ממרח חצילים קלויים

ממרח חצילים קלויים קלאסי ופשוט שקל וטעים להכין
חצילים קלויים שחר סמיט

ממרח חצילים קלויים

 

חצילים יכולים לשמש לכל כך הרבה סלטים ומאכלים.

אני אוהבת חצילים בכל צורתם וכמעט בכל תיבול אפשרי.

הם נפלאים באנטיפסטי לצד שלל ירקות צבעוניים אחרים

הם מעולים בתבשילים עם עגבניות וקציצות בשר (וגם בלי)

הם כמובן גם מחלקה שלמה בתחום הממרחים: החל ממאודים, אפויים בפרוסות או קוביות, שלמים או כמו סירות (למשל כמו בתמונה, עם זילוף של טחינה גולמית ופטרוזיליה לקישוט ולצבע).

וגם כממרח פשוט וטעים להפליא: חצילים קלויים, בטעם נקי ובסיסי.

תמיד אפשר להוסיף טחינה (גולמית או מתובלת היטב)

אבל בגרסה הפשוטה, והבהחלט טעימה – זה רק חציל קלוי עם מיץ לימון, שום, פלפל, מלח ושמן זית איכותי.

נכון, יש גם חצילים מטוגנים… אבל אפשר להשיג תוצאות טעימות מאד והרבה פחות שמנוניות ועתירות קלוריות

גם בהכנה פשוטה שמדגישה את טעמו של החציל או נותנת ארומה של קלייה.

אגב, כשאופים חצילים כפרוסות בתנור ומושכים אותן במעט שמן לפני – יוצאים חצילים נהדרים עם טעם כמו מוטגן אבל מאד קליל  ועדין. ואחרי כן אפשר להכין להם רוטב או משרה (מיץ לימון, שום כתוש וכו') או פשוט לאכול אותן ככה – והכי טעים שזה כשהן יוצאות חמות מהתנור!!!

 

ממרח חצילים קלויים

 

מצרכים:

  • 2-4 חצילים בינוניים, קלים ויפים
  • 2 שיני שום כתושות
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח, פלפל, שמן זית
  • אפשרות: 2 כף טחינה גולמית
  • להגשה: פטרוזיליה קצוצה

 

הכנה:

  1. לחמם תנור ל 220-240 מעלות (או יותר. תלוי בתנור שלכם). חשוב מאד לחמם את התנור לפני הכנסת החציל תוכו! זה ייתן לחציל מכת חום שנחוצה לקלייתו ולטעמו. (אגב אם במקרה עשיתם על האש – אז ממש שווה לקלות על המנגל כמה חצילים, להוציא את תוכנם ולהנות מטעם אמיתי של חציל קלוי ומושלם!)
  2. לשטוף את החצילים ולנגב היטב.
  3. לחרוץ כל חציל לאורכו בעזרת סכין ולהניח על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה. החריצים נועדו כדי למנוע פיצוץ של החציל בתנור (אפשר גם לעשות חורים עם מזלג).
  4. להכניס לתנור המחומם ולצלות עד שהחצילים מתרככים וקליפתם נחרכת (זמני הקלייה משתנים מתנור לתנור ותלויים גם בגודל החצילים. בערך 20-30 דקות)
    הערה: יש מי שממליצים להניח את החצילים על קרקעית התנור או ישירות על הרשת בתא האפייה. אני מעדיפה לשים בתבנית, עם נייר אפייה – זה מונע לכלוך ואת הצורך לנקות אחר כך. רק חשוב לקלות היטב שלחציל יהיה טעם קלוי ולא סתם מאודה…
  5. אפשר ומאד מומלץ לבדוק בעדינות את מצב החצילים בדקירה של מזלג.  אם בשר החציל התרכך והוא התחיל להגיר נוזלים – הגיע הזמן להוציא אותו מהתנור.
  6. מוציאים את התבנית ומצננים. פותחים את החצילים ומוצאים את "בשרם,, לקערה בעזרת כף וסכין (ממש לגרד את הקליפה, שהחציל שדבוק לה הוא עם טעם קלוי ונהדר).
  7. למעוך עם מזלג ולהוסיף שום כתוש, מיץ לימון, מלח ופלפל – ולערבב היטב.
    אפשר להוסיף טחינה גולמית, פלפל ירוק קצוץ טרי. יש גרסאות מעניינות לשלב בהם עגבניות מעוכות, כוסברה ובצל ירוק.
    אם לא מוסיפים טחינה – אז לערבב כפית שמן זית בממרח.
  8. להעביר לכלי אחסון, לזלף מעל מעט שמן זית – ולשמור בקרור (נשמר מצויין לשבוע)
    מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל.

אהבת?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest

כתבי תגובה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן