שיפודי הודו וירקות בתנור

שיפודי הודו וירקות בתנור

שיפודי הודו וירקות בתנור

מתכון קורונה מובהק.
יש בו כל מה שאמא ואישה עסוקה צריכה:

  1. מנה חלבונית מזינה וטעימה שהילדים אוהבים
  2. פעילות יזומה לילדים משועממים
  3. ירקות
  4. חסכון בזמן
  5. מינימום כלים בכיור

מה עוד אפשר לבקש ממתכון???

_____________________________________________

מרוב שהכנתי את השיפודים האלו – בגרסאות שונות שתמיד יצאו ב"ה טעימות,
החליטו פה במשפחה לפנק אותי ולפרגן לי באופן מיוחד
וקנו לי שיפודי מתכת במקום השיפודים החד"פ.

אחרי שסיימתי להתרגש מעצם היוזמה והקנייה
ואחרי תהיתי איך במקום תכשיטים קונים לי שיפודים –
הבנתי שאומנם שיפודי המתכת משדרגים את התוצאה, חד משמעית,
והבשר יוצא הרבה יותר עסיסי ומשובח
וכנראה ששיפודי מתכת גם תורמים לחסכון כספי
ולפחות כריתת עצים על פני הגלובוס –

אבל הם ביטלו את סעיף 5 וחלק מסעיף 4
ביתרונות המתכון המצויין הזה

אז לא בטוחה שאני ממליצה לבקש שיקנו לכן מתנה כזו 😉
לכו על תכשיטים. זה יותר שווה!

_____________________________________________________

מה שכן, ממליצה על המתכון הזה!
הוא תעסוקה מופלאה לילדים ועוד כמה דקות חמצן לאמא מאותגרת סגר.
ובאמת, יוצאת  מנה טעימה מאד.

ההודו נחשב כחלבון איכותי וזמין לגוף,
מכיל את כל חומצות האמינו הנדרשות לנו.
בשר ההודו הוא דל שומן, ומכיל כמויות נאות של ברזל, מגנזיום,
ואבץ – מינרל חשוב למערכת החיסון,
לריפוי פצעים ולגדילת והתפתחות רקמות הגוף.
ההודו מכיל גם ויטמין B12 למניעת אנמיה.

אפשר ומומלץ לשחק עם הירקות.
לשים בצל סגול, פלפל חריף, לשנות ולהחליף ע"פ מה שאוהבים.

_________________________________________________

שיפודי הודו וירקות בתנור

מצרכים:

  • 500-600 גרם נתחי חזה הודו בגודל כ-3 ס"מ
  • תיבול: 2 כפות שמן זית, 1-2 כף רוטב סויה,
    חצי כפית כמון, כפית פפריקה מתוקה,
    כפית פטרוזיליה/ כוסברה טרייה וקצוצה / מיובשת,
    קמצוץ פלפל שחור
  • 14 עגבניות שרי
  • 2 בצלים חתוכים ל 1/8
  • פלפל צהוב חתוך לריבועים בינוניים
  • פלפל ירוק  – כנל
  • גמבה אדומה  – כנל
  • 14 פטריות שמפניון טריות שלמות, קטנות
  • לתיבול הירקות: 1-2 כף שמן זית, מעט מלח ופלפל
  • לשימון נייר אפייה בתבנית: 1 כף שמן זית
  • מקלות שיפודים

הכנה:

  1. להניח את נתחי ההודו בקערה ולתבל.
  2. לכסות בניילון נצמד ומשרים במקרר לפחות כחצי שעה.
    טיפ שלי שמאד עוזר לי: לתבל ולשמור במקרר – לילה מראש.
    זה מחכה לי מוכן ורק חותכת ירקות – הילדים משפדים ולתנור! תענוג!
  3. לחמם תנור ל-180 מעלות. לתבל העדינות את הירקות
  4. לשפד את הנתחים והירקות והניח בתבנית על נייר אפיה משומן ב 1 כף שמן.
  5. להכניס לתנור החם ולצלות כ 15 דקות (תלוי בתנור).
  6. להפוך בזהירות ולאפות עוד  כ-5 דקות

לבריאות.

_________________________________________________

מוזמנת להצטרף אלינו לתוכנית "בריאה" הקרובה
תוכנית ליווי דיגיטאלית להרזיה בריאה
לנשים ואמהות עסוקות.

תצליחי לאכול מאוזן ונכון,
להפסיק ליפול על מתוקים ופחמימות
לרדת במשקל ולהרגיש טוב, עם הגוף שלך –
בלי לרעוב ובלי לבזבז שעות במטבח,
עם מתכונים מעולים וקלים
ועם ליווי מקצועי עוטף ותמיכה מלאה בקבוצה
והכל מהבית שלך, בנוחות ובזמן שלך.

כל הפרטים כאן:
תוכנית "בריאה"  הקרובה

 

 

אהבת?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתבי תגובה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן