סופגניות אשל מכוסמין מלא

סופגניות מקמח כוסמין מלא. קלות וטעימות והן באמת סופגניות!
סופגניות אשל מכוסמין מלא שחר תזונה בריאה הרזיה בריאה

סופגניות אשל מכוסמין מלא

כמה וכמה שנים שניסתי.
ניסיתי את המתכון ההוא או את השיטה ההיא, וזה ממש לא היה מוצלח.
ניסיתי להכין סופגניות בריאות.
שיהיו עגולות, סמוקות, מתקתקות, תפוחות וכמובן גם בריאות.
כלומר חלילה מלהיות מטוגנות.
וזה פשוט לא יצא.

הייתי מתמסרת למתכונים שמבטיחים הצלחה מסחררת.
הייתי משקיעה בבצקים, מכוסמין מלא עם שמן זית, ומתפיחה ומכדררת ומחכה ומתפללת –
ובסוף היו יוצאות לי, במקרה הטוב, כדורים חביבים עם נגיעות ריבה…
קרקרים הפחות טובים… היו יוצאות סוג של לחמניות.
פשוט לחמניות. וזה היה מתסכל ממש…

והאמת,
אני בכלל לא אוהבת סופגניות. אני מאנשי הלביבות.
וסופגניות, גם של רולדין, לא מדברות אליי אפילו לא קצת!
אבל מאד מאד רציתי לתת לילדודס חוויית חנוכה
וטעמי סופגנייה ביתיים, ובריאים כמובן.

וזה יצא לי יותר כמו כריכים עגלגלים לבית ספר. שזה בסדר.
אבל לא בחופשת חנוכה…
ולא כשרציתי סופגניות להתגאות בהן,
שיצאו יפות וטעימות ובריאות ולא מטוגנות וממיטב החומרים…

____________________________________________

בקיצור,
בזבזתי על הניסיונות האלו כמה חגי חנוכה לאורך השנים…
ואז לפני שנתיים החלטתי שמספיק עם ניסיונות כושלים
וזה הזמן להצלחה.
והחלטתי שפעם בשנה יהיו לנו בבית סופגניות, אמיתיות ומטוגנות –
אפילו שטיגון זה ממש לא הדבר הרצוי והמומלץ.
אבל אחת לשנה ולכבוד חנוכה
וכשהבצק מקמח מלא עם מעט סוכר – זה בסדר גמור ואפילו מצויין.

מבחינתי זה עניין של השקפה וגישה:
אורח חיים בריא כולל גם אכילה של מאכלים מיוחדים
(מה שקוראים לא פעם
"משמינים,, או "מושחתים,, או "לא בריאים, ,…
אז אצלי אין כאלו ביטויים.!)
ואם תאכלי את המיוחדים האלו
במינון הנכון, במידה הנכונה,
בזמן ובצורה המתאימה.
אז לא רק שלא תעלי במשקל –
את תצליחי לרזות!

_________________________________________________

 

וככה אני גם מלמדת את המשתתפות בתוכנית "בריאה"להרזייה בריאה.
זה אורח חיים, בריא ושמח, ולא תוכנית לסבול בה.
כי אם תסבלי לא תצליחי להתמיד וזה לא יילך לך!

אז כדי להפוך את זה לחיים של ממש
יהיו לנו גם מיוחדים שיכנסו לתפריט,
בצורה נכונה ובריאה ומתוך בחירה.
בדיוק כמו שאני מסבירה בסרטון
איך לאכול סופגניות בלי לעלות במשקל.

_______________________________________________

בקיצור,
מצאתי מתכון שיא הפשוט, עשיתי בו כמה שינויים ויצא מעולה.
הילדים אכלו ושיבחו ואמרו שאפילו שאני הכנתי זה יצא טעים 😉
והשנה עשיתי ניסוי עם קמח כוסמין מלא, עם מעט סוכר –
ויצא באמת נהדר!

אז הנה הוא לפניכם כולל כל המסקנות וההמלצות
וכולל טיגון בשמן עמוק –
כי זה פעם בשנה וזו חוויה של חג ומסורת ושל שמחה
וזה חלק מהבריאות הכללית-המשפחתית
והגמישות הבריאה והנצרכת

וההבנה החשובה:

שתזונה מאוזנת זו דרך לחיים
וכשאת רוצה לחבר לזה את הבית והילדים
אז כל טוב שאת מוסיפה הוא טוב!
וכם אם זה לא "בריא-מושלם",
אבל זה יהיה הרבה יותר טוב מג'אנק.

_________________________________________

וזה המתכון, מהפשוטים שיש.
תהנו ממנו ממש!

 

סופגניות אשל מכוסמין מלא

מצרכים (כ 30 סופגניות ביס קטנות)

  • 350 גר' קמח כוסמין מלא
    (שקלתי אצלי. זה יצא לי 2 כוסות ועוד יותר מ 1/3 כוס.
    ממליצה לשקול! שייצא מדוייק!)
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 4 שקיות סוכר וניל
  • 2 ביצים
  • 2 גביעי אשל 3% או 4.5% / יוגורט 3% / יוגורט סויה הולך טוב גם
  • 1/3 כוס חלב / מים קרים
  • שמן לטיגון עמוק (זרעי ענבים, זית או קנולה)
  • גזר קלוף, חתוך למקלונים – למהלך הטיגון. הם מאטים את קצב שריפת השמן
  • אבקת סוכר לפיזור

 

הכנה:

  1. מערבבים את הקמח עם הסוכר וניל ואבקת האפייה
  2. טורפים את הביצים ומערבבים לתוכן את האשל ומאחדים עם הקמח.
    מוסיפים את החלב ומערבבים לבלילה אחידה.
  3. מחממים שמן בסיר. בודקים את החום לפני התחלת הטיגון:
    מטפטפים טיפת בלילה והיא צריכה להתמלא בועות מסביבה.
  4. מכניסים כמה מקלוני גזר לסיר ומנמיכים מעט את האש.
  5. לוקחים בכף גלידה או בכפית מנה של בלילה
    ומורידים אל הסיר בעזרת עוד כפית.
  6. ואז קורה מן קסם כזה… שמבלילה נוזלית יחסית
    מתכדרר לו מעין כדור לא עגול ממש אבל כדורי וחביב וצף על פני השמן
  7. לטגן כ 6-7 דקות לכל סופגנית, עד ששחומה ועשויה.
    להוציא עף כף מחוררת ולהניח על נייר סופג.
  8. במהלך הטיגון להחליף את מקלוני הגזר! למניעת שריפה של השמן.
  9. להגיש חם, עם אבקת סוכר מעל, צלחת ירקות ליד
    (כן! כן! זה אחד הכללים בחנוכה ובכלל: בכל ארוחה יש ירקות! גם כשאוכלים סופגניות).

הערה:

  • הסופגניות לא מתוקות מאד. זה בכוונה.
    האבקת סוכר מוסיפה ארומת מתיקות ובעיני זה מספיק ומצויין.
    אפשר להוסיף עוד סוכר לבלילה. ממליצה שלא.
    מאד טוב להתרגל לפחות מתוק  🙂
  • 2-3 סופגניות (תלוי בגודל) זו מנה.
  • לאכול בנחת, בישיבה ליד השולחן,
    בהנאה מרובה מכל ביס ומכל נגיסה!
    כמו מלכה!

 

____________________________________________

מוזמנת להצטרף אלינו לתוכנית "בריאה" הקרובה
תוכנית ליווי דיגיטאלית להרזיה בריאה
לנשים ואמהות עסוקות.

תצליחי לאכול מאוזן ונכון,
להפסיק ליפול על מתוקים ופחמימות
לרדת במשקל ולהרגיש טוב, עם הגוף שלך –
בלי לרעוב ובלי לבזבז שעות במטבח,
עם מתכונים מעולים וקלים
ועם ליווי מקצועי עוטף ותמיכה מלאה בקבוצה
והכל מהבית שלך, בנוחות ובזמן שלך.

כל הפרטים כאן:
תוכנית "בריאה"  הקרובה

 

 

לבריאות וחנוכה שמח!

שחר

 

 

אהבת?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתבי תגובה

4 תגובות

  1. מלי גוזלן הגב

    הסופגניות יצאו מעולה כל הכבוד

  2. אושרית הגב

    האם ניתן להשתמש עם קמח כסמין לבן? תודה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן