סלט קינואה ורימונים
סלט בריאות משגע בצבעים, מעולה בטעמים, מצויין בערכים התזונתיים.
סלט שהוא גם חגיגה בריאותית וגם קישוט לשולחן החג, שמשלב ירקות ופירות בגווני הירוק והאדום – ובראשם הרימון!
מצרכים:
- 2 כוסות קינואה לבנה – לפני בישול
- כף מלח
- 1/2 כוס חמוציות טבעיות מיובשות
- גרגרים מרימון אחד
- חצי צרור כוסברה
- חצי צרור פטרוזיליה
- חצי קופסת עליי רוקט/בייבי
- בצל סגול קצוץ
- כף שמן זית – לבצל, לטיגון קל
- 2-3 צנוניות יפות – פרוסות דק דק – לקישוט – לא חובה
- מעט עלי נענע
לרוטב:
- כף דבש
- רבע כוס שמן זית
- 3 כפות מיץ לימון
- חצי כפית מלח גס
- חצי כפית פלפל שחור
לקישוט: שברי אגוזים/קשיו/גרעיני דלעת
הכנה:
- שוטפים את הקינואה במסננת צפופה מתחת לזרם מים. רצוי מאד להשרות אותה בקערה למשך כשעה, לסנן ולשטוף שוב היטב. מוציא לה את כל המרירות שלעיתים יש.
- מרתיחים בסיר כמות מים גדולה עם כף מלח – ומבשלים בו את הקינואה, כמו פסטה. לאחר כ 15 דקות בישול (כשהגרגרים נפתחים וחצי שקופים, רכים למאכל) – לסנן ולשטוף במים קרים. להשאיר לניקוז הנוזלים ולצינון.
- בנתיים – במחבת לחמם כף שמן זית ולטגן קלות את קוביות הבצל האדום.
- לקצוץ את עשבי התיבול: פטרוזיליה, כוסברה ונענע – ולערבב עם הקינואה בקערה.
- לערבב פנימה גם את החמוציות, גרגרי הרימון והבצל האדום, ואת עלי הבייבי (לא לקצוץ אותם).
- בצנצנת לשקשק היטב את כל רכיבי הרוטב והתיבול ולשפוך על הסלט. לערבב, לטעום ולתקן תיבול ע"פ הטעם האישי.
- להעביר לכלי הגשה ולקשט מלמעלה עם פרוסות הצנונית ושברי האגוזים.
- לאכול בשמחה!