ממתק שוקולד אגוזים בריא
האהבה שלי, בלי שום ספק, זה לשוקולד עם כל מיני דברים קראנצ'ים בפנים.
יש משהו כל כך טעים בשילוב המושלם הזה של שוקולד עם שברי אגוזים…
אבל זה לא רק הטעמים שמחברים כל כך טוב יחד, זו גם יצירה של הרכב תזונתי נכון ואיכותי.
אכילה של מתוק צריכה איזון. מהרבה בחינות. כל מתוק. גם כשזה מתוק טבעי – צריך להיות באיזון המתאים.
אחד האיזונים החשובים זה לאכול את המתוק עם מנות שומן בריאות.
לא רק מצד הטעם, אלא גם מצד ההשפעה של המתוק והסוכר על הגוף.
השומן מאזן את עליית הסוכר בדם, ממתן את ההשפעה של המתיקות וגם יוצר יותר שובע.
וזה בדיוק מה שקורה בממתק השוקולדי הזה, כאן.
ממתק פשוט מאד מאד להכנה, ממרכיבים פשוטים, שטוב שתמיד יהיו לך בבית.
כמו עוד כל מיני מצרכים בריאים ויסודיים שבעזרתם תוכלי להכין אוכל בריא וטעים, בקלות ובזריזות.
מה צריך להיות לך במזווה? מה חשוב שתמיד יהיה לך במקרר?
הכל הכל (ועוד הרבה יותר מזה) מחכה לך כאן: ברשימת הקניות הבריאה שלי.
מוזמנת להכנס ולקבל את הרשימה שתעזור לך למלא את הבית במה שטוב ובריא ויקדם אותך.
ממתק שוקולד ואגוזים בריא:
מצרכים (תבנית 20/30):
- 2 חבילות שוקולד מריר 70% (חשוב מריר איכותי! עם אחוזי קקאו 70 ומעלה)
- 1/2 כוס טחינה גולמית מלאה
- 1/2 כוס חמאת בוטנים טבעית (אני משתמשת במוצר של B&D, עם מכסה ירוק. טעימה מאד!)
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים קטן (לא טחונים, כדי שיורגשו)
- 1/3 כוס שקדים קצוצים (לא חובה)
- 3/4 כוס פתיתי קוקוס (הפתיתים הלבנים ,הרגילים, של קוקוס טחון)
- לקישוט: 2-3 כפות גרנולה ביתית / פתיתי קוקוס / שברי אגוזים
הכנה:
- לשבור את השוקולד לקוביות, לשים בכלי מתאים ולהמיס במיקרוגל או בבאן-מרי
- לערבב היטב את השוקולד המומס עם טחינה וחמאת הבוטנים
- להוסיף את הקוקוס ושברי האגוזים ולצקת לתבנית מלבנית, 20/30, מרופדת בנייר אפייה.
- לקשט מעל על הגרנולה ולהכניס להקפאה של שעתיים.
- להוציא, לחתוך לריבועים קטנים ולשמור בקופסה אטומה במקפיא.
הערות:
2 ריבועים הם מנת מתוק מאוזנת וטעימה :). נשמר מעולה למשך שבועיים לפחות.
מן הסתם גם יותר משבועיים השאלה אם יישאר משהו לשמור… אצלנו זה נאכל תמיד לפני…
לבריאות,
שחר
4 תגובות
שלום שחר,
נחשפתי לאחרונה לאתר שלך והוא בהחלט עושה חשק לנהל אורח חיים בריא יותר 🙂
לגבי המתכון , האם ניתן להמיר את פתיתי הקוקוס במשהו אחר? או לוותר עליו?
שלום שרה!
כמה משמחת התגובה שלך!
תודה!
מומלץ להשתמש בקוקוס, הוא מאזן את מתיקות השוקולד ואת עליית הסוכר בדם ומייצב את המרקם.
לבריאות וכל טוב
שלום שחר,
האם ניתן להמיר את פתיתי הקוקוס במשהו אחר או לוותר עליו?
שלום שרה יקרה,
הקוקוס נותן לנו 2 יתרונות:
1. נפח ועוזר לייצב את הריבועים המתוקים
2. חשוב מזה, הקוקוס מכיל סיבים וזה מאזן את הסוכר והמתוק שבשוקולד.
לא ניסיתי להחליף או להוריד את הקוקוס…
אז לא ממש יודעת. ממליצה כן להשתמש בו.
לבריאות!