קציצות חומוס אפויות

קציצות חומוס בריאות שחר תזונה בריאה

קציצות חומוס אפויות

קציצות טעימות ומשביעות.

מכינים אותן מחומוס לא מבושל (מה שמזכיר פלאפל כמובן)
וכדי לעשות את זה פשוט, מהיר וקל להכנה
ממליצה להשתמש בחומוס סנפרוסט קפוא
(ואפשר גם להשרות חומוס במשך לילה,
להחליף מים ולהשרות לעוד כמה שעות, לסנן ולשטוף)

שווה לדעת:
חומוס נחשב לאחד מסוגי הקטניות הבריאות.
מחקרים מעניינים מראים שצריכת פחמימות ממקור של קטניות
ובפרט של חומוס עזרה לירידה במשקל.
הערה חשובה:
גם כשאנחנו אוכלות את הפחמימות הכי בריאות
עדיין חייבות לשים לב לכמויות!
זה אחד היסודות להרזיה בריאה – כמו שאנחנו לומדות
בתוכנית "בריאה".

אכילה של גרגרי חומוס, כחלק מתזונה מאוזנת, נקשרה
להורדת רמות הטריגליצרידים, איזון  רמות הסוכר ורמות האינסולין בדם.
והקטנת הסיכון לסרטן המעי הגס כנראה בזכות הסיבים התזונתיים שיש בו.

וחוץ מזה חומוס מאד טעים, נח לשימוש (בטח כשיש אותו קפוא או משימורים)
וסופר ישראלי 🙂

קציצות חומוס אפויות:
(כ 25 קציצות)

מצרכים:

  • 2 כוסות גרגירי חומוס קפואים (לא מבושלים)
  • 1  בצל גדול קלוף
  • 4-5  שיני שום קלופות וכתושות
  • חופן נדיב עלי כוסברה/פטרוזיליה או גם וגם – לא חובה. מאד ממליצה זה מוסיף.
  • 2 כפות קמח עדשים כתומות/ פירורי לחם מלא / קמח מלא
  • כפית אבקת אפיה
  • 2 כפות טחינה גולמית מלאה
  • 2 כפות שמן זית
  • תיבול: מלח, כמון, פלפל שחור גרוס לפי הטעם, 1/2 כפית פפריקה חריפה (לא חובה) , 1/2 כפית כורכום
  • שמן זית למריחה

הכנה:

לחמם תנור ל- °180.

  1. לשפוך על החומוס הקפוא מים רותחים, בקערה, ולאחר כמה דקות לסנן.
  2. להעביר את גרגרי החומוס למעבד המזון ולטחון בפולסים לתערובת גסה
  3. להוסיף את שאר המצרכים למעבד המזון:
    בצל, שום, טחינה, שמן, עשבי תיבול , קמח, אבקת סודה לשתיה, ותבלינים
    ולטחון מעט עד שמתקבל מרקם אחיד ומעט משחתי
  4. רצוי לטעום את התערובת ולתקן תיבול במידת הצורך
    (טיפ: קציצות אפויות כאלו כדאי לתבל בנדיבות כי אחרי האפייה הטעם פחות דומננטי)
  5. ליצור קציצות בגודל בינוני ולהניח בתבנית התנור על נייר אפיה משומן בשמן הזית
    ולהבריש בעדינות כל קציצה במעט שמן.
    הערה: אם הבלילה יוצאת רכה/דלילה מדי אז להוסיף מעט קמח כדי לייצב אותה.
  6. לאפות כ-20 עד 25 דקות, על 180 מעלות,  עד שמזהיב קלות.
  7. להוציא את הקציצות כשהן עוד רכות מעט. הן מתייצבות אחרי האפייה. אז לא כדאי לייבש אותן בתנור.

מוזמנת להצטרף לתוכנית "בריאה" הקרובה
וללמוד לאכול מאוזן וטעים
ולרדת במשקל!
כל הפרטים על תוכנית "בריאה" – להרזיה בריאה – כאן.

שחר

אהבת?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתבי תגובה

5 תגובות

  1. יגר הגב

    אם משתמשים בחומוס לא קפוא? צריך לבשל אותו?

  2. לינוי הגב

    מה אפשר במקום טחינה??

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן