פיצה בריאה ומהירה

פיצה בריאה ומהירה

פיצה בריאה ומהירה

אפתח בגילוי נאות: אני לא אוהבת אפיה!
לא אוהבת להתעסק בבצקים בכלל ובבצק שמרים בפרט.
למה? עוד לא עליתי על הסיבה…
אני יודעת שנראה שאני פותחת כל בוקר באפיית לחמי מחמצת בריאים מכוסמין אורגני.
אז ממש לא! לא מחמצת ולא לחמים.

חשוב לי שיהיה אז אני כן אופה.
לפעמים חלות לכבוד שבת.
לפעמים פיתות בריאות.
אבל זה בהחלט לא הצד החזק שלי…

עוגיות? בסדר.
עוגות בחושות? לא נורא.
אבל כל מה שמעבר לזה: הקצפות, הפרדת חלמונים, שכבות,
התפחות ושאר אתגרים – זה יותר מידי בשבילי.
אז נכון שאני מכינה, אבל זה לא זורם לי וזה לא קל לי.
ולכן זה גם לא קורה הרבה…

אז כל מתכון שהופך את הכנת מאפים לפשוטה
ובעיקר לזריזה – אני מאמצת בחום!
וכזה בדיוק המתכון הזה:
לפיצה בריאה ומהירה!

• בלי שמרים,
• בלי לישות והתפחה
• 4 מצרכים פשוטים לבצק
• מעל הרוטב והתוספות כמו בכל פיצה.
זה הכל!

חשוב לי להדגיש:
פיצה יכולה להיות יופי של ארוחת ערב מאוזנת וטובה!
כן, כן! גם למי שרוצה לרדת במשקל!

זה הכלל שלי:
התזונה שתביא אותך למשקל היעד שלך
ותוכנית של הרזייה בריאה היא כזו
שמשתלבת בחיים שלך ולא משביתה אותם או אותך.
ובחיים האמיתיים אנחנו אוכלות גם פיצה, לפעמים.
בכזו דרך של הרזייה אפשר להצליח ולהתמיד.

בתוכנית "בריאה" – להרזיה בריאה אנחנו לומדות
איך לשלב (ולהנות!) גם מאוכל מיוחד, שווה, מפנק.
וגם פיצה 🙂
כי זה אפשרי בהחלט!
בטח כשהפיצה עשוייה מבצק מקמח מלא.
כשלידה אוכלים גם ירקות (חיים או מבושלים/אפויים)
ולקשט אותה גם עם תוספות כמו:
עגבניות, בצל, פטריות, עלי תרד ועוד

והנה המתכון.
פיצה בריאה ומהירה:
(כמות ל 2 מגשים מלבניים גדולים של התנור)

מצרכים:

בצק –

  • 3 גביעים (כל אחד של 200 מ"ל) יוגורט ללא המתקה (ואפשר גם 2 של לבן ורק יוגורט אחד)
  • 4 ורבע כוס קמח כוסמין מלא (אם יש צורך והבצק דביק מידי אז להוסיף עוד קצת)
  • 2 כפית מלח (או לפי הטעם)
  • שקית אבקת אפייה
  • מעט שמן זית – לעבודה עם הבצק. לא צריך להכניס לבצק עצמו!

רוטב –

  • 1 כף שמן זית
  • כוס וחצי עגבניות מרוסקות מקופסא (אני אוהבת של של muti)
  • 2-3 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית טימין/ אורגנו/בזיליקום יבש (לא חובה)
  • תיבול:  כפית מלח ופלפל

תוספות –

  • כוס גבינה צהובה מגורדת
  • כוס זיתים פרוסים
  • ועוד: בצל סגול/ בצל ירוק / עגבניות פרוסות / שרי / גמבה / פטריות
    בייבי תרד טרי / תירס / טונה

הכנה:

  1. להכניס לקערה את היוגורט והקמח, להוסיף מלח ואבקת אפיה ולערבב.
    שימי לב: לא להרבות בלישה. זה לא בצק שמרים. לערבב עד לבצק אחיד וזהו.
    אם צריך  – להוסיף עוד קצת קמח
    ואם טיפה דביק אז לשמן ידיים בשמן זית וללוש מעט.
  2. לרפד תבנית בנייר אפייה ולשטח בתוכה את מחצית מהבצק עם מעט שמן זית.
  3. להכין את הרוטב: לערבב את כל המצרכים בקערה, לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך.
  4. למרוח את הרוטב על הבצק
  5. לקשט בתוספות
  6. לאפות על 180 למשך בערך  25 דקות (כל אחת והתנור שלה! אז שימי לב!)
  7. להכין את מחצית הבצק השנייה.
  8. להגיש חם וטרי.

הצעות וגיוונים:

  1. אפשר לאפות כפיצות אישיות. וכמובן אפשר לאפות במגש עגול.
  2. אפשר לשלוח לבית הספר כתחליף לכריך!
  3. ניתן להקפיא אחרי שהמאפה מתקרר לחלוטין. לעטוף ב 2 עטיפות ניילון.
  4. אפשר להשתמש במוצרלה, חמד, בולגרית או כל גבינה אחרת
  5. אם הילדים רוצים לעזור אז קישוט הפיצה האישית –
    זה ממש פעילות נחמדה! ואפשר ליצור פרצופים מהתוספות.
  6. ניתן להכין גם מקמח חיטה מלא.

מוזמנת להצטרף אלי לתוכנית "בריאה" הקרובה!
תוכנית ליווי דיגיטאלית להרזיה בריאה
לנשים ולאמהות עובדות ועסוקות
שרוצות לאכול בריא, טעים, פשוט – ולרזות
כל הפרטים כאן: תוכנית "בריאה".
יש הנחה מיוחדת ומבצע!!!

שחר

אהבת?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest

כתבי תגובה

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן