אורז אדום עם דלורית צלויה

מנה חגיגית ויפה, טעימה ומשביעה
אורז אדום עם דלורית שחר סמיט תזונה טבעית

אורז אדום עם דלורית צלויה

אורז אדום הוא שלב ביניים מצויין ומעבר מדורג  – בצעדים הראשונים בעולם התזונה הטבעית
ולמי שרוצה להתחיל ולהתנסות עם דגנים מלאים
ומתקשה, אם בגלל ההכנה או אם בגלל הטעם.
לאורז האדום ארומה אגוזית קלה קלה וטעמו מעודן ופחות "מלא".

אוכל בריא חייב להיות טעים. אחת לא מתמידים בדרך. והתמדה היא שם המשחק
כשרוצים לעשות שינוי אמיתי, לחיות בריא, לאכול טוב ולשמור על הגוף ועל המשקל.
אז צריך גם להתנסות בבישול של מזונות חדשים ואחרים
ולהיות מופתעים שזה ממש קל וממש ממש טעים!

בדיוק כמו התבשיל הזה:
אורז אדום עם דלורית צלויה

הערת פתיחה לגבי בישול האורז:
אני מבשלת את כל הדגנים המלאים בשיטה שלי, שנותנת גם גרגרים "אחד אחד" וגם מנטרלת את טעמי הלוואי
שמאפיינים דגנים מלאים.
תוכלו ללמוד איך להכין דגנים מלאים בסרטון הזה (ותסלחו לי על השרשרת שלא מסודרת 😉 )
אני יוצאת מנקודת הנחה שתכינו את האורז כמו בסרטון שלי
או בשיטה אחרת שתבחרו. ולכן במתכון עצמו אין הסבר נוסף.

ועכשיו למתכון: אורז אדם עם דלורית צלויה

מצרכים:

  • 2 כוסות אורז אדום, שטוף היטב,מושרה  לשעתיים, מסונן  ממי ההשרייה.
  • 2 כף שמן זית – לבצלים
  • בצל אדום
  • בצל לבן
  • 2 שיני שום קצוץ
  • 1-2 כפיות סילאן טבעי (לא חובה)
  • 1 כף רוטב סויה טבעי (כנ"ל)
  • דלורית קטנה-בינונית, קלופה
  • 2 כף שמן זית – לדלורית
  • מלח – גם לאורז, גם לבצלים, גם לדלורית
  • תבלינים: פלפל שחור, קינמון או ראס אל חנות, פפריקה אדומה חריפה או רגילה
  • צרור כוסברה, פטרוזילה
  • 2 גבעולי סלרי עם העלים

 

הכנה:

  1. מבשלים את האורז כמון שאני מסבירה בסרטון (או בכל דרך אחרת)
    בזמן שהאורז מתבשל לו מכינים את השאר:
  2. לחתוך את הדלורית הקלופה לטריזים בינוניים (כמו באנטיפסטי) או קוביות בינוניות
  3. לתבל ב 2 כף שמן זית, מלח, פלפל שחור, מעט פפריקה ומעט קינמון או ראס אל חנות
  4. לערבב היטב (מומלץ עם היד 🙂 ) ולשטח בתבנית התנור על גבי נייר אפייה.
  5. לאפות על 200 מעלות ל 20 דקות – בערך (כל תנור זה אחרת) – העיקר שהדלורית רכה ועם זאת קריספית.ובזמן שהדלורית נאפת לה, מכינים את השאר:
  6. לחמם 2 כפות שמן זית במחבת רחבה.
  7. לקצוץ את הבצלים לקוביות קטנות ולהכניס למחבת. לערבב קלות ולזרות עליהם מלח ולתת להם אידוי קל.
  8. לקצוץ את גבעולי הסלרי ואת העלים – ולהוסיף למחבת. לערבב היטב ולתת להם להתרכך מעט. אם רוצים  – אז כאן להוסיף את הסילאן ורוטב הסויה.
  9. להוסיף שום קצוץ, ופלפל שחור, לערבב היטב שהשום לא יישרף! (שום שרוף זה אחד הדברים ההרסניים לכל תבשיל…)
  10. לתת להכל אידוי קל עד שהשום מדיף ניחוח טוב ומאבד מחריפותו. לטעום ולתבל עוד לפי הצורך.
  11. להכניס למחבת את האורז המבושל, ולערבב בעדינות. אם חסר מלח תוסיפו. ותנו זמן על האש שהטעמים יתמזגו.
  12. להסיר מהאש, להוסיף את הדלורית הצלוייה ואת עשבי התיבול הקצוצים.
  13. להגיש חם, כמנה בפני עצמה לצד סלט חי וטחינה או כתוספת יפה בארוחה חגיגית.

 

גיוונים והעשרה:

  • כוס גרגרי חומוס מוכנים (אני משרה כמות גדולה, מבשלת ומקפיאה במנות קטנות – וזה רק אחד הטיפים שלי למטבח בריא ויעיל) או קפואים (שהופשרו והוכנו ע"פ ההוראות שעל השקית). להכניס עם הבצלים למחבת.
  • 2 כפות צימוקים או חמוציות – יוסיפו מתיקות אחרת. להוסיף בשלב אידוי הבצלים.
  • לדלורית אפשר להוסיף קוביות של סלק, דלעת, קישוא  – צריך יהיה רק להוסיף עוד מעט שמן ותיבול לירקות בטרם קלייתם בתנור.
  • גם שעועית ירוקה/צהובה חתוכה הולכת כאן מעולה – פשוט להוסיף אותן קפואות למחבת יחד עם השום, והן יפשירו וישארו פריכות ובצבע יפה.

לבריאות!

 

 

 

 

אהבת?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתבי תגובה

2 תגובות

  1. תהלה הררי הגב

    שלום שחר נשמע מצוין!
    תודה רבה!
    קראתי כתבות בנוגע לאורז מלא שמכיל הרבה ארסן .. אשמח לחוות לדעתך ..
    ובנוגע לרוטבסויה אשמח להמלצות איזה רוטב סויה מומלץ לקנות.
    תודה

    • shahar smit הגב

      שלום תהילה יקרה,

      ארסן הוא חומר שקיים בדגנים רבים.
      גם באורז הוא נמצא.
      ואם מכינים את האורז כמו שאני מלמדת אז כמויות הארסן קטנות ולדעתי זו לא בעיה.
      כאשר כמובן אוכלים מגוון ולא רק אורז ואורז כל הזמן.

      מוזמנת לצפות בטכניקה שלי לבישול דגנים מלאים.
      עם אורז ההשרייה יותר ארוכה והבישול יותר ארוך
      אבל העקרון אותו עקרון:

      https://www.youtube.com/watch?v=fN5nUhUfFkk&t=15s

      רוטב סויה –
      אך ורק של חברת "תמרי" שמכיל מים, פולי סויה, חיטה (בשביל ההתססה ויש להם גם מוצר נטול גלוטן) ומלח.
      כל רוטב סויה שמכיל סוכר,
      חומרי צבע וטעם, שומנים ומלחים –
      הוא ממש לא איכותי ולא בריא.

      בברכה ולבריאות,

      שחר

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן