
  7. להוציא, לצנן ורק אז לחלץ  מהתבנית.
  8. נהדר טרי ונשמר מעולה בקרור 4 ימים.

גיוונים והצעות נוספות:

  1. במקום קמח כוסמין מלא אפשר לשים קמח עדשים כתומות לגרסה נטולת גלוטן
  2. אפשר להפוך לחלבי: להוסיף בשלב הערבוב יחד עם הביצים גם חצי קוטג', 3 כפות גבינה לבנה, ולפני האפייה לפזר מעל קצת גבנ"צ טובה.
  3. אפשר לאפות גם בתבנית גדולה ורגילה בגודל של חד"פ בינונית-קטנה

 

אהבת?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest

כתבי תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן