סלט מאש ועדשים שחורות

סלט עשיר ויפיפה עם מלא צבעים והמון ערכים תזונתיים
סלט מאש ועדשים שחורות שחר סמיט תזונה טבעית

סלט מאש ועדשים שחורות

סלטי קטניות יכולים להיות ארוחה מלאה של ממש!

הן, הקטניות, מכילות חלבון צמחי איכותי ובריא

ובליווי כל הירקות, העלים הירוקים ותוספות של מנות שומן – מתקבלת ארוחה משביעה ומפתיעה, מאד קלילה לעיכול וקלה להכנה.

כשמשרים את הקטניות, לפני הבישול, מסירים מהן חומרים מעכבי נביטה

שגורמים לא פעם לתחושות נפיחות ואי נוחות  – את זה ההשרייה פותרת ממש מצויין.

ההשרייה גם מפחיתה את כמות הפחמימות שבקטניות ומעלה את אחוזי החלבון שבהן

מה שהופך קטניות מושרות ומונבטות – לבעלות ערך חלבוני גבוה, ודלות מאד בפחמימות וקלוריות.

יש מושלם מזה?! 😉

מקטניות כאלו מושרות, אפשר להכין בקלי קלות נבטים (נבטים – עשו זאת בעצמכם)

ואפשר להנות מהן כבסיס לתזונה משובחת שיש לה ערכים רבים וגם טעם נפלא.

סלט מאש ועדשים שחורות

חומרים

  • 2/3 כוס שעועית מאש, שהושרתה במשך הלילה וסוננה
  • 2/3 כוס עדשים שחורות, שהושרו במשך הלילה וסוננו
  • 1 צרור גדול עלי רוקט / תרד בייבי חתוכים גס
  • 1/2 צרור עלים של: פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, נענע, בזיליקום  (1/3 צרור לכל סוג)
  • 1 כוס גרגרי רימון / שזיף/נקטרינה חתוכים לקוביות / 1 כוס תותי גינה חתוכים לקוביות
  • 2 כפות חמוציות מיובשות טבעיות
  • 1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים / שקדים קלופים גרוסים גס
  • מיץ מלימון שלם
  • 1-2 כף שמן זית
  • מלח, פלפל שחור –  לפי הטעם

 

אופן ההכנה

  1. מביאים מים לרתיחה בשני סירים.
  2. מוסיפים לאחד שעועית מאש ולאחר עדשים.
  3. מבשלים עד לריכוך: 7-12 דקות למאש ו-10 דקות לעדשים. מסננים, שוטפים בעדינות במים קרים ומנקזים נוזלים.
  4. בקערה גדולה: קוצצים דק עשבי  תיבול, וחותכים גס את עלי התרד בייבי/הרוקט.
  5. מערבבים פנימה את העדשים והמאש עם קוביות הפרי והאגוזים/שקדים הקצוצים והחמוציות.
  6. יוצקים מעל מיץ לימון ושמן זית לפי הטעם, ממליחים, מערבבים היטב ומגישים.

אהבת?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתבי תגובה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן