קיש בטטות טבעוני ללא גלוטן
מנה חגיגית ומושקעת ובאמת ממש טעימה.
הגרסה המקורית היא לבצק עם קמח כוסמין וכאן החלפתי לקמחי קטניות שמתאימים לפסח (למי שאוכל קטניות 🙂 )
ובכל מקרה פסח זה רק שבוע… ומכזה קיש אפשר וכדאי להנות כל השנה! תזכרו אותו לפני שבועות כי הוא נראה חלבי בהחלט וגם הטעמים חלביים ממש.
מצרכים:
לבצק:
- 1/2 כוס קמח חומוס
- 1 כוס קמח אורז
- 1/2 כוס אגוזי מלך טחונים (אני טוחנת במטחנת תבלינים קטנה)
- 1/2 כוס מים
- 3 כף שמן זית
- כפית אבקת אפייה
- מעט מעט מלח
מלית בטטה:
- 2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות (2 על 2)
- בצל סגול גדול, קלוף וקצוץ
- בצל לבן גדול, קלוף וקצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- מלח, פלפל, מעט ראס אל חנות או כמון וקינמון
ציפוי
- 3/4 כוס קשיו (בדוק) לא קלוי ומושרה לשעתיים בכוס וחצי מים
- 1 כוס מים – ואם צריך עוד 1-2 כף
- 1 שן שום
- מלח, פלפל מעט מוסקט,
- 2 כף שמרי בירה (לא חובה. מאד מוסיף!!!)
הכנה:
- בצק: לטחון במעבד מזון את המרכיבים או לערבב בקערה לקבלת בצק רך ולרפד בו תבנית פאי.
- מכינים את המלית: לחמם את השמן במחבת, להוסיף את הבצל ולטגן עד שמשחים .
- להוסיף את הבטטות, השום הכתוש והתבלינים ולהמשיך לאדות עד לריכוך.
- בינתיים להכין קרם: לסנן את הקשיו ממי ההשרייה.
- לטחון בסטיק את רכיבי הציפוי לקרם חלק. לטעום ולתקן תיבול.
- להעביר את המלית אל תחתית הבצק, לשטח ולצקת מעל את הקרם ולכסות בו היטב.
- להכניס לתנור לאפייה של 20-30 דקות, על 180 מעלות, עד שהקרם מתקשה מעט.
- לתת לקיש להתייצב מספר דקות ולהגיש חם אל השולחן.
הצעת גיוון:
להחליף את הבטטות בפטריות שמפניון ופורטבלו חתוכות – ולמלא את הקיש בפטריות עם בצל במקום בבטטות.