קישואים מומלאים בירקות

סירות קישואים מומלאות שאפשר להכין אותן חלביות או פרווה, וב 2 הגרסאות הן יוצאות חגיגיות וטעימות!
קישואים ממולאים בירקות שחר תזונה בריאה

קישואים מומלאים בירקות

 

סירות קישואים מאורכות

ממולאות במילוי ירקות פשוט וטעים. ממש פשוט וממש טעים.

כל כך כזה שברגע שעזבתי אותו במחבת והלכתי לתלות כביסה –

המתבגר שלי אכל חצי…

כי הוא נהיה רעב. בגלל הריח… (זה מה שטען להגנתו מול הנזיפות שלי,

שהיו גם מהולות בגאווה אימהית… בכל זאת, הוא אוהב ירקות. זה לא משהו שבאמת אפשר לכעוס בגללו עליו…)

בכלל הוא רעב רוב הזמן…

וכשהוא רעב הוא אוכל ובכמות. בלי עין רעה.

ומשום מה דווקא כשאני מתכוננת ומבשלת בסיר ענק או בתבנית גדולה

לא בא לו לאכול ולא תוקף אותו שום סוג או גוון של רעב…

מן וריאציה מעניינת של גיל ההתבגרות. מרד בגרסא חביבה שכזו 🙂

בכל אופן,

אני רק מזהירה: אל תפקירו את המילוי ללא השגחה!

או שתכינו כמות כפולה של מילוי ותשאירו לרעבים שבמשפחה 🙂

 

הגרסא המקורית של המתכון היא חלבית.

מי שרוצה יכולה להכין פרווה. בקלות ממש. ההסבר במתכון.

 

קישואים ממולאים בירקות

(8 סירות. אפשר להגדיל כמויות לפי הצורך)

מצרכים:

  • 4 כפות שמן זית (2 לתערובת הירקות, 2 למריחת סירות הקישואים)
  • 4 קישואים בינוניים שטופים על קליפתם, ללא הקצוות
  • (לבחור קישואים טריים, ארוכים ורזים ולא את הקצרים והשמנים. אפשר למלא קישואים עגולים)
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 8 פטריות קצוצות דק
  • שן שום קצוצה (אפשר יותר)
  • עגבנייה בינונית קצוצה
  • תיבול: מלח, פלפל שחור
  • אפשרות: 4 כפות זיתים פרוסים.

לפיזור מעל הסירות :

  • 6-8 כפות גבינה צהובה מגורדת
  • למתכון פרווה: 4-5 כפות שמרי בירה או 2-3 פרוסות גבינה טבעונית ללא סוכר

אופן הכנה:

  1. לחתוך כל קישוא לאורכו ל 2 סירות ארוכות.
    (אם ממלאים קישואים עגולים אז אפשר לחצות ל 2 "קערות" או להסיר רק את הראש של הקישוא ולמלא קישוא שלם)
  2. לרוקן את תוכן כל קישוא, בעדינות, בעזרת כפית מרוקנים את תוכנם.
  3. חשוב! חשוב! חשוב! את תוכן הקישואים לשמור בצד! נתשמש בו מיד למילוי.
  4. לחמם מעט מחבת  2 כפות שמן זית ומוסיפים את הבצל, ובוזקים מיד מעט מלח. מערבבים ומזהיבים למשך 2 דקות.
  5. בנתיים לקצוץ דק את תוכן הקישואים.
  6. להוסיף למחבת את השום הקצוץ (ולהזהר שלא יישרף), עם הפטריות, העגבניה  ותוכן הקישואים ששמרנו.
    לתבל בפלפל שחור, ואם צריך בעוד מלח ולאדות עד ריכוך קל (משהו כמו 3 דקות).
  7. להניח את סירות הקישואים בתבנית עם נייר אפיה ולשמן כל סירה במעט שמן זית. מפזרים מעט מלח בעזרת המלחייה.
  8. לערבב את המילוי ואם יש נוזלים במחבת אז לסנן אותם. ניתן בשלב הזה להוסיף את פרוסות הזיתים.
    ולמלא כל סירה במלית הירקות ולפזר מעל גבנ"צ.
  9. לאפות בתנור, על 200 מעלות, למשך 20 דקות. לאחר מכן הנמיך ל 180 מעלות ולאפות עוד 10 דקות נוספות.

הקישואים צריכים להיות רכים, זהובים מעט וטיפ טיפה מושחמים, והגבינה צריכה להנמס מעליהם..

כדאי לשים לב תנורים שונים בעוצמה ובחום וגם סוג הקישוא משנה מעט את הזמני האפייה.
לכן פשוט להשגיח שלא נשרף.

 

להגיש לצד סלט עלים ירוקים ולאכול בהנאה!

שיהיה בתאבון!!!

 

אהבת?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest

כתבי תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן