פשטידת ברוקולי חלבית ללא פחמימות
פשטידה מעודנת ורכה עם טעם כל כך טוב
שהוא השילוב המוצלח בין בצל מטוגן קלות, ברוקולי וגבינות.
פשטידות חביבות עליי כל כך!
כי הן טעימות
כי קל להכין אותן
כי אפשר לאלתר ולשנות ולגוון (כן! אפשר כאן להמיר את הקולורבי בכרובית, אם אוהבים ומתחשק)
בכלל – ההצמדות למתכון לא הכרחית כאן
אני אוהבת פשטידות
כי הן פרקטיות. מחזיקות לכמה ימים במקרר, מתאימות לבוקר, צהריים או ערב.
כי הן מתאימות לאכילה בבית ומחוץ לבית
וכי זו גאונות בעיני להכין ארוחה בתבנית אחת – שהיא משביעה וקלילה!
וכשנכין פשטידות ללא קמח, ללא pחמימות
אז נוכל גם להנות ממנה מצויינת, חלבונית, מזינה
שמתאימה מאד בתפריט מאוזן של הרזייה בריאה.
פשטידת ברוקולי חלבית ללא פחמימות
(תבנית בינונית, ל 6 סועדים, כמנה עקרית)
מצרכים
- 2 בצלים בינוניים, קלופים, קצוצים (א
- גבעול סלרי עם עלים, קצוץ קטן
- חצי שקית ברוקולי קפוא. מופשר מעט, תפרחות מופרדות. אם יש תפרחות גדולות לחתוך מעט.
- חופן גבעולי פרטוזיליה, עם העלים, קצוצים קטן
- 1 קוט'ג 5%
- 5 כפות גבינה לבנה 5%
- 4 כפות גבינה בולגרית קשה, 5%, מפוררת גס
- 3 ביצים
- מלח ופלפל שחור – לפי הטעם
- ½ כוס גבינה צהובה, 15%, מגורדת
הכנה:
- לחמם במחבת את שמן הזית ולהוסיף את הבצל הקצוץ, עם מלח להגרת נוזלים.
- לאדות עד שזהוב מעט ולהוסיף את הסלרי והפטרוזיליה, לערבב ולהמשיך להזהיב עוד כדקה ולהסיר מהאש.
- בקערה לערבב את הגבינה, הבולגרית והקוטג עם הביצים
ולהוסיף את הברוקולי ואת תוכן המחבת. - לערבב ולתבל עפ הטעם. לצקת לתבנית חסינת חום
- לפזר את הגבנ"צ מעל ולהכניס לתנור ל 40 דקות, על 180 מעלות.
הערות, גיוונים ומענה לשאלות נפוצות 🙂 :
- הפשטידה יוצאת מצויינת ויציבה בלי שום טיפת קמח!!!
אחרי שתתחילו לאפות פשטידות ללא קמחים או פרורי לחם – תתחילו גם לשאול את עצמכם למה בכלל שמים קמחים או פירורי לחם?! ולמי זה חסר בכלל?… - ככל הפשטידות קרור בטמפ' החדר למשך כשעה ממש עושה טוב! אחרי כן לחמם שוב ולהגיש
- מאד מאד מומלץ לאפות את הפשטידה ערב לפי ולתת לה לעבור לילה בקרור. כמובן לחמם לפני ההגשה.
- אפשר להוסיף בשלב ההזהבה במחבת חצי עד סלסלת פטריות קצוצות
- אפשר להחליף בצל אחד בבצל סגול
- אפשר להחליף ברוקולי בכרובית או להכין חצי חצי
- אפשר לאפות בתבנית עגולה. זה רק עניין של החלטה אישית
לבריאות!!!