פשטידת קישואים בריאה חלבית כשרה לפסח
אני פשוט אוהבת פשטידות.
פשטידות בריאות על בסיס של ירקות. פרווה או חלביות.
מכל סוג של ירק, בכל הגרסאות, בתבנית או במנות אישיות
בשבת וביום חול, לאורך כל השנה ובפסח כמובן.
ופשטידות קישואים אני אוהבת במיוחד.
אפשר את המתכון הזה לגוון עם בצל סגול, פטריות או חופן נדיב של שמיר.
ואפשר לשחק עם הגבינות ולשנות לפי מה שבנמצא.
זה אחד היתרונות החביבים עלי בפשטידות. שאפשר לשנות ולהחליף
ועדיין התוצאה מעולה.
מתכון של ליזה פנאלים האגדית, עם שינויים והתאמות שלי.
פשטידת קישואים בריאה חלבית וכשרה לפסח:
(תבנית בינונית 22/31)
מצרכים:
- 5 קישואים בינוניים וטריים, חתוכים לקוביות קטנות
- 3 כף שמן זית
- 2 בצלים בינוניים, כנ"ל
- 100 גר' גבינה בולגרית קשה מפוררת
- 100 גר' חמד/טוב טעם
- 1 גביע קוטג’ 5%
- 2 ביצים L
- 2-3 כף קמח מצה שמורה / קמח שקדים
- תיבול: מלח, פלפל, חופן פטרוזיליה קצוצה
- לקישוט: 8-10 פרוסות דקיקות של קישוא
הכנה:
- לחמם את שמן הזית במחבת עמוקה, לאדות את הבצל עם מעט מלח עד שקיפות.
- להוסיף את קוביות הקישואים והפטרוזיליה הקצוצה ולאדות עד הזהבת הבצל.
- להסיר מהאש. לתבל ע"פ הטעם.
- לטרוף ביצים בקערה ולהוסיף לתוכה את הגבינות ולערבב היטב.
- להוסיף את הקישואים והבצל. לערבב ולהוסיף קמח.
- לשפוך לתבנית בינונית, לקשט בפרוסות הקישואים ולאפות על חום של 180 מעלות ל 45-50 דקות (תלוי בתנור).
הפשטידה מוכנה כשהיא זהובה ויציבה.
מחזיקה מעמד מצויין בקרור.