טראפלס שוקולד טבעוני ובריא

הכל בו מפתיע: המרכיבים, הטעם וקלות ההכנה! טראפלס שוקולד טבעוני ובריא ונפלא!
טראפלס שוקולד טבעוני בריא שחר סמיט תזונה טבעית

טראפלס שוקולד טבעוני ובריא

אם לא הייתי מכינה – לא הייתי מאמינה!

למרות השילוב שנשמע בלתי הגיוני ולא קשור, יוצא כאן ממתק מעולה וטעים

שהבסיס שלו בריא ואיכותי, ובהחלט מפתיע ולא שגרתי!

אני מאמינה וגם יודעת שחלק מלחיות בריא זה גם להנות ממתוקים – וברור שהכי טוב שיהיו בריאים וביתיים.

אז מביאה כאן באתר כל מיני מתכונים, על פי עקרונות התזונה הטבעית, שיתנו מענה טעים ומתוק.

רק צריך לזכור גם ובעיקר במתוקים – לשמור על המידה ועל המינון – זה מאד חשוב ונכון 😉

 

כמה הערות  חשובות לפני שמתחילים:

  1. נא לא להבהל מהמרכיב הסודי! מובטח שאם תבחרו אותו כמו שכתוב בסעיף הבא – התוצאה תיהיה מעולה!
  2. אבוקדו (זה המרכיב הסודי 🙂 ) – חייב להיות לא בשל מידי, אפילו לא בשל דיו, רק בשל ממש קצת. לא בוסר אבל טיפונת בשל. בוודאי לא רך. ורצוי את הזנים עם הקליפה הקשה. אבוקדו במצב כזה הוא נייטרלי בטעמו ולכן יכול להיות בסיס למוס טבעוני ובריא או טראפס מעולה ושוקולדי.
  3. אם אתם צריכים עוד שכנוע למה אבוקדו הוא מזון מדהים ויכול להיות יופי של חלק גם מגזרת הקינוחים, תקראו כאן: ירוק על – האבוקדו!
  4. באמת באמת שלא חייבים לגלות ממה זה עשוי, בטח לא לפני הטעימה הראשונה. אל תגלו אם לא הוכרחתם ממש 🙂
  5. המתקה – טראפלס אמור להיות מריר מעט. אז גם אם לא מתוק לכם ממש, אל תמהרו להוסיף המתקה. בכלל נסו להתרגל לטעם פחות מתוק – זו ברכה!
  6. שוקולד מריר – המריר האיכותי של ה 70% ממש נחוץ כאן. אל תתפשרו על שוקולד מריר רגיל. זה בכלל לא ייתן את אותה תוצאה.
  7. המסה באדים – גם על זה אל תוותרו. אני תמיד דוגלת בקיצור תהליכים ובפשטות הכנה, אבל המסה על אדים (באן מרי) תאפשר לרכיבים להמס בצורה טובה ונכונה, בלי גושים, בלי להחרך… זו השקעונת קטנה, ביחס לתוצאה הטעימה.
  8. קדימה, להכנה!

מצרכים:

  • 200 גר׳ שוקולד מריר 70% – שבור לקוביות
  • 3 כף שמן קוקוס
  • 4 כפות קקאו
  • כפית תמצית וניל
  • 3 כף סוכר קוקוס
  • אופציה למי שרוצה עוד מתיקות: כף מייפל טבעי
  • קורט מלח
  • אבוקדו בינוני לא מאד בשל – ראו הערה בהתחלה
  • לציפוי: עוד כף קקאו

 

הכנה:

  1. מכניסים לסיר קטן את כל המצרכים חוץ מהאבוקדו והקקאו לציפוי
  2. ממיסים בסיר כפול (באן מרי), ע"י אדים וחום עדין – סיר עם מים רותחים על גבי אש נמוכה ומעליו הסיר עם המצרכים.
    בוחשים כל הזמן
  3. כשמומס ומתקבלת עיסה אחידה ושוקולדית – מורידים מהאש.
  4. בקערה נפרדת מועכים טוב טוב טוב (מאד טוב) את האבוקדו
  5. ואז מערבבים את מחית האבוקדו אל תוך השוקולד – כן, כן! בדיוק ככה! זו לא טעות 😉
  6. מכסים את הקערה בניילון נצמד ושולחים להקפאה לחצי שעה
  7. לאחר מנוחת הקפאה – מוציאים ומכדררים כדורונים יפים ומגלגלים בקקאו, ציפוי דק לטעם עדין
  8. אם העיסה נהיית רכה מידי תוך כדי עבודה – להחזיר לפרייזר להקפאה קלה וממשיכים במלאכה אחרי ששוב התמצקה.
  9. את הכדורונים המוכנים מחזירים להקפאה של כרבע שעה – ואז ניתן להגיש ולהנות מקינוח מופלא
  10. שומרים בהקפאה ומפשירים מעט לפני ההגשה.

לבריאות!

אהבת?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest

כתבי תגובה

2 תגובות

  1. מיכל מארק הגב

    היי שחר, שאלה קטנה
    אם האבוקדו קשה איך אפשר למעוך אותו ממש ממש טוב שלא ירגישו?

    • shahar smit הגב

      שלום מיכל יקירה,

      את האבוקדו נטחן במעבד מזון או בלנדר מוט/סטיק.
      ואז המרקם חלק ומשחתי.
      מעירכה במזג משאירה גושים לא רצויים… 🙂

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן