פשטידת בצל חלבית דלת פחמימה
קבלו אותה:
חגיגית, עשירה, חלבית
מלאה בחלבון ודלת פחמימה
מעולה בהרזיה וכל כך טעימה .
פשטידת הבצלים שלי.
אוצו רוצו להכין אותה:
מצרכים:
- 2 כף שמן זית
- 3 בצלים לבנים קצוצים
- 2 בצלים סגולים (אפשר לבנים)
- 1 גביע קוטג 250 גר
- 150 גר בולגרית 5%
- חצי חבילת טוב טעם
- 3 כף גבינת ריקוטה/לבנה 5%
- 3 ביצים L
- 3כף קמח סויה/קמח חומוס/קמח עדשים/קמח מלא
- כפית אבקת אפיה
- תיבול: מלח, פלפל, מוסקט, כל תבלין שרוצה – לפי הטעם
- לקישוט: 5 כף גבנצ מגורדת 9%
הכנה:
- להזהיב בצלים במחבת עם השמן כ 7 דקות
לתבל ולהסיר מהאש ולצנן מעט - בנתיים לערבב את הגבינות עם הביצים
- לאחד עם הבצלים
- להוסיף קמח ואבקת אפייה
- ולהעביר לתבנית חסינת חום
לקשט בפרוסות בצל וגבנצ - לאפות על 180 בטורבו כ 45 דקות, עד שיציבה ומושחמת מלמעלה
- להגיש אחרי שמתקררת מעט ומתייצבת
ולהנות מכל ביס וכל נגיסה .בשורות טובות. עם ישראל חי