ממרח חומוס – ביתי, אמיתי, בריאותי

ממרח חומוס אמיתי ובריא

ממרח חומוס – ביתי, אמיתי, בריאותי.

עוד שדרוג פשוט וקל להכניס בריאות הבייתה ולעבור לתזונה טבעית יותר.

שום דבר בו לא מזכיר את הממרחים הקנויים. למעט העובדה שהם חולקים את אותו השם…

כאן יש לנו ממרח שמורכב ברובו מגרגרי חומוס אמיתיים, עם עוד רכיבים טובים ואיכותיים – שיחד יוצרים ממרח טעים ובריא שיעלה בכבוד ובקביעות על שולחן השבת או יכנס בכייף לכל סנדביץ.

כמה הערות חשובות:

  • אני יודעת… רואים את אורך המתכון וזה עלול להלחיץ… למי יש זמן להתקשקש עם חומוס ולהשרות ולבשל וכל הבאלגן… אז ככה, זה לא באמת בלאגן. זה לא באמת הרבה זמן. ההשרייה לא לוקחת זמן שלכם. רק לשים בקערה ודי. הבישול זה רק לשים בסיר ודי. והממרח עצמו? רק לטחון ודי. יודעת מנסיון שלי שזה נכנס לשגרה ובכלל לא מרגישה את ההכנה הזו. שוכנעתם? אז נמשיך 🙂
  • גרגרי החומוס – הכי טוב לקנות גרגרים יבשים (מומלץ לבחור בזנים הקטנים. הדס, למשל).  להשרות ולבשל. איך עושים את זה?
  • בוררים את הגרגרים ומסלקים לכלוך וכו'. משרים בקערה עם שפע מים נקיים וקרים, עם קורט סודה לשתייה על כל כוס גרגרים. (הסודה לשתייה מסייעת לריכוך הגרגרים, מפחיתה תופעות של גזים לאחר אכילתם)
  • משאירים למשך כ- 6 שעות. מסננים ושוטפים היטב במים טריים. ומחזירים לעוד השרייה של 2-4 שעות נוספות, בשפע מים טריים ונקיים. שוב מסננים ושוטפים. ועכשיו הגרגרים – שכבר תפחו והתנפחו – מוכנים לבישול.
  • בשלב זה ניתן גם להקפיא את הגרגרים – מומלץ בשקיות קטנות, במנות קטנות. אפשר להוציא כל פעם מנת גרגרים קפואה ולבשל, בחמין, במרק, בתבשיל מתאים או להכין מהם פלאפל. כמו זה, למשל:  פלאפל אמיתי ובייתי או זה :  פלאפל ירוק אפוי
  • איך מבשלים גרגרי חומוס?  (אגב, אחרי הבישול ניתן גם להקפיא את הגרגרים המבושלים שלא נעשה בהם שימוש מיידי)
  • בסיר מתאים שמים את הגרגרים המושרים והשטופים ומכסים בשפע מים. בוזקים קורט סודה לשתייה –  ומביאים לרתיחה, ואם ישנו קצף מקפים אותו (מסירים עם כף) וממשיכים לבשל לפחות 40-45 דקות  – בכל מקרה יש לבשל עד ריכוך מוחלט של הגרגרים. לא לשים מלח במהלך הבישול, לפני ריכוך החומוסים. המלח מכווץ ומקשה את הגרגרים.
  • אפשר להשתמש בחומוס קפוא. ואז אין צורך להשרות. מדלגים איתו אל שלב הבישול – שכמובן מתקצר מאד כשמדובר על מוצר קפוא שכבר עבר תהליך עיבוד מסויים. מבשלים את הגרגרים הקפואים ע"פ הוראות היצרן.

ועכשיו אפשר להכין חומוס! אמיתי! כזה שכייף מאד לאכול!

ממרח חומוס ביתי ואמיתי

מצרכים:

  • כוס גרגרי חומוס יבשים (לפני השרייה), ברורים ונקיים
  • כפית סודה לשתייה
  • בצל קטן קלוף וחתוך לרבעים
  • 3 שיני שום קלופות
  • 3-4 כפות טחינה גולמית מלאה
  • 1/4 כוס מים קרים – או אפילו פחות
  • מעט שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

 

הכנה:

  1. להשרות את הגרגרים כמוסבר בהערות למעלה.
  2. לבשל את החומוס בסיר מלא מים (לא מי ההשרייה) יחד עם חצי כפית סודה לשתייה, רבעי הבצל והשום הקלוף. מביאים לרתיחה ומבשלים לאש נמוכה ל 45 דקות. עד שרך.
  3. הערה: לא להוסיף מלח בבישול! המלח מקשה את החומוסים.
  4. לסנן היטב ולהשאיר את הגרגרים, הבצל והשום לצינון במסננת. (אם משתמשים בחומוס קפוא: לבשל את הגרגרים עם הבצל והשום למשך 20 דקות. לסנן ולצנן)
  5. לטחון במעבד מזון או בבלנדר מוט: גרגרים, 2 רבעי בצל ושום.
  6. להוסיף טחינה,  ומחצית מרבע כוס המים קרים, מלח ופלפל – ולעבד שוב.
  7. לטעום, לתקן תיבול ומרקם – אם יש צורך להוסיף נוזלים/טחינה, תוסיפו ולטחון עוד.
  8. להוסיף שמן זית ולטחון עוד מעט.
  9. להגיש עם פטריות ובצל מטוגנים קלות/ מעט חריף/ זעתר טרי וריחניי – עם שמן זית כמובן!
  10. אחסון: להעביר לכלי אטום ולזלף עוד מעט שמן זית על פני הממרח. לשמור בקירור עד כשבוע.

לבריאות ובתאבון!

 

 

 

 

אהבת?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest

כתבי תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן