פשטידת קישואים ועגבניות דלת פחמימה
פשטידת ירקות בריאה, מהירה ודלת פחמימות,
קלאסית לארוחת ערב מעודדת הרזיה
זו פשטידה שנולדה משאריות במקרר.
הירקות האלו שנשארים אחרונים ומתחננים לגאולה
ומאד מתאימים לפשטידות.
ופה יש לנו שידוך בין קישואים לבין עגבניות
שהולך תמיד נהדר.
גם כתבשיל וגם בפשטידה. מסתבר.
ניסיון שהתברר כמוצלח מאד
אז הנה המתכון כאן:
פשטידת קישואים ועגבניות דלת פחמימה
מצרכים:
(לתבנית בקוטר 24 או דומה לה)
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים לבנים, חתוכים לחצאי פרוסות
- 3 קישואים בינוניים, רחוצים ופרוסים לחצאי פרוסות
- 12 עגבניות שרי (ממליצה על תמר) חצויות
או עגבניה גדולה חתוכה לקוביות - 4-5 גבעולי כוסברה עם עלים, קצוצים
- 3 ביצים (L)
- 3 כפות קמח עדשים כתומות/קמח כוסמין מלא
- קצת פחות מכפית אבקת אפיה
- מלח, פלפל – לפי הטעם
- אפשרות לפשטידה חלבית: להוסיף חצי גביע קוטג וחצי קוביית בולגרית מפוררת
אפשר לגרד גבנצ מעל.
הכנה:
- לחמם את השמן במחבת רחבה ולהזהיב את הבצל כ 3 דקות
- להוסיף את הקישואים, לערבב ולתבל ולכרך לעוד כ 5 דקות
- להוסיף את העגבניות והכוסברה, לערבב בעדינות, ולתת עוד הזהבה קלה כ 2-3 דקות
- להסיר מהאש ולתת לירק להצטנן.
- לטרוף את הביצים ולערבב אל תוך הירקות
- להוסיף את הקמח ואבקת האפייה ולערבב בעדינות עד שנוצרת בלילה אחידה
- אם רוצים חלבי אז זה השלב להוסיף, לצקת לתבנית ולאפות,
על 180 מעלות, בטורבו, למשך כ 30-35 דקות, עד שהפשטידה מתמצקת ומזהיבה מעט.
__________________________
רוצה לרדת במשקל בלי לרעוב
ובלי לוותר על אוכל טעים?
מוזמנת להצטרף אלינו
לתוכנית "בריאה" הקרובה
תוכנית ליווי דיגיטאלית להרזיה בריאה
לנשים ואמהות עסוקות.
• תצליחי לאכול מאוזן ונכון,
• להפסיק ליפול על אוכל מפתה
• לנצח את החשק למתוק ופחמימות
• לרדת במשקל ולהרגיש טוב, עם הגוף שלך –
בלי להיות רעבה ובלי לבזבז שעות במטבח,
עם מתכונים מעולים וקלים
ועם ליווי מקצועי עוטף ותמיכה מלאה בקבוצה
והכל מהבית שלך, בנוחות ובזמן שלך.
כל הפרטים כאן:
תוכנית "בריאה" הקרובה