פשטידת פסטה בריאה
ארוחת ערב משביעה וכייפית שהילדים שלי מאד אוהבים.
בזכות המרכיבים של הפשטידה היא הופכת להיות מנה בריאה ומאוזנת וטובה שקל להכין.
מה יש בפנים?
פסטה – ממליצה להשתמש בפסטה מקמחים מלאים (כוסמין או חיטה) אפשר בכל צורה שרוצים. בעיני פנה (גלילים) הכי מתאימים כי יוצרים אווריריות במאפה.
יש פשטות מלאות מצויינות וטעימות שיחד עם הגבינות והרוטב והאפייה בתנור מקבלות טעם נפלא!
יש גם פסטות מקמחי קטניות שונים (עדשים כתומות, סויה, אורז מלא וכו') אפשר להשתמש בהן. ממליצה הכי על פסטות מקמח אורז מלא. הכי טעימות בעיני.
ביצים – חלבון מלא וקל לעיכול עם ערך גבוה. חלבון הוא מרכיב מאד חשוב לבניין הגוף, בכל שלבי הגדילה והחיים. והוא רכיב משמעותי בתהליך של הרזיה בריאה. החלבון מאזן לנו גם את הפחמימה שבפסטה.
גבינות – משתמשת בגבינות כמו קוטג' וגבינה לבנה, מפזרת גם בולגרית או חמד או טוב טעם, וקצת גבנ"צ או מוצרלה מלמעלה בשביל אפקט ההקרמה.
בגבינות יש אחוזי חלבון שונים ויש גם סידן שהוא מינרל חיוני לבריאות הגוף וכיום גם ידוע כמה הוא חשוב לתהליך איכותי של הרזייה בריאה ולשריפת שומן.
רוטב עגבניות – אפשר להכין רוטב בייתי. אני מעדיפה לקצר תהליכים ומשתמשת בעגבניות מרוסקות של MUTTI וברסק עגבניות איכותי. עגבניות מבושלות מכילות ליקופן בצורה הכי זמינה. הליקופן הוא נוגד חמצון צמחי ורב עוצמה.
חיוני לבריאות הלב וכלי הדם ולמניעת נזקים של קרינת השמש ומגן על תאי הגוף מפני פגיעה של חומרים מחמצנים ורדיקלים חופשיים. הוא נמצא בכמות גדולה והרבה יותר זמינה לגוף בעגבניות שעברו עיבוד.
חשוב לשלב אותן עם מנות שומניות כדי שהליקופן יוכל להספג במערכת העיכול אל תוך המחזור הדם.
ולכן מערבבת ברוטב מעט שמן זית גם.
איך מכינים?
מאד פשוט! מבשלים פסטה מערבבים הכל בקערה ושולחים לאפייה בתנור.
טיפ שלי להכנה מהירה:
את הפסטה אפשר וכדאי לבשל לפני. יותר קל לערבב הכל כשהפסטה קרה ומסוננת היטב.
ובעיקר זה חוסך זמן הכנה בשעות אחה"צ לקראת ארוחת הערב, שהן שעות עומס בבית.
כל מה שמקל עליי ומוריד הכנות בשעות האלו – הוא מצויין! ומאד מומלץ!
מה שעוד מקל עליי זה תכנון שבועי של ארוחות וככה אני יודעת למשל באיזה יום נאכל כזו פשטידה.
אז ערב לפני כן מבשלת את הפסטה והיא תחכה במקרר עד אחה"צ שלמחרת.
וכל מה שנשאר לעשות זה לערבב הכל יחד (5 דקות) ולשלוח לתנור לאפייה.
תכנון של הארוחות הוא כלל מפתח להצלחה בשינוי התזונה ובירידה בריאה במשקל!
והוא עוזר לייעל ולנצל טוב את הזמן שלך כאמא.
פשטידת פסטה בריאה:
מצרכים:
(לתבנית גדולה, 32/25, או תבנית שווה ערך בגודלה)
- חבילת פסטה מחיטה מלאה / כוסמין מלא – מבושלת, מצוננת ומסוננת
- 400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסה (אפר שים יותר אם אוהבים. הילדים שלי לא אוהבים המון רוטב)
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות ללא סוכר
- 2 כפות שמן זית
- אפשרות לשיפור הטעם: שום כתוש (ילדים קטנים לא תמיד אוהבים)
- 4 ביצים
- 1 גביע גבינה לבנה (250 גר')
- 2 גביע קוטג' (250 גר')
- 1/2 כוס גבינה בולגרית 5% מפוררת או חמד או טוב טעם (לא חובה אבל מוסיף מאד! אפשר להמיר בקוטג')
- 4-5 כפות גבנ"צ או מוצרלה מגורדת לפיזור מעל
- תיבול: מלח, פלפל שחור לפי הטעם
הכנה:
- בקערה גדולה לערבב את הגבינות, לטרוף את הביצים ולהוסיף אותן לגבינות
- להוסיף את הפסטה את תעורבת הגיבנות והביצים ולערבב היטב
- לערבב בקערה בינונית את העגבניות המרוסקות, הרסק ושמן הזית ולהוסיף לפסטה והגבינות
- לתבל לערבב טוב, לשפוך לתבנית עם נייר אפייה, לזרות את הגבנ"צ המגורדת ולהכניס לתנור
- לאפות על חום בינוני (כ 180 מעלות תלוי בתנור) למשך כ 40 דקות (משתנה גם כן לפי התנור) עד שמזהיב מעט מלמעלה.
- להגיש עם סלט חי ותוספת של ירקות ירוקים כמו שעועית או ברוקולי מאודים
לבריאות ובתאבון,
שחר