פשטידת כרישה ללא גלוטן

פשטידה מפנקת, אוורירית וטעימה. מתאימה לאירוח וגם לארוחת ערב קלילה.
פשטידת כרישה שחר סמיט תזונה בריאה

פשטידת כרישה ללא גלוטן

עוד פשטידה קלילה וטעימה, שיש בה מרכיבים פשוטים וזמינים

שבמהירות תהפכי אותם למנה בריאה, מזינה ותתמוך בהרזייה הבריאה שלך.

 

בפשטידות שלי אני לא שמה קמח ולא פירורי לחם.

למה? כי באמת שאין שום צורך!

לא מבחינה קולינרית ובטח לא מבחינה תזונתית!

אז אני פשוט לא שמה ונהנית מפשטידות מאד אווריריות ודלות פחמימות

שמתאימות לארוחות ערב באופן מושלם

או לארוחות צהריים כשאת בדרכים או בימי קיץ שלא בא לא אוכל כבד וחם

גם ארוחת בוקר יכולה להיות מורכבת מ 2 פרוסות פשטידה עם סלט טוב ואיזו טחינה מעל.

 

פשטידות הן פתרון פשוט ופרקטי לסדר לעצמך תזונה בריאה.

אני מכינה מראש, מכפילה כמויות,

מכינה לא פעם בתבניות מאפינס אישיות –

וככה מייעלת את ההתארגנות שלי על אוכל בריא שקל להכין וטעים וכייף אכול!

 

בקיצור – שווה להכין פשטידה!

והפעם כרישה עם הרבה בצל לצידה, גבינות וביצים – ויש לנו מנה מעולה!

 

פשטידת כרישה ללא גלוטן

מצרכים:

(לתבנית עגולה 24 ס"מ, כ 8-10 פרוסות פשטידה)

  • 3 כף שמן זית
  • 5 בצלים קלופים וקצוצים לקוביות
  • 2 כרישות יפות, מנוקות וקצוצות
  • 250 גר' גבינת ריקוטה 5% או קופסת קוט'ג 5%
  • 250 גר' גבינת פטה 5% או 250 גר' גבינה בולגרית 5% – מגורדות או מפוררות
  • 3-4 כפות גבינה לבנה
  • 3 ביצים טרופות (L)
  • תיבול: מלח, פלפל שחור, שמיר קצוץ טרי או עירית קצוצה – לפי הטעם
  • לקישוט וטעם מלמעלה: 4 פרוסות גבינה צהובה 15% – מגוררת או קצוצה קטן קטן (לא חובה)

הכנה:

  1. מחממים מעט את שמן הזית במחבת רחבה ומוסיפים את הבצלים הקצוצים והכרישות הקצוצות.
  2. מערבבים היטב ומתבלים במעט מלח. מערבבים שוב ונותנים להם להזהיב מעט, למשך כ 15 דקות על אש נמוכה.
  3. לאחר שהתרככו והזהיבו מסירים מהאש ומצננים מעט.
  4. בקערה מערבבים היטב את הגבינות, מוסיפים את הביצים הטרופות ומבתלים לפי הצורך.
  5. מוסיפים את הבצלים והכרישות ואת עשבי התיבול.
  6. יוצקים לתבנית מתאימה (אני משתמשת בפיירקס ואז לא זקוקה לשימון או נייר אפייה), משטחים יפה ומקשטים בגבינה הצהובה.
  7. שולחים לאפייה, על 180 מעלות, כ 45-50 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת ומקבלת גוון זהוב קל.
  8. מוציאים מהתנור, מצננים כדי שהפשטידה תתמצק.
  9. מומלץ להכין יום או כמה שעות לפני ולחמם שוב לפני ההגשה.

הולך מעולה עם סלט עלים שווה.

לבריאות ובתאבון!

שחר

 

אהבת?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest

כתבי תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן