מרק ירקות וחומוס
זה אחד המרקים החביבים במשפחה.
אפילו הבררן הראשי אצלי אוכל ממנו בהנאה.
כי אפשר לברור את הירקות
ומהחומוסים – אפשר לאכול ולהנות 🙂
באמת, גרגרי חומוס חמימים
במרק, בתבשילים, או על ממרח חומוס בייתי וטעים
הם בהחלט נפלאים!
כמה הערות לגבי גרגרי חומוס:
יש 3 צורות שהם מגיעים –
יבשים, בשקית, על מדף הקטניות
קפואים, במקפיא, ליד שאר הירקות "סנפרוסט,,
משומרים, בקופסה, במדפי השימורים.
ההבדלים הם בעיקר ברמת המוכנות של הגרגרים לאכילה
אלו בשימורים
הכי מוכנים וגם נוחים לקחת לטיול למשל
אלו הקפואים הם חצי מוכנים
משמע שלא צריכים השרייה וצריכים רק בישול די קצר.
אלו היבשים מצריכים בישול ממושך (או מקוצר יותר אם יש סיר לחץ)
ובעיקר הם מצריכים השרייה
שתפקידה להפוך את עיכול הקטניות
ליותר קל ולכזה שלא גורם אי נוחות וגזים…
ולכן חשוב חשוב חשוב
להשרות קטניות! בוודאי כאלו גדולות כמו חומוס.
כמה זמן להשרות? לילה, 8 שעות.
אחרי כן, לסנן, לשטוף טוב וכדאי להשרות עוד 4-5 שעות.
איך? בכלי מלא מלא מים. מכוסה. אפשר להוסיף כפית סודה לשתייה להשרייה הראשונה.
מה יוצא מזה? גרגרים תפוחים, טרום מונבטים, שמעכבי הנביטה שבהם התפרקו
ולכן עכשיו הם לא יגרמו לנפיחות ולגזים
ויהיה אפשר להנות מהם ממש – כמובן רק אחרי הבישול!!!
מה לעשות איתם אחרי ההשרייה? להקפיא! אחרי השרייה ולפני בישול. במנות מדודות בשקיות קטנות.
ואז יש בשלוף חומוסים להכנת פלאפל למשל
ותמיד אפשר השתמש בכאלו גרגרים מושרים ולבשל אותם!!!
להכניס לחמין, לתבשלי קדירה להכין מהם סלט מיוחד או –
להכין איתם מרק ירקות וחומוס, מחמם וטעים!!!
רוצה לחסוך בזמן בישול? אז להשתמש בחומס קפוא משקית או מקופסא.
מרק ירקות וחמוס
מצרכים:
- בצל בינוני קלוף וקצוץ
- גבעול סלרי עם עלים – קצוץ דק דק
- עגבניה קטנה מגורדת (לא חובה)
- 2-3 שיני שום כתושות/קצוצות
- 3-5 גזרים קלופים וחתוכים לטבעות (לא ממש דקות)
- 3-4 קישואים קלופים וחתוכים לחצאי טבעות
- דלעת, חתיכה בינונית-קטנה, ללא קליפה, חתוכה לריבועים קטנים (לפי איך שאוהבים)
- דלורית, חצי יחידה בינונית-קטנה, קלופה וכנ"ל
- 2 כוסות גרגרי חומוס (מושרים או קפואים או משימורים)
- צרור כוסברה קטן ורענן – קצוץ דק דק דק
- תיבול: חוויג' למרק, כמון, כורכום, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, מלח.
- 2 כף שמן זית
הכנה:
- בסיר בינוני-גדול, לחמם כף שמן זית
- להכניס לסיר את הבצל הקצוץ ולאדות אותו בשמן, ולהוסיף מעט מלח (את שאר השמן נוסיף אחר כך)
- לתת לבצל מעט להתרכך ולהוסיף את העגבניה המגורדת, השום והסלרי ולתת גם להם להתרכך ולהתאדות מעט.
- להוסיף את החומוסים, לערבב טוב טוב
להוסיף את קוביות הירקות, לתבל במעט פלפל שחור וחוויג' וחצי מכמות הכוסברה הקצוצה.
להוסיף 3 כוסות מים רותחים, לכסות את הסיר ולהביא שוב לרתיחה. - כשרותח להנמיך את האש ולבשל כ 20 דקות או רבע שעה.
- להוסיף את הירקות החתוכים, להוסיף עוד 3-4 כוסות מים רותחים – לכסות במכסה, להרתיח שוב בסיר ולהנמיך אש.
- לבשל ככה כחצי שעה לפחות – עד שהחומוסים הופכים רכים.
***חשוב*** מלח גורם לקטניות להתקשות ומפריע לריכוך שלהן. ולכן נוסיף אותו בסוף. - ואז – לבחוש בקערה את כף השמן שנותרה עם התבלינים (לפי הטעם והתבלון שאוהבים) ועוד מלח
צריכה להתקבל משחה שמנונית וסמיכה. ואותה יוצקים ע"ג המים שבסיר,
והיא צובעת ונותנת טעם נפלא.
טועמים ואם צריך עוד מלח – מוסיפים. - נותנים עוד בישול קצר, מפזרים כוסברה קצוצה שנשארה. מכבים את האש ומגישים עם קוסקוס מלא מחיטה או מכוסמין.
גם בקיץ המרק הזה נאכל אצלנו – מפעילים מזגן ונהנים 🙂
גיוונים והוספות טעימות ובריאות:
- אפשר לצרף עוד ירקות לחגיגה: קולורבי, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, כרוב, בצלים קטנים חצויים וכמובן שלל עשבי תיבול שאוהבים…
- אפשר להכניס גם שעועית ירוקה (או צהובה) חתוכה, משקית של קפואים.
היא טעימה וגם אהובה על ילדים. - ואפשר לקבל ממני מתנה: רשימת קניות בריאה שווה!!!
רשימה שתעזור לך לצייד את הבית בכל מה שצריך
כדי לבשל בריא ולאכול בריא – בטוב ובשמחה!
וזה ***בחינם*** ממש!
אז אפשר רק להרוויח! וזה כדאי!
וכאן נרשמים
והרשימה מגיעה למייל, כקובץ להורדה.
והיא שלך לתמיד – זמינה ומוכנה.