לביבות מנגולד וכרישה בריאות
שידוך בין 2 ירקות מהפחות פופולאריים אבל בהחלט מהיותר בריאים ועשירים בערכים תזונתיים.
המנגולד הירקרק מלא כלורופיל (הפגמנט הירוק), ויטמינים, מינרלים וסיבים.
הוא דל פחמימות והוא מקור מצויין, כמו כל העלים הירוקים למיניהם, להעשיר בו את הצלחת והתזונה.
והכרישה, ממשפחת השומים, מכילה חומרים שמחזקים מערכת חיסון, נוגדים תהליכים טרשתיים
ומגינים על הגוף מפני תהליכים דלקתיים.
משתמשת כאן בקמחים שיש להם ערך תזונתי גבוה, למשל קמח עדשים כתומות.
שיש בו כמובן פחמימות אבל גם ערך חלבוני טוב.
בגישה שלי של תזונה בריאה ובתוכנית "בריאה" – אני מלמדת לבחור את המרכיבים של האוכל ואת האוכל עצמו
לפי הערך שלו – מה הוא נותן לגוף ובמה מעשיר אותו.
זה כבר ידוע ומגובה במחקרים שתזונה בריאה היא מפתח גם לבריאות וגם להרזייה. ולכן אני נותנת דגש על איכות המזון והעושר התזונתי שלו ולא על קלוריות בכלל.
ואגב, היום אפשר למצוא כזה קמח בכל סופר רגיל ובחנויות תבלינים ופיצוחים ולא רק בבתי הטבע.
הוא מופיע ברשימת הקניות הבריאה שלי (אם עדיין אל קבלת אותה אז את מזומנת מאד! היא מחכה לך ממש כאן!)
ואפשר אם רוצים להחליף בקמח מלא אחר.
לביבות מנגולד וכרישה בריאות:
מצרכים (בערך 25 לביבות)
- 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ
- 2 כפות שמן זית + 1 -2 כף נוספות (לאפייה)
- 2 כרישות בינוניות יפות (רק החלק הלבן)
- חבילת מנגולד, קצוץ (כולל החלק הלבן)
- 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 3 ביצים (L)
- 3 כפות קמח עדשים כתומות (אפשר גם קמח מלא רגיל)
- 2 כפות שיבולת שועל טחונה/דקה (אני טוחנת בבלנדר סטיק שיבולת שועל רגילה. אפשר לשים במקום פרורי לחם מלא)
- תיבול: מלח, פלפל
הכנה:
- לאדות ולהזהיב בצל ב- 2 כפות שמן זית, על גבי מחבת.
- כשהופך שקוף להוסיף כרישה קצוצה, ל 5 דק.
- להוסיף את המנגולד הקצוץ והפטרוזיליה, לערבב, לתבל במלח ופלפל ולאדות עוד 5 דקות.
- להוסיף רבע כוס מים ולבשל במכסה פתוח עד שהמים מתאדים והירק רך. לצנן.
- לערבב את הירק בקערה עם הביצים, קמח העדשים הכתומות ו שיבולת השועל הטחונה.
- ליצור קציצות ולשים על נייר אפיה משומן בכף שמן, בתבנית התנור.
- לעבור על כל קציצה ולמשוך במעט שמן.
- לאפות כ 15, 20 דקות, על 180 מעלות. אם יש צורך אז להפוך ולאפות עוד 5 דקות.
לבריאות
2(L)