קיש בטטות טבעוני ללא גלוטן

מנה חגיגית ומושקעת, טבעונית ועשירה, והגרסה הזו גם ללא גלוטן - מיוחדת וטעימה!
שחר סמיט תזונה טבעית

קיש בטטות טבעוני ללא גלוטן

מנה חגיגית ומושקעת ובאמת ממש טעימה.

הגרסה המקורית היא לבצק עם קמח כוסמין וכאן החלפתי לקמחי קטניות שמתאימים לפסח (למי שאוכל קטניות 🙂 )

ובכל מקרה פסח זה רק שבוע… ומכזה קיש אפשר וכדאי להנות כל השנה! תזכרו אותו לפני שבועות כי הוא נראה חלבי בהחלט וגם הטעמים חלביים ממש.

מצרכים:

לבצק:

  •  1/2  כוס קמח חומוס
  • 1 כוס קמח אורז
  • 1/2 כוס אגוזי מלך טחונים (אני טוחנת במטחנת תבלינים קטנה)
  •  1/2 כוס מים
  • 3 כף שמן זית
  • כפית אבקת אפייה
  • מעט מעט מלח

מלית בטטה:

  • 2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות (2 על 2)
  • בצל סגול גדול, קלוף וקצוץ
  • בצל לבן גדול, קלוף וקצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח, פלפל, מעט  ראס אל חנות או כמון וקינמון

ציפוי

  • 3/4 כוס קשיו (בדוק) לא קלוי ומושרה לשעתיים בכוס וחצי מים
  • 1   כוס מים – ואם צריך עוד 1-2 כף
  • 1 שן שום
  • מלח, פלפל מעט מוסקט,
  • 2 כף שמרי בירה (לא חובה. מאד מוסיף!!!)

 

הכנה:

  1. בצק: לטחון במעבד מזון את המרכיבים או לערבב בקערה  לקבלת בצק רך ולרפד בו תבנית פאי.
  2. מכינים את המלית: לחמם את השמן במחבת, להוסיף את הבצל ולטגן עד שמשחים .
  3. להוסיף את הבטטות, השום הכתוש והתבלינים ולהמשיך לאדות עד לריכוך.
  4. בינתיים להכין קרם: לסנן את הקשיו ממי ההשרייה.
  5. לטחון בסטיק את רכיבי הציפוי לקרם חלק. לטעום ולתקן תיבול.
  6. להעביר את המלית אל תחתית הבצק, לשטח ולצקת מעל את הקרם ולכסות בו היטב.
  7. להכניס לתנור לאפייה של 20-30 דקות, על 180 מעלות, עד שהקרם מתקשה מעט.
  8. לתת לקיש להתייצב מספר דקות ולהגיש חם אל השולחן.

הצעת גיוון:

להחליף את הבטטות בפטריות שמפניון ופורטבלו חתוכות – ולמלא את הקיש בפטריות עם בצל במקום בבטטות.

אהבת?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest

כתבי תגובה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן