אורז הפתעות – אורז מלא עם מלא תוספות

תבשיל של אורז מלא עם המון תוספות מעניינות וטעימות! מנה טובה, לארוחה משביעה! דרך יפה וצבעונית לאכול לפי התזונה הטבעית!
אורז הפתעות אורז מלא עם מלא תוספות

אורז הפתעות – אורז מלא עם המון תוספות מעניינות

זה התחיל באחד מימי חמישי  כשרציתי לסיים שאריות שנותרו ממהלך השבוע…

קצת שעועית ירוקה, איזו קערה של אפונה, סלסלת פטריות חצי גמורה, וכמה ירקות שזועקים לגאולה…

הכל התחבר עם הרצון לפנות את המקרר לקראת בישולי השבת –

וכיוון שאצלי לא קיים המושג לזרוק אוכל לפח – האפשרות היחידה היא לזרוק אותו לסיר/לתבנית ולהפוך אותו למשהו אכיל חדש.

ומכאן יצא תבשיל שנקרא אצלנו בבית: אורז הפתעות

על שם זה שהוא באמת מכיל המון תוספות. אבל בעיקר על שם זה שאף פעם הילדים לא יודעים מה הם יפגשו בפנים כשהם יאכלו אותו: אפונה? תירס? אולי שעועית צהובה? אדממה? פטריות או קוביות של גמבה?

העיקר שאפשר להכניס מה שאוהבים. אפשר לשים מה שיש במקרר ורוצים כבר שיאכל.

אורז הפתעות – אורז מלא עם מלא תוספות!

 

מצרכים:

  • 1 וחצי- 2 כוסות אורז בסמטי מלא
  • בצל גדול קצוץ
  • גבעול קטן וצעיר של סלרי
  • 4-5 פטריות טריות חתוכות
  • קישוא גדול שטוף היטב חתוך לקוביות קטנות (2 ס"מ לערך)
  • גזר בינוני קלוף, חתוך כנ"ל
  • 1/2 גמבה צהובה, חתוכה כנ"ל
  • 1/2 גמבה אדומה, חתוכה כנ"ל
  • חצי כוס אפונה קפואה – אין צורך לבשל אותה
  • תבלינים: מלח, פלפל שחור גרוס, מעט כורכום, מעט כמון או כל מה שאוהבים

 

הכנה:

  1. בוררים את האורז ושוטפים היטב היטב במסננת מתחת לברז.
  2. שמים בתוך קערה וממלאים במים קרים ל 1/2 שעה לפחות.
  3. מסננים ושוטפים שוב היטב – כל זה כדי להוציא את טעם הלוואי והאבק מהאורז.
  4. מכניסים את האורז לסיר וממלאים במים רותחים (כ 5 כוסות). מביאים לרתיחה, מוסיפים מלח ומבשלים על אש נמוכה כ 30 דקות. עד שהאורז רך.
  5. מסננים את האורז ומשאירים לניקוז במסננת.
  6. בנתיים, כשהארוז מתבשל: מחממים במחבת כף שמן זית ומאדים בו את הבצל להזהבה. מוסיפים מעט מלח ואת קוביות הגזר והקישוא ומערבבים היטב. נותנים לירקות להתרכך מעט.
  7. מוסיפים את קוביות הגמבות ואת הפטריות, מתבלים עם התבלינים – ומאדים לעוד דקה או שתיים. הערה: מסירים מהאש כשהגזר רך לאכילה.
  8. מכניסים את האפונים הקפואים אל המחבת. הם כבר יתבשלו מהאדים והחום – ויישארו פריכים וטעימים.
  9. מערבבים את תוכן המחבת עם האורז המסונן – ומגישים תבשיל טעים וצבעוני!

בתאבון!!!

אפשרויות לעוד תוספות:

  • כוס גרגרי תירס קפוא – כמו האפונה
  • שעועית ירוקה חתוכה קפואה – כנ"ל
  • שעועית צהובה קפואה – כנ"ל
  • בצל סגול – לאדות עם הבצל הלבן
  • פולי אדממה מבושלים – לבשל ואז להכניס, כמובן בלי הקליפות, אל התבשיל
  • גרגרי חומוס קפואים – לחלוט במים רותחים, לסנן ולערבב עם האורז

 

  • אפשרויות לא טבעוניות 🙂 – טונה מפוררת, חביתה מקושקשת

 

 

 

אהבת?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest

כתבי תגובה

תגובה אחת

  1. אמונה הגב

    טוב, אז הכנתי את זה בשבת, והיה פשוט להיט להיט!
    זה היה יותר בסגנון של ירקות עם אורז ולא אורז עם ירקות כי שמתי המון ירקות, ועדשים מונבטות במקום אפונה, וזה חוסל ממש.
    תודה! רעיון מעולה!

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן