סלט עדשים משגע

סלט עדשים משגע שחר סמיט

סלט עדשים משגע

סלט של עדשים, מ 2 סוגים, עם המון ירוקים ועוד ירקות בריאים,

מתובל בעדינות אבל הטעם – פשוט מעולה!

כמה כייף שבפשטות אפשר ליצור מתכון טעים לחיך ומוסיף לבריאות!

 

סלט עדשים משגע

מצרכים:

  • 1/2 כוס עדשים שחורות, מבוררות ושטופות
  • 1/2 כוס עדשים ירוקות, כנ"ל (אפשר גם רק סוג אחד ואז ממנו נשתמש בכוס אחת)
  • בצל לבן קטן, קלוף וחתוך לחצאי רצועות דקות
  • בצל סגול כנ"ל
  • גבעול סלרי
  • גבעול בצל ירוק
  • כף שמן זית
  • צרור כוסברה לפי הטעם וגם אפשר להוסיף ירוקים נוספים
  • צרור פטרוזיליה
  • חופן עלי סלרי
  • גבעול נענע – רק העלים
  • 1/4 כוס חמוציות טבעיות
  • תיבול: מלח, פלפל שחור, קומץ בהרט
  • כף שמן זית
  • מעט מיץ לימון

 

הכנה:

  1. מבשלים את העדשים בסיר מלא מים, כ 15-20 דקות, עד ריכוך ולהזהר שלא יתפרקו! צריכים להשאר פריכים
  2. מסננים ושוטפים במים קרים. מניחים לניקוז במסננת.
  3. מחממים כף שמן זית במחבת, מוסיפים את הבצל החתוך ומתבלים במעט מלח.
  4. מזהיבים את הבצל, מוסיפים סלרי קצוץ, מאדים עוד קצת ומסירים מהאש.
  5. שמים בקערה את העדשים המבושלות והמסוננות.
  6. קוצצים את כל הירוקים ומוסיפים לעדשים
  7. מוסיפים את הבצלים המאודים ומערבבים בעדינות
  8. מתבלים, מוסיפים חמוציות – טועמים ומתקנים לפי הטעם האישי.
  9. אפשר להגיש חמים או קר – איך שאוהבים!

גיוונים:

להוסיף עוד מלא ירקות שונים

  • גמבות ופלפלים צבעוניים
  • עליי בייבי
  • גזר מגורד
  • קוביות קישואים ודלורית אפויות

 

לבריאות

אהבת?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest

כתבי תגובה

2 תגובות

  1. שירלי הגב

    הי שחר! תודה רבה על מתכונינםנפלאים ובכלל על אתר מושקע ומקסים!!! יישר כח גדול!

    אני רואה שבמתכונים שלך את משתמשת דוקא בעדשים שחורות. האם יש הבדל בין עדשים ירוקות/ כתומות/ צהובות לבין השחורות?
    אשמח למענה.
    שוב המון תודה
    שירלי

    • shahar smit הגב

      שלום שירלי יקרה,

      תודה על המילים הטובות.
      שמחה שהאתר מסייע.

      אני אוהבת עדשים שחורות 🙂
      ולכן משתמשת בהן יותר.
      למרות שתמצאי כאן גם מתכונים עם קטניות אחרות כמו חומוס ושעועית ועדשים ירוקות…
      משתדלת לא לקפח אותן לחלוטין 😉

      העדשים נבדלות בינהן בצבע
      וכמובן גם בערך התזונתי.
      יש כאלו עם יותר חלבון ויש כאלו יותר פחמימתיות (כמו הכתומות)
      ונבדלות ממש בזמן הבישול.
      הכתומות והצהובות מאד מהר ומתפרקות…
      והחומות/ירוקות והשחורות יותר זמן בישול ויותר עמידות…

      זה גם תלוי במוצר עצמו.

      העיקר זה לגוון. לאכול פעם מאלו ופעם מאלו.
      כמו שמגוונים בירקות.

      לבריאות!!!

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן