מי מפחד מפחמימות?

מהן בכלל פחמימות ואיזה מהן לצרוך כדי לאכול מאוזן ונכון?
פחמימות תזונה טבעית שחר סמיט

מי מפחד מפחמימות?!

מהן בכלל פחמימות ואיזה מהן לצרוך כדי לאכול מאוזן ונכון?

הרבה מאד חוששות מאכילת פחמימות.

הן משמינות, מנפחות, מכבידות… ככה נוטים לחשוב.

אבל חשוב מאד להכיר את ערכן ותרומתן המהותית של הפחמימות לבריאות הגוף

ללמוד מהם הפחמימות המועילות והטובות לתזונה שלנו

ואיך לצרוך אותן נכון, במינון ובשילוב המדוייק – כדי להביא לניצול מיטבי של רכיבים תזנותיים

ולפעילות מטבולית מאקסימאלית בתוך מערכות הגוף עצמן.

אז מהן בכלל פחמימות?!

פחמימות – מזון חיוני המהווה מקור להפקת אנרגיה על ידי הגוף ולתפקוד המח.

ההבדלים והערכים התזונתיים בין הפחמימות השונות נעוצים במידת הקשר שבין יחידות הסוכר הבונות אותן, נוכחות סיבים ושאר חומרי הזנה.

הפחמימות נחלקות לסוגים שונים:

פחמימות פשוטות = חד סוכרים ודו סוכרים בקשרים חלשים ופשוטים.

מסיסות במים, בעלות טעם מתוק מאד ומעלות באופן חד את רמות הסוכר בדם.

דוג': סוכר לבן, סוכר קנים, סוכר חום, דבש, סילאן, מייפל, סוכר פירות.

 

פחמימות מורכבות = רב סוכרים, שרשראות ארוכות עם קשרים רבים, אינן מסיסות וטעמן אינו מתוק כמעט כלל.

אכילתן גורמת לשחרור מאוזן יותר של סוכר למחזור הדם.

דוג': דגנים, ירקות פחמימתיים, מוצרים עשויים מקמחי דגנים.

איזה פחמימות מומלץ לאכול?!

פחמימות מורכבות מלאות = אלו הפחמימות שאותן נצרוך בתפריט.

מכילות גם סיבים ומגוון חומרי הזנה נוספים כמו ויטמינים, מינרלים וחלבון בכמות קטנה.

דוג': דגנים מלאים (המועדפים: כוסמין, ש"ש, כוסמת ירוקה, גריסים, אורז מלא )

ומוצרים עשויים מהם (לחמים/פסטות/קמחים)

קמח טף, קינואה לבנה/חומה/שחורה, בטטה, ארטישוק ירושלמי, אפונת גינה, חלק מירקות השורש.

גם פירות טריים ופירות יבשים – הם מקור לסוכר זמין.

מאד טוב לאכול פירות טריים או מיובשים בשילוב של אגוזים או שקדים.

על מנת ליצור שחרור מבוקר של הסוכרים בדם (לדוג': תמר+אגוז מלך, כדורי תמרים עם שקדים ואגוזים כמו במתכון הזה:

כדורי אנרגיה משמחים,  תפוח+ 2 אגוזי ברזיל וכו').

 

ומה לגבי שימוש בממתיקים?

המתקת מזון/בישול: להמעיט כמה שיותר.

כשנשתמש – אז במקורות לממתיקים הכי קרובים לטבע (סוכר קוקוס, דבש, תמרים מושרים וטחונים)

 

הפחמימות שאינן מומלצות: תפו"א, תירס, קורנפלור, קמח תפו"א, קמחים מעובדים/לבנים,

ממתקים, מוצרים המכילים גלוקוז/סירופ תירס/גלוקוזה/סוכרוז/סוכר מעובד/מזוקק.

פחמימות בצורתן הזו מזיקות מאד לגוף.

  • יוצרות עומס של גלוקוז בתוך מחזור הדם.
  • סוכר חופשי בזרם הדם, מתחבר אל חלבונים שנעים גם הם בתוך הגוף. החיבור הזה (בשמו המקצועי גליקציה) גורם לשיבוש מבני של החלבונים ולהפרעה בתפקודם.
  • עודפים של סוכר חופשי, גם אם הוא מגיע ממקור טבעי, אינם טובים לנו.
  • עודפי פחמימות מהמזון מצטברים בגוף ונאגרים כשומנים.
  • אם אוכלים יותר מכפי הנחוץ לגוף העודפים מתורגמים בגוף לרקמת שומן מיותרת.
  • רמות לא מאוזנות של סוכר בדם הן גורמי תחלואה לסכרת, השמנה, מחלות לב וכלי דם, אלצהיימר ואף סרטן.

כדי לדעת איך לשלב נכון את הפחמימות בתזונה שלך

וכדי לדעת מתי, כמה ואיזה פחמימות לאכול,

ומהם השילובים הנכונים בין הפחמימות לרכיבים תזונתיים אחרים

את מוזמנת להצטרף לתוכנית הייחודית שלי

לניקוי תזונתי ואורח חיים בריא.

בתוכנית "בריאה" תלמדי את כל מה שחשוב לגבי םחמימות ושאר מרכיבי התזונה

בשביל לתמוך באיזון הגוף, ירידה במשקל ושריפת שומנים מוגברת

ובשביל לאכול מדוייק ונכון, בקלות ובשמחה.

עוד על התוכנית שלי, כאן: בריאה – תוכנית ייחודית לניקוי תזונתי ואורח חיים בריא

 

לפרטים נוספים והרשמה,

התקשרי אליי: 052-4474739 – שחר

אהבת?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest

כתבי תגובה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן