עוגת תפוחים ללא קמח
וגם ללא אפייה!
היא מרעננת וקייצית ובדיוק ההפך מהקראמבל החמים או מהשטרודל המתוק והבצקי.
עוגת תפוחים שקל להכין וכייף לאכול.
נפלאה בשבת אחר הצהריים עם חליטה קרה או מים בטעמים
ולהנות ממרקם מיוחד ושילוב חמצמץ מתוק של טעמים קיציים.
אין כאן קמחים ואין ביצים ואין גבינות וקרמים.
מרכיבים פשוטים, טעמים פשוטים.
את סוד הפשטות ששווה לגלות!! זה כל כך מענג לאכול אוכל פשוט בתיבול פשוט,
משהו שכמעט לא קיים כבר היום עם כל הרטבים והאבקות…
אז לאכול משהו מתיקות מעודנת
בטעם אמיתי של פרי או ירק
זה כזה מיוחד וזה ממכר לא פחות מכל האוכל עתיר הסוכר!
את הסוד הזה ועוד המון סודות ויסודות
לאכילה נכונה ומאוזנת
אני מגלה בתוכנית שלי, "בריאה", לתזונה בריאה והרזייה בריאה.
פשטות וקלות של הכנה הם לחלוטין מאבני היסוד של ההצלחה!
והנה המתכון:
עוגת תפוחים ללא קמח
(מתכון מקורי של הנפלאה והיקרה, שלי לרון אברהם)
מתאים לתבנית קוטר 22 ס"מ.
לבסיס:
- כוס וחצי אגוזי מלך
- 6 תמרים מזן מג'הול
- 2 כפות קוקוס טחון
- כפית שמן קוקוס מומס
- כפית קינמון
למלית בתפוחים:
- 4 תפוחי עץ גראנד (או אחרים אהובים) קלופים, מנוקים מגרעינים
- חצי כוס אגוזי מלך
- חצי כוס שקדים / פקאן טבעי
- כפית קינמון
- 2 כפיות סוכר קוקוס
- כוס צימוקים
- כפית תמצית וניל
- כפית מיץ לימון
הכנה:
לטחון במעבד מזון את אגוזי המלך עם התמרים, מן הקוקוס והקינמון.
לשטח בהידוק בתבנית עגולה/פאי קטנה (קוטר 22 ס"מ)
להכין את המילוי: לטחון בפולסים במעבד המזון את התפוחים עם כל שאר הרכיבים. עד קבלת תערובת אחדיה אבל לא עיסה טחונה!
לשטח מעל הבסיס ולפזר עוד מעט קינמון
להקפיא לשעתיים -שלוש. להגיש קר!
בתאבון!