צלי עוף חגיגי כשר לפסח
מנה יפה וחגיגית ומאד פשוטה ומהירה להכנה.
עוף בתנור מאד קל להכין והוא יוצא טעים ורך.
אפשר וכדאי להוסיף לצלי ירקות שונים להשלמה למנה מאוזנת ובריאה.
את העוף אפשר גם לבשל בסיר רחב. ע"פ אותו מתכון.
התוצאה מעט אחרת אבל עדיין יוצא עוף עסיסי, רק פחות מקורמל ולא בציפוי מושחם.
צלי עוף חגיגי כשר לפסח
מצרכים:
(כ 8 מנות, אפשר להוסיף ע"פ כמות הסועדים)
- 4-6 כרעיים עוף מפורקות ונקיות
- 1 בצל גדול או 2 קטנים, פרוסים
- 4-5 שיני שום פרוסות/קצוצות או כתושות
- 4 כף סילאן טבעי
- כף שמן זית
- מיץ מ 1/2 לימון (אפשר פחות ואפשר להחליף ב 2 כף רוטב סויה אמיתי למי שאוכלת בפסח)
- תבלינים: מלח ופלפל שחור
- 4 כפות מים
- ירקות לתוספת, בכמות הרצויה: דלעת, קישוא, קולורבי (טעים ומשובח בשילוב עם עוף!)
גזר, בטטה/ארטישוק ירושלמי או תפוא – לחתוך לעיגולים/קוביות/טריזים
הכנה:
- לפזר את פרוסות הבצל בתחתית תבנית רחבה
- להניח מעל את חלקי העוף ולפזר בינהן את חתיכות הירקות
- לערבב בקערה את מרכיבי הרוטב, לשפוך מעל כל מה שבתבנית ולעסות/למרוח עם הידיים לפיזור אחיד
- לכסות את התבנית ולהכניס לתנור לאפייה של כשעה על 200-220 מעלות (תלוי בתנור)
- לשים לב אם יש צורך להוסיף מעט מים. לאחר כשעה להוריד כיסוי ולתת השחמה בחום של 200 מעלות למשך כמה דקות.
- להגיש חם ולבריאות!
הערות:
- אפשר להכין את כל המצרכים בתבנית לילה לפני ולאפות בבוקר.
- מחזיק היטב במקרר, אחרי האפייה, למספר ימים.
- ניתן להקפיא. לא ממליצה עם הירקות. לטעמי הם יוצאים פחות מוצלחים אחרי ההפשרה