סלט עדשים משגע
סלט של עדשים, מ 2 סוגים, עם המון ירוקים ועוד ירקות בריאים,
מתובל בעדינות אבל הטעם – פשוט מעולה!
כמה כייף שבפשטות אפשר ליצור מתכון טעים לחיך ומוסיף לבריאות!
סלט עדשים משגע
מצרכים:
- 1/2 כוס עדשים שחורות, מבוררות ושטופות
- 1/2 כוס עדשים ירוקות, כנ"ל (אפשר גם רק סוג אחד ואז ממנו נשתמש בכוס אחת)
- בצל לבן קטן, קלוף וחתוך לחצאי רצועות דקות
- בצל סגול כנ"ל
- גבעול סלרי
- גבעול בצל ירוק
- כף שמן זית
- צרור כוסברה לפי הטעם וגם אפשר להוסיף ירוקים נוספים
- צרור פטרוזיליה
- חופן עלי סלרי
- גבעול נענע – רק העלים
- 1/4 כוס חמוציות טבעיות
- תיבול: מלח, פלפל שחור, קומץ בהרט
- כף שמן זית
- מעט מיץ לימון
הכנה:
- מבשלים את העדשים בסיר מלא מים, כ 15-20 דקות, עד ריכוך ולהזהר שלא יתפרקו! צריכים להשאר פריכים
- מסננים ושוטפים במים קרים. מניחים לניקוז במסננת.
- מחממים כף שמן זית במחבת, מוסיפים את הבצל החתוך ומתבלים במעט מלח.
- מזהיבים את הבצל, מוסיפים סלרי קצוץ, מאדים עוד קצת ומסירים מהאש.
- שמים בקערה את העדשים המבושלות והמסוננות.
- קוצצים את כל הירוקים ומוסיפים לעדשים
- מוסיפים את הבצלים המאודים ומערבבים בעדינות
- מתבלים, מוסיפים חמוציות – טועמים ומתקנים לפי הטעם האישי.
- אפשר להגיש חמים או קר – איך שאוהבים!
גיוונים:
להוסיף עוד מלא ירקות שונים
- גמבות ופלפלים צבעוניים
- עליי בייבי
- גזר מגורד
- קוביות קישואים ודלורית אפויות
לבריאות
2 תגובות
הי שחר! תודה רבה על מתכונינםנפלאים ובכלל על אתר מושקע ומקסים!!! יישר כח גדול!
אני רואה שבמתכונים שלך את משתמשת דוקא בעדשים שחורות. האם יש הבדל בין עדשים ירוקות/ כתומות/ צהובות לבין השחורות?
אשמח למענה.
שוב המון תודה
שירלי
שלום שירלי יקרה,
תודה על המילים הטובות.
שמחה שהאתר מסייע.
אני אוהבת עדשים שחורות 🙂
ולכן משתמשת בהן יותר.
למרות שתמצאי כאן גם מתכונים עם קטניות אחרות כמו חומוס ושעועית ועדשים ירוקות…
משתדלת לא לקפח אותן לחלוטין 😉
העדשים נבדלות בינהן בצבע
וכמובן גם בערך התזונתי.
יש כאלו עם יותר חלבון ויש כאלו יותר פחמימתיות (כמו הכתומות)
ונבדלות ממש בזמן הבישול.
הכתומות והצהובות מאד מהר ומתפרקות…
והחומות/ירוקות והשחורות יותר זמן בישול ויותר עמידות…
זה גם תלוי במוצר עצמו.
העיקר זה לגוון. לאכול פעם מאלו ופעם מאלו.
כמו שמגוונים בירקות.
לבריאות!!!