פשטידת קולורבי בריאה
פשטידת קולורבי נהדרת ובריאה!
אחת הדרכים האהובות עליי להוסיף בריאות לתזונה ולהפוך אותה לאיכותית וטובה
זה להכין פשטידות על בסיס של ירקות וביצים!
וככה אפשר להנות ממנה עם ערך חלבוני מלא וטוב שיש בה גם ירק!
כזו היא הפשטידת קולורבי המעולה הזו!!!
הקולורבי, ירק משובח וטעים לכשלעצמו, מקבל כאן טעים כרוביתי מובהק!
לא ממש פלא היות והם מאותה המשפחה,
משפחת המצליבים – משפחה מכובדת עם ערכים תזונתיים ייחודיים.
מי עוד במשפחה?
ברוקולי, כרוב, לפת, צנון, כרובית, כרוב ניצנים.
ואפשר לאכול אותם, כחלק מתזונה בריאה,
בכל הצורות והסגנונות. חיים, אפויים, מבושלים, מוקפצים.
ולשלב אותם בפשטידות זו דרך נהדרת גם.
פשטידת הקולורבי הזו היא דרך אחרת ופחות שגרתיתי לאכול את הירק המצויין הזה
ולהנות מטעם של כרובית (לאלו שיותר מסתבכים איתה מטעמי כשרות וכזה…)
ולשמור על המשקל!
איך מכינים פשטידת קולורבי טעימה ובריאה?
ככה:
מצרכים:
- 5-6 קולורבי בינוניים (הכמות תלוייה בגודל הירק)
- 2 בצלים גדולים
- 4 כף שמן זית
- 4 ביצים
- תיבול: מלח, פלפל
- אפשרות (אני מכינה בלי!) : 2-3 כפות שיבולת שועל טחונה/קמח שקדים לגרסת פסח (לייצוב הפשטידה)
הכנה:
- קולפים את הקולורבי וחתכים לרבעים או לשמיניות.
- מניחים בסיר עם מים רותחים ובוזקים מעט מלח.
- מבשלים את הקולורבי במים רותחים עד לריכוך (כמו שמבשלים תפו"א לפירה) – בערך 20-30 דקות.
(כבר בשלב הזה תבינו למה הפשטידה הזו עשוייה מקולורבי אבל דומה לכרובית…) - בנתיים מאדים את הבצל ב 3 כפות שמן על גבי מחבת, עד הזהבה. מכבים את האש.
- כשהקולורבי מוכן: מכבים את האש. מסננים את המים בזהירות.
ומועכים את הקולורבי בממחה של פירה (הכלי הזה שבעזרתו מועכים תפו"א.
לא בלנדר סטיק!!!! הכלי הידני עם החורים המרובים בחלקו התחתון) - מעבירים את הקולורבי המעוכים למסננת ומנקזים נוזלים.
- טורפים את 4 הביצים בקערה ומתבלים במעט פלפל ומלחץ
- בקערה – מערבבים את מחית הקולורבי (שנראת ומריחה כמו פרחי כרובית קטנים)
עם הבצל המאודה, כף שמן זית והביצים טרופות והתבלינים. (אם רוצים עכשיו זה הזמן להוסיף 2-3 כפות שיבולת שועל טחונה) - מרפדים תבנית בנייר אפייה ויוצקים את הבלילה לתוכה.
- לאפות כ 40 דקות בחום בינוני (180 מעלות. תלוי בתנור). עד שהפשטידה מזהיבה קלות ומתמצקת.
- לתת לפשטידה להתקרר ולהתמצק עוד.
אם אפשר אז טוב להכין יום לפני ולאכול אחרי לילה בקירור. מחומם כמובן.
בתאבון!!!
גיוונים וקישוטים:
- לקישוט אפשר לבזוק שומשום מעל
- אפשר לאפות בתבנית שקעים – לפשטדוניות אישיות
- אפשר לשלב עשבי תיבול אהובים. לטעמי שמיר הולך כאן נפלא. אבל כל ירק אחר יתקבל בברכה.
רק לקחת בחשבון שזה לא תמיד חביב על ילדים… - אפשר להפוך לחלבי ולשלב בבלילה 3-4 כפות של גבינה/גבינות קשות ו/או 2-3 כפות גבינה
- אפשר כמובן להשתמש בכרובית.
4 תגובות
לדעתי אין צורך לטגן את הבצל מראש.
מכניסים בצל קצוץ שמן זית וביצים כנ"ל ויוצא מעולה.
כך זה בקשר לכרובית קצוצה.
אשמח לנסות גם עם קולורבי מבושל
תודה רבה שלומית,
על התגובה וההמלצה.
הבצל המטוגן (מד קלות!) מוסיף טעמים טובים, בעיני.
וגם הוא יוצר דביקות וסמיכות בפשטידה.
אשמח לקבל ממך חוות דעת איך יצאה הפשטידה כמו שהצעת.
ובהחלט אנסה גם בעצמי 🙂
כל טוב ולבריאות!
שחר
האם אפשר להוסיף קמח רגיל במקום שבולת שועל או קמח שקדים?
שלום פנינה.
אפשר.
אבל הערכים התזונתיים משתנים.
בעוד שקמח שקדים הוא דל מאד בפחמימה – קמח רגיל הוא פחמימה מובהקת.
לבריאות,
שחר