קדרת אוסובוקו ופטריות בתנור
סיר חגיגי ומהיר להכנה של מנת שבת קלאסית
ואפשר גם להנות ממנה גם בכל יום.
וזה אחד הסודות לירידה במשקל!
מתכונים פשוטים, קלים וטעימים
שאיתם את מכינה בזריזות
אוכל משביע ומעודד הרזיה
קדרת אוסובוקו ופטריות בתנור
מצרכים:
(ל 4-5 סועדים בוגרים)
- 2 נתחים גדולים של אוסובוקו עם עצם
- 3 כפות שמן זית
- כף סילאן איכותי
- כפית אריסה (לא חובה)
- בצל גדול חתוך לחצאי פרוסות
- 5-8 שיני שום קצוצות
- 1-2 סלסלת פטריות שמפניון טריות רצוי קטנות,
אם הן גדולות לחתוך לחצי או רבע (אפשר להחליף בפחית שימורי פטריות שלמות) - תיבול: מלח, מעט כורכום ומעט פלפל שחור, פפריקה מתוקה, חוויג למרק/תבלין פילדלפיה איכותי
(הכל לפי הטעם האישי) - מים – 2 כוסות ואם צריך אז להוסיף יותר
הכנה:
- בסיר רחב שמתאים לתנור לחמם את רצועות הבצל להזהבה עם מעט מהתבלינים
- להכניס את נתחי הבשר ולצרוב על אש יחסית גבוהה ולהשחים מעט
- להוסיף את הסילאן והאריסה, ולהמשיך להשחים קלות את הבשר
- להנמיך את האש להוסיף את השום ואת הפטריות, לערבב
- להוסיף עוד תיבול ולכסות ב 2 כוסות מים, כך שרוב נתח הבשר מכוסה בנוזלים, לערבב ולהביא לרתיחה.
- להוריד מהאש ולהכניס לתנור , עם מכסה, לשעה על 220 מעלות, עד שהבשר רך.
גיוונים:
- אפשר להוסיף יחד עם הפטריות עוד ירקות (בתמונה: הוספתי פיסות כרוב) שאוהבים
- אפשר לתבל בתבלינים אחרים שאוהבים, להוסיף עשבי תיבול אהובים
- אפשר להמשיך לבשל במקום להעביר לתנור. אני מעדיפה לשגר לתנור ומבחינתי ההכנה הסתיימה ולא להצטרך להשגיח על סיר שעל האש.
______________________
רוצה לרדת במשקל בלי לרעוב
ובלי לוותר על אוכל טעים?
מוזמנת להצטרף אלינו
לתוכנית "בריאה" הקרובה
תוכנית ליווי דיגיטאלית להרזיה בריאה
לנשים ואמהות עסוקות.
• תצליחי לאכול מאוזן ונכון,
• להפסיק ליפול על אוכל מפתה
• לנצח את החשק למתוק ופחמימות
• לרדת במשקל ולהרגיש טוב, עם הגוף שלך –
בלי להיות רעבה ובלי לבזבז שעות במטבח,
עם מתכונים מעולים וקלים
ועם ליווי מקצועי עוטף ותמיכה מלאה
בקבוצת ווטסאפ
והכל מהבית שלך, בנוחות ובזמן שלך.
כל הפרטים כאן:
תוכנית "בריאה" הקרובה