סלט בייבי עם עדשים שחורות ובטטה
סלט כמו במסעדות – אבל בבית…
כשבא להתפנק עם מנה שווה שמאגדת בתוכה
גם ירק מעולה ועשיר (עליי בייבי, מלאים בנוגדי חמצון, פיגמנטים סגולים וירוקים וויטמינים)
גם קטניות קטנות וקלות לעיכול (מנת חלבון טובה ובריאה)
גם פחמימה משביעה ואיכותית (אין כמו בטטה!!!)
וגם טעם משובח וגם מראה מרהיב – (סטייל סלט של ארומה… 🙂 )
ומאד כייף להכין אותה לאירוח ולקבל מחמאות מהסועדים!
זה סלט נהדר לאירוח – שאפשר להכין לו את המרכיבים מראש
לשמור במקרר, ולהרכיב אותו מיד לפני ההגשה.
הערה חשובה: מי שמקפידה על הפרדת קטניות ופחמימות – יכולה להמיר את הבטטה בקוביות דלורית, דלעת, סלק וגזר. זה עדיין יוצא משביע, טעים ונהדר!!!
סלט בייבי עם עדשים שחורות ובטטה
מצרכים:
- חבילת עליי בייבי שטופים ומיובשים
- כוס וחצי עדשים שחורות – מבוררות ושטופות היטב (ממליצה מאד מאד להשרות אותן לשעה לפחות במים קרים – אבל אפשר גם לא)
- 2 בטטות בינוניות ויפות – שטופות היטב עם הקליפה (אפשר כאמור להוסיף או להמיר עם חצי דלורית קלופה, גזר וסלק אחד – ולקלוף אותם)
- כ- 2 כף שמן זית לאפייה
- מלח, פלפל, סומאק
- כ 15 עגבניות שרי (ממליצה על זן תמר, אבל אפשר כל שרי)
- חופן עלי כוסברה ופטרוזיליה קצוצים
לרוטב:
- 3 כף שמן זית
- 2 כף רוטב סויה תמרי
- 2 כף מיץ לימון
- כף בלסמי איכותי
- 1 שן שום כתושה (לא חובה)
הכנה:
- בסיר קטן שמים את העדשים, ממלאים ב – 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה עד שהעדשים רכים אך לא מידי (בין 15-20 דקות).
- מסננים את העדשים, שוטפים במים קרים ומצננים.
- בזמן הבישול – חותכים את הבטטות (או הירקות האחרים) לקוביות של כס"מ על ס"מ.
- מרפדים תבנית של התנור בנייר אפייה, מפזרים עליה את הקוביות הכתומות, מתבלים בכ – 2 כפות שמן זית, במלח ובקומץ פלפל שחור.
- אופים על כ 180 מעלות למשך כ 25 דקות או עד שהקוביות משחימות קלות, מתרככות אך פריכות.
- מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.
- עכשיו אפשר להרכיב את הסלט או לשמור את כל המרכיבים ולהרכיב אחרי כמה שעות או ביום למחרת. אם בחרתם להשתהות עם ההרכבה וההגשה – ממליצה לתת חימום קצר וקל לבטטות ולעדשים טרם ההרכבה – כך הסלט חמים ומעניין יותר, לטעמי.
- מרפדים קערה יפה ודי גדולה בעלי הבייבי הצבעוניים (והכל כך טעימים!!)
- מעליהם זורים את העדשים השחורות, ומעליהן את קוביות הבטטה הפריכות.
- מפזרים עגבניות שרי פרוסות ואת העלים הקצוצים.
- מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט סומאק – ומערבבים בעדינות וממש מעט.
- בצנצנת קטנה משקשקים היטב את כל מרכיבי הרוטב לקבלת נוזל אחיד.
- יוצקים על הסלט, מערבבים קלות ומגישים מיד!
מתענגים על סלט שהוא ארוחה ועל טעם של מסעדה באווירה של בית!
לבריאות!