קרקרים בריאים

קרקרים בריאים וטעימים
שחר סמיט תזונה טבעית

קרקרים בריאים

קרקרים תוצרת בית זה תענוג אמיתי!

גם ממלאים את המטבח בניחוח של מאפיה,

גם ממלאים צנצנות בחתיכות יפות של נשנוש בריא ומוצלח

וגם ממלאים את הלב בגאווה שהכנו משהו שווה ומשובח ועוד בקלי קלות!

המתכון מבוסס על מתכון של "דברים בעלמה" הנהדרת. עם שינויים קלים שלי 🙂

וזה מתכון שמכירות כל מי שמשתתפת בתוכניות שלי להרזייה.

כי קרקרים כאלו יכולים להשתלב מעולה ביומיום של אכילה מאוזנת ונכונה.

עם ממרחים טובים, תוספות משביעות וירקות בצד הם טובים מאד.

 

קרקרים בריאים

מצרכים:

  • 1 כוס שיבולת שועל (אני משתמשת בשלמה וטוחנת ואפשר מראש להשתמש בטחונה)
  • 1 כוס קמח כוסמין מלא
  • 3/4 כוס תערובת גרעיני חמנייה קלופים וגרעיני דלעת (את גרעיני הדלעת אני טוחנת לשנייה בסטיק שיתקבלו חתיכות קטנות יותר)
  • 3/4 כוס שומשום מלא (או רגיל)
  • 1/2 כוס זרעי פשתן שלמים
  • 1-2 כפית מלח
  • המלצה: 2 כפיות זעתר, כפית פטרוזיליה מיובשת, מעט פלפל שחור – ממש מוסיף לטעם!
  • 3 כפות שמן זית
  • 500 מ"ל מים
  • קצת קצח לפיזור לפני אפייה – לא חובה

 

הכנה:

  1. טוחנים את השיבולת שועל לפירורים דקים, בבלנדר סטיק.
  2. מכניסים לקערה את כל החומרים ומערבבים היטב. זה מיימי ונוזלי וזה מצויין!
  3. פורסים נייר אפייה ב 2 התבניות הגדולות של התנור ויוצקים את העיסה לכל תבנית, משטחים שיהיה באופן שווה בעזרת כף או מרית. זה צריך להיות בשכבה דקה דקה! כדי שהם יצאו פריכים וטובים.
  4. אופים בחום של 160 מעלות (עדיף בטורבו) למשך 12 דקות בדיוק – מוציאים (בזהירות!) וחותכים ריבועים יפים בבלילה שכבר התקשתה מעט.
  5. מכניסים חזרה לתנור ל 30 דקות אפיה . הקרקרים צריכים להיות קשים ויבשים ופריכים. אם לא נהפכו לכאלו תנו עוד זמן אפייה.
  6. כשהם מוכנים יש להוציא חשוב להוציא את נייר האפייה ועליו הקרקרים מהתבנית ולצנן על רשת.
  7. לתת קירור קל ואז בעדינות רבה לחתוך ביד לפי הסימנים שחרצנו.
  8. לצנן לחלוטין. לשמור בקופסא אטומה היטב – אני שומרת בפריזר.

הערונת: אם אחרי יום או יותר הם נהיים לחים מעט (קורה אם שומרים בחוץ או בכלי לא אטום מספיק)

אפשר לחמם אותם בתנור שוב, לקלות מעט – זה ייבש אותם ויחזיר להם פריכות.

 

בקרוב נפתח מחזור חדש של תוכנית "בריאה 21" – תוכנית ממוקדת להרזיה בריאה.

כל הפרטים והמבצע: כאן – תוכנית "בריאה 21"

מוזמנת להצטרף אליי ולעשות את השינוי בחשיבה, לאזן את האכילה ולרדת במשקל.

לשאלות ולשיחת ייעוץ  – מוזמנת לפנות אליי.

שחר 052-4474739

אהבת?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest

כתבי תגובה

8 תגובות

  1. הודיה הגב

    תודה על האתר המקסים!
    שמעתי שגרעיני פשתן לא מתעכלים אם אוכלים אותם שלמים וכן שלא טוב לחמם אותם, ובמתכון אני רואה שכתוב לעשות את שני הדברים… האם זה עדיין קרקרים בריאים? יש דרך לעשות אותם בריאים יותר?

    • shahar smit הגב

      שלום הודיה.
      תודה על התגובה.

      זרעי פשתן מכילים אומגה 3.
      כמו דגי סלמון. שגם מכילים אותה.
      היא חומצת שומן שנוטה להתחמצן בקלות ולאבד את ערכה.
      באם הגרעינים שלמים היא לא תספג בגוף.

      בדיוק כמו אופים או מבשלים דגים, ולא חוששים מעניין חימום האומגה 3,
      כך גם כאן.
      בשימוש בזרעי פשתן שלמים
      אפשר להרוויח את הסיבים, את הסיוע לתנועת מערכת העיכול וסיכוך שלה
      ואת השובע שהם יוצרים במעי,
      וזה מצויין!

      אלו קרקרים מאד בריאים!
      וגם טעימים!
      ואני בכללי בעד לאכול ללא חרדות וחששות.
      כשמדובר על מזון טבעי ועל צורות הכנה טובות
      אין חשש ואין סיבה להוסיף החמרות.
      בסוף, מרוב סייגים וקשיים – אנשים אוכלים ג'אנק!
      אז מה עדיף?
      זרעי פשתן שלמים ולא טחונים או ביסלי ובמבה?…

      לבריאות, יקרתי.
      ו

  2. מיה הגב

    הכנתי את הקרקרים
    פשוטים להכנה ויצאו מצוין – תודה!
    עכשיו מחפשת רעיונות לממרחים מעניינים

    • שחר סמיט הגב

      תודה רבה , מיה!
      ממש מחה שיצא לך טעים ושמחה שחזרת לעדכן.

      יש ממרחים שונים בתפריט המתכונים.
      מוזמנת לחפש מה שאוהבת ולהכין 🙂

      לבריאות,
      שחר

  3. שירה הגב

    שלום שחר תודה רבה על המתכונים המעולים!!
    מה אפשר לשים במקום זרעי פשתן? לא אוהבת את הטעם…

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן